Apimages
Apimages
O ΓΑΜΟΣ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ

Η αλλαγή που θα πρέπει να κάνει ο πρίγκιπας Χάρι αν θέλει να φορέσει την στολή του στρατού στον γάμο του


Λίγες μόνο ημέρες έμειναν για να πραγματοποιηθεί ο γάμος της Μέγκαν Μαρκλ και του πρίγκιπα Χάρι, που αποτελεί κορυφαίο γεγονός για τη Βρετανία.

Πρόκειται για τον γάμο της χρονιάς που θα γίνει στις 19 Μαΐου, στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου στο κάστρο του Ουίνδσορ, 30 χιλιόμετρα δυτικά του Λονδίνου. 

Οι προσκλήσεις έχουν τυπωθεί και σταλεί στους 600 εκλεκτούς καλεσμένους, το νυφικό της Μέγκαν Μαρκλ είναι έτοιμο και η αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει. 

Οσο για τον πρίγκιπα Χάρι, αναμένεται να φορέσει φράκο, αλλά θα μπορούσε επίσης να φορέσει τη στρατιωτική του στολή.  Αλλωστε ο πρίγκιπας Ουίλιαμ ήταν εξαιρετικός μέσα στη στρατιωτική του στολή στον γάμο του το 2011 με την Κέιτ Μίντλετον. 

Ο πρίγκιπας Χάρι έχει «ειδική σχέση» με το βρετανικό στρατό. Ο Χάρι, πρώην αξιωματικός του στρατού και έχοντας υπηρετήσει ήδη δύο θητείες στα πεδία της μάχης στο Αφγανιστάν, είναι ένθερμος υποστηρικτής των βετεράνων των ενόπλων δυνάμεων.

Μάλιστα, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας, οι στρατιωτικές δυνάμεις με τις οποίες ο πρίγκιπας Χάρι υπηρέτησε στο Αφγανιστάν θα έχουν «ειδική θέση» στον βασιλικό γάμο.

Περισσότεροι από 250 άνδρες και γυναίκες θα αναπτυχθούν την ημέρα του γάμου σε στρατιωτικό σχηματισμό στους δρόμους πέριξ του πύργου.

«Ο στρατός ήταν (για μένα) πανεπιστήμιο. Το Αφγανιστάν ήταν εμπειρία ζωής», είχε δηλώσει ο πρίγκιπας Χάρι κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής εκπομπής που ήταν αφιερωμένη στη διαδρομή του στις ένοπλες δυνάμεις.

Ο δευτερότοκος γιος του πρίγκιπα διαδόχου Κάρολου τελείωσε τη δεκαετή του θητεία στον στρατό το 2015.

Apimages
Apimages

Επομένως υπάρχει μεγάλη πιθανότητα ο 33χρονος γαλαζοαίματος να φορέσει στρατιωτική στολή στον γάμο του με την 36χρονη Αμερικανίδα Μέγκαν Μαρκλ. 

Αν όμως γίνει κάτι τέτοιο, ο πρίγκιπας Χάρι θα πρέπει να ξυρίσει το μούσι του. 

Πάντως εκπρόσωπος των Ανακτόρων του Κένσινγκτον δήλωσε σχετικά με την παρουσία των ένοπλων δυνάμεων στον βασιλικό γάμο: «Ο πρίγκιπας Χάρι και η κυρία Μέγκαν Μαρκλ εκφράζουν τη χαρά τους που μέλη των ενόπλων δυνάμεων θα έχουν τόσο ιδιαίτερη αποστολή στον γάμο τους. Οι ένοπλες δυνάμεις και κυρίως οι συγκεκριμένες μονάδες έχουν μεγάλη σημασία για τον πρίγκιπα Χάρι και το ζευγάρι είναι βαθιά ευγνώμον για τη στήριξή τους».

Οπότε μένει να δούμε τι θα φορέσει τελικά ο πρίγκιπας Χάρι και αν θα τον δούμε χωρίς μούσι. 

Τα βλέμματα στρέφονται, ξανά, στη βασιλική οικογένεια και όλοι αναμένουν τη στιγμή που η Μέγκαν Μάρκλ θα περπατήσει με το νυφικό της στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου μπροστά στους 600 καλεσμένους και περίπου ένα δισεκατομμύριο τηλεθεατές σε όλο τον κόσμο.

Διαβάστε επίσης: Βότκα, στολή Ναζί και γυμνές φωτογραφίες -Το ταραχώδες παρελθόν του πρίγκιπα Χάρι