H Αλκηστις Πρωτοψάλτη, Φωτογραφία: alkistisprotopsalti/instagram
H Αλκηστις Πρωτοψάλτη, Φωτογραφία: alkistisprotopsalti/instagram
ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ

Η Αλκηστις Πρωτοψάλτη γράφει για τις φωτιές: «Απανθρακώθηκε το μυαλό μας και η ηθική»


Συγκλονίζει το μήνυμα της Αλκηστις Πρωτοψάλτη στο Instagram για την μεγάλη καταστροφή που άφησε πίσω της η πύρινη λαίλαπα. 

Ο τραγικός απολογισμός, μέχρι στιγμής, είναι 76 νεκροί και 187 τραυματίες και η αγαπημένη ερμηνεύτρια γράφει λίγα λόγια την εθνική τραγωδία.

Παράλληλα υπάρχουν πολλοί αγνοούμενοι, εκατοντάδες καμένα σπίτια και αυτοκίνητα.

Εκφράζοντας δημόσια την οργή της, αλλά και τον πόνο της για τους πληγέντες από τις φωτιές που ξέσπασαν στην Αττική, η Αλκηστις Πρωτοψάλτη τονίζει μεταξύ άλλων: «Αχ Ελλάδα μου δεν χρειάζεται πόλεμος τον δημιουργούμε μόνοι μας. Χώρα μου αγαπημένη, συνάνθρωποι μου συγγνώμη …συλλυπητήρια».

Διάβασε ολόκληρη την ανάρτηση της Άλκηστις Πρωτοψάλτη:

«Δικοί μας άνθρωποι, δικοί μας συνάνθρωποι σε μια νύχτα αγωνίας, οργής και φόβου. Κάηκε η Ελλάδα, κάηκε η ηθική μας, απανθρακώθηκε η ψυχή μας. Τι σημασία έχουν οι παραιτήσεις (αν γίνουν). Τι σημασία έχουν οι ίδιες εικόνες που βλέπουμε κάθε χρόνο…(θα τις ξεχάσουμε). Σημασία έχει να αλλάξουμε Εμείς -ξέρετε… τα τσιγάρα ,τα BBQ, οι οξυγονοκολλήσεις, τα χόρτα που αφήνουμε. Όλα αυτά τα φοβερά αμαρτήματα σε μια κοινωνία που αυτόπυρπολείται σε απανθρακωθήκατε το μυαλό μας και η ηθική. Αυτή την ευλογημένη χώρα την αφήσαμε απροστάτευτη από όλους … κατοίκους και ξένους. Τι κι αν φωνάζουν ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ οι πυροσβέστες για έλλειψη μέτρων -εφοδίων – υλικών και ανθρώπων εκπαιδευμένων τι κι αν φωνάζουν όλα SOS παραμένουν «ανύπαρκτα». Η όμορφη Ελλάδα, όμορφα καίγεται και πνίγεται…Δεν χρειαζόμαστε κύριοι καμία κροκοδείλια δήλωση. Μας αφήνει αδιάφορους. Πράξεις θέλουμε που να μιλούν …Αχ Ελλάδα μου δεν χρειάζεται πόλεμος τον δημιουργούμε μόνοι μας. Χώρα μου αγαπημένη , συνάνθρωποι μου συγνώμη …συλλυπητήρια. Ο καθένας ας σκεφτεί και ας πράξει».


Δείτε εδώ:

 

Δικοί μας άνθρωποι, δικοί μας συνάνθρωποι σε μια νύχτα αγωνίας, οργής και φόβου. Κάηκε η Ελλάδα ,κάηκε η ηθική μας ,απανθρακώθηκε η ψυχή μας. Τι σημασία έχουν οι παραιτήσεις (αν γίνουν) Τι σημασία έχουν οι ίδιες εικόνες που βλέπουμε κάθε χρόνο...(θα τις ξεχάσουμε).Σημασία έχει να αλλάξουμε Εμεις -ξέρετε... τα τσιγάρα ,τα BBQ, οι οξυγονοκολησεις ,τα χόρτα που αφήνουμε . Ολα αυτά τα φοβερά αμαρτήματα σε μια κοινωνία που αυτόπυρπολείται σε όλα.Απανθρακωθηκε το μυαλό μας και η ηθική .Αυτή την ευλογημένη χώρα την αφήσαμε απροστάτευτη απο όλους ... κατοικους και ξενους .Τι κι αν φωνάζουν ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ οι πυροσβέστες για έλλειψη μέτρων -εφοδίων - υλικών και ανθρώπων εκπαιδευμένων τι κι αν φωνάζουν ολα SOS παραμένουν «ανύπαρκτα» .Η όμορφη Ελλάδα ,όμορφα καίγεται και πνίγεται...Δεν χρειαζόμαστε κύριοι καμία κροκοδείλια δήλωση. Μας αφήνει αδιάφορους. Πράξεις θελουμε που να μιλούν ...Αχ Ελλάδα μου δεν χρειάζεται πόλεμος τον δημιουργούμε μόνοι μας .Χώρα μου αγαπημένη , συνάνθρωποι μου συγνώμη ...συλλυπητήρια . Ο καθένας ας σκεφτεί και ας πράξει . ///—photo @abbi.aaa

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Alkistis Protopsalti -Greece (@alkistisprotopsalti) στις 24 Ιούλ, 2018 στις 1:33 πμ PDT

Διαβάστε επίσης: «Πήραν τα παιδιά από το χέρι και έφυγαν για το Κόκκινο λιμανάκι. Από εκεί θα σώζονταν»