Ο Γιώργος Μιχαλακόπουλος στην θεατρική παράσταση «To τίμημα», Φωτογραφία: NDP photo agency
Ο Γιώργος Μιχαλακόπουλος στην θεατρική παράσταση «To τίμημα», Φωτογραφία: NDP photo agency
ΣΕ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

60 χρόνια μαζί -Ο Γιώργος Μιχαλακόπουλος σε σπάνια κοινή εμφάνιση με την σύζυγό του, Αθηνά


Tην Τετάρτη 19 Σεπτέμβρη, ανέβηκε στο Ηρώδειο η παράσταση «Θεσμοφοριάζουσες» του Αριστοφάνη, σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου.

Την παράσταση παρακολούθησε πλήθος κόσμου: ανάμεσα στους θεατές ήταν και ο ηθοποιός Γιώργος Μιχαλακόπουλος με την σύζυγό του, Αθηνά. 

Ενα ζευγάρι που είναι μαζί πάνω από 60 χρόνια και έχει αντέξει στην φθορά του χρόνου. 

Ο φωτογραφικός φακός τους απαθανάτισε μετά το τέλος της θεατρικής παράστασης να συνομιλούν με συναδέλφους τους. 

Εξήντα χρόνια θέατρο. Εξήντα χρόνια με την ίδια γυναίκα. Ο Γιώργος Μιχαλακόπουλος είναι μια μοναδική περίπτωση, γι΄αυτά και για πολλά ακόμα. 

Σε συνέντευξή του στη ΒOVARY ο 80χρονος ηθοποιός έχει αποκαλύψει: «Γνώρισα την Αθηνά (σ.σ. Αθηνά Μιχαλακοπούλου) στη Σχολή του Κουν. Ημουν στο τρίτο έτος, έβγαινα, κι εκείνη ήταν στο πρώτο, έμπαινε. Από τότε είμαστε μαζί, εξήντα χρόνια, ίσως και παραπάνω. Είναι ο άνθρωπος της ζωής μου. Συνέχεια τον ανακάλυπτα και τον ανακαλύπτω. Δεν έχει σταματήσει αυτός ο διάλογος. Οχι, δεν είναι καθόλου κουραστικό να είσαι με τον ίδιο άνθρωπο, μια χαρά είναι».

«Παντρευτήκαμε όταν έπαιζε η Αθηνά, στον Πειραιά με τον Αλεξανδράκη, στο «Εγκλημα και Τιμωρία» του Ντοστογιέφσκι, σε σκηνοθεσία του Σεβαστίκογλου και έκανε τη Σόνια. Μας πάντρεψε η Βουγιουκλάκη και ο Παπαμιχαήλ. Είχα πέσει τότε πάνω σε θιάσους που φώναζαν ποιος θα μας παντρέψει. Ηταν να μας παντρέψει η Δέσπω (σ.σ. Διαμαντίδου) αλλά τελικά κουμπάροι έγιναν η Αλίκη και ο Δημήτρης» έχει συμπληρώσει. 

Η Αθηνά Μιχαλακοπούλου είναι επίσης ηθοποιός, αλλά αποφάσισε κάποια στιγμή να αποτραβηχτεί από τα επαγγελματικά της καθήκοντα. Ο σύζυγός της, έχει σημειώσει σχετικά στη BOVARY: «Πιστεύω ότι θα της ήταν δύσκολο να αφήσει τη δική της πορεία στο θέατρο -δεν το ομολόγησε ποτέ. Εκανε πίσω για να αφήσει εμένα. Φυσικά και δεν της το ζήτησα εγώ, για όνομα του θεού. Ηταν και τα παιδιά, η οικογένεια, αλλά κυρίως ήταν για μένα...». 

NDP photo agency
NDP photo agency
Γιώργος Μιχαλακόπουλος με τη σύζυγό του-Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος, NDP photo agency
Γιώργος Μιχαλακόπουλος με τη σύζυγό του-Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος, NDP photo agency