htfu_fitness_adelaide/ Instagram
htfu_fitness_adelaide/ Instagram
ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ

«Νιώθετε ντροπή ε; Το καταλαβαίνουμε» -Επικό faux pas σε διαφήμιση γυμναστηρίου


Ενα μέτριο (ακόμα και κακό) προϊόν μπορεί να αναδειχθεί με μια έξυπνη διαφημιστική καμπάνια.

Μπορεί, όμως, να συμβεί και το εντελώς αντίστροφο: ένα κατά τ’άλλα αξιόλογο προϊόν μπορεί να καταστρέψει την εικόνα του με κακό marketing και με μια διαφημιστική καμπάνια που υποβιβάζει τη νοημοσύνη του αγοραστικού κοινού.

Ενα γυμναστήριο στην Αυστραλία υπόσχεται να μεταμορφώσει το σώμα των ανθρώπων που θα το εμπιστευτούν. Μόνο που το διαφημίζει με εντελώς λάθος τρόπο.

Ένα διαφημιστικό ποστ στη σελίδα του στο Instagram έχει προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις από το διαδικτυακό κοινό. Kαι όχι άδικα.

Μπορείς να πεις ένα πράγμα με άπειρους διαφορετικούς τρόπους. Το γυμναστήριο διάλεξε τον χειρότερο για να πει κάτι απλό: ότι αν θες να δεις αλλαγή στο σώμα σου σε σύντομο διάστημα, ξεκίνα να γυμνάζεσαι εντατικά (με ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα).

Η διαφήμιση του γυμναστηρίου μοιάζει να απευθύνεται σε γυναίκες χωρίς προσωπικότητα, σε ανθρώπους που είναι έρμαια της κριτικής των άλλων και βέβαια, δεν αγαπούν και δεν σέβονται το σώμα τους.

Αν θες να βελτιώσεις την εικόνα σου, το κάνεις πρωτίστως για σένα και όχι για τους άλλους. Το κάνεις για την βελτίωση της υγείας σου. Το κάνεις για σένα. Μέχρι εκεί.

Αν διαβάσετε την διαφήμιση του γυμναστηρίου, θα δείτε ότι ούτε κι εσάς θα... δελέαζε:
 

«Αφήστε μας να μαντέψουμε. Kάποιες από εσάς νιώθετε αγύμναστες, όχι τόσο ελκυστικές, ασήμαντες.. Ειδικά όταν στέκεστε μπροστά στον καθρέπτη σας, γυμνές. Κάποιες από εσάς, νιώθετε ντροπή όταν είστε γυμνές μπροστά στον σύντροφό σας. Έχετε πια κουραστεί με τα ρούχα που κρύβουν το πάχος σας. Και.... Κάποιες από εσάς, θέλετε να νιώθετε αυτοπεποίθηση με το σώμα σας, να φοράτε τα αγαπημένα σας ρούχα, να νιώθετε fit, γεμάτες αυτοπεποίθηση, ελκυστικές και σέξι.

Αλλά μήπως υπάρχει πρόβλημα; Μήπως φοβάστε να γραφτείτε στο γυμναστήριο γιατί νιώθετε ντροπή, αμηχανία, και ανησυχείτε μήπως σας κριτικάρουν; Αυτό σταματά εδώ. Σας καταλαβαίνουμε! Αν αυτά σας θυμίζουν τον εαυτό σας, το πρόγραμμά μας θα είναι άψογο για εσάς. (...) Βιαστείτε γιατί το προσφέρουμε στους δέκα πρώτους που κλείσουν θέση. Στείλτε μας μήνυμα για περισσότερες λεπτομέρειες!»

Oι χρήστες σε Facebook και Instagram πήραν θέση και κατέκλυσαν τους social λογαριασμούς του γυμναστηρίου με σχόλια που εξαπολύουν δριμύτατο κατηγορώ στους υπεύθυνους.

Το παράδοξο είναι ότι η διαφήμιση μέχρι και την στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, δεν έχει σβηστεί.

Οι εποχές που η κακή διαφήμιση είχε δύναμη, έχουν περάσει ανεπιστρεπτί.