NDP Photo Agency
NDP Photo Agency
ΣΤΟ INSTAGRAM

Η φωτογραφία της πρώτης διάσημης Ελληνίδας που φόρεσε χρωματιστό νυφικό δια χειρός Κωστέτσου


To αρχείο του Βασίλειου Κωστέτσου είναι ένας «θησαυρός» αναμνήσεων.

Η πορεία και η πρωτοπορία του άνοιξαν ένα ξεχωριστό κεφάλαιο στην βίβλο της μόδας στην Ελλάδα. Ο σχεδιαστής πάντα έβλεπε μπροστά κι αυτό τον οδήγησε σε καινοτομίες που έγραψαν ιστορία.

Μια φωτογραφία που δημοσίευσε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Ιnstagram μας μεταφέρει σχεδόν τρεις δεκαετίες πίσω: σε μια γαμήλια τελετή που δεν είδε το φως της δημοσιότητας -αν και το ζευγάρι που παντρευόταν τότε είναι δημοφιλές και αγαπητό στο κοινό.

Ο Βασίλειος Κωστέτσος δημοσίευσε μια φωτογραφία της ηθοποιού Έφης Μουρίκη από τον γάμο της με τον επίσης ηθοποιό, Βλαδίμηρο Κυριακίδη.

«Στο ιστορικό μου αρχείο βρήκα αυτή την super φώτο. Μια κούκλα, όμορφη Ελληνίδα και υπερταλαντούχα ηθοποιός που ήταν η πρώτη που τόλμησε να βάλει χρωματιστό νυφικό. Και με εμπιστεύτηκε η θεά Έφη Μουρίκη». Η Έφη Μουρίκη φορά μια εντυπωσιακή, σατέν, μάξι δημιουργία του σχεδιαστή και ποζάρει στον φακό στα σκαλιά της εκκλησίας.

 

vassilioskostetsos/Instagram
vassilioskostetsos/Instagram

Βλαδίμηρος Κυριακίδης και Έφη Μουρίκη: ένα ζεύγαρι χαμηλών τόνων που σπάνια δίνει συνεντεύξεις και κάνει δημόσιες εμφανίσεις. Σε συνέντευξή του στο People, ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης έχει δηλώσει για την σχέση του με την σύζυγό του. 

«Η σύντροφός μου, με ισορροπεί. Η δουλειά μας είναι μια ανισόρροπη διαδικασία. Μπαίνουμε στις ζωές των ρόλων και ξεχνάμε να βγούμε. Η Έφη με καθοδηγεί, με βοηθάει να φιλτράρω καταστάσεις και είναι ο δάσκαλός μου. Την είδα για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη, είχε έρθει με το Εθνικό Θέατρο και την παράσταση Γλάρος του Τσέχοφ σε σκηνοθεσία Ζιλ Ντασέν. Συναντηθήκαμε τυχαία στα παρασκήνια και έμεινα ξερός. Έρωτας κεραυνοβόλος. Για ένα χρόνο πηγαινοερχόμασταν Αθήνα – Θεσσαλονίκη. Μετά συγκατοικήσαμε και από τότε είμαστε συνέχεια μαζί. Δεν ζήσαμε ούτε μία μέρα χωριστά. Ταυτίστηκε ο ένας με τον άλλο. Νιώθω ότι έχω τον άνθρωπό μου, το άλλο μου μισό. Αυτό, βέβαια, σημαίνει και ευθύνη. (...) Ο παράφορος έρωτας γίνεται αγάπη. Η αγάπη εποχιακός έρωτας. Μετά φλερτάρεις και ξαναερωτεύεσαι τον άνθρωπό σου. Τον νιώθεις σαν συστατικό του οργανισμού σου. Στο ενδιάμεσο, βέβαια, τα ακούς γιατί πετάς τα ρούχα σου στο σαλόνι ή αφήνεις απλήρωτο κάποιο λογαριασμό. Αλλά σε ό,τι αφορά στην ψυχολογία της σχέσης, μας έχουν βοηθήσει πολύ οι μεγάλοι συγγραφείς που έχουν εμβαθύνει στις σχέσεις. Αρκεί να μην τους βλέπεις μονόπλευρα και αντί να διδαχτείς από τον Ίψεν φτάσεις χωρίς να το καταλάβεις στον «Βάθεν».

Δείτε την ανάρτηση του Βασίλειου Κωστέτσου: