AP Images
AP Images
ELLE MACPHERSON

Το μυστικό της Elle Macpherson για λαμπερή επιδερμίδα μετά τα 50


Ο χρόνος περνά κι αυτό δεν θα αλλάξει ποτέ: υπάρχουν εκείνοι που έχουν συμβιβαστεί με αυτή την ιδέα και εκείνοι που κάνουν τα πάντα για να ανακόψουν την «φόρα» του.

Το πώς μεγαλώνουμε είναι συνάρτηση πολλαπλών παραγόντων: του τρόπου ζωής μας, της ψυχολογίας μας, της διατροφής μας. Με απλά λόγια, όσο πιο καλά φερόμαστε στον εαυτό μας, τόσο πιο ωραία μεγαλώνουμε.

Η τέχνη του να μεγαλώνεις όμορφα θέλει μαεστρία: αυτή την τέχνη, η Elle Macpherson την κατέχει καλά. Στα 54 της χρόνια, δείχνει ότι έχει κάνει πολύ καλή δουλειά με τον εαυτό της.

Το σούπερμοντελ που είδε την καριέρα του να εκτοξεύεται στα 80s, αποκάλυψε τα μυστικά της νεανικής επιδερμίδας του σε συνέντευξή του στο Mindbodygreen.

H Εlle Macpherson πιστεύει στην ομορφιά που ξεκινά από μέσα. Τα μυστικά που συμβάλλουν στην σφριγηλότητα και την λάμψη του δέρματός της δεν περιλαμβάνουν κάποιο ακριβό καλλυντικό ή κάποια δαπανηρή θεραπεία.

Ποιες είναι οι τροφές και τα ροφήματα που καταναλώνει; Ποιες συνήθειες την βοηθούν να διατηρείται σε φόρμα;

 

1) Η ώρα που θα καταναλωθεί κάθε γεύμα μέσα στη μέρα έχει ιδιαίτερη σημασία: 

«Ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα για μένα είναι δίνω μια «ανάσα», να ξεκουράζω για λίγο το πεπτικό μου σύστημα. Αυτό σημαίνει ότι τρώω το πρωινό μου λίγο αργότερα μέσα στη μέρα, -σσ. το να πάρω πρωινό δεν είναι το πρώτο πράγμα που κάνω μόλις ξυπνήσω-, ιδίως όταν ξέρω ότι θα φάω αργότερα μέσα στη μέρα το κυρίως γεύμα μου».

Η Elle Macpherson δείχνει ιδιαίτερη προσοχή στην ώρα που θα καταναλώσει κάθε γεύμα. Η διαλειμματική νηστεία (δηλαδή η κατανάλωση τροφών μέσα σε οριοθετημένο χρονικό πλαίσιο και η αποφυγή κατανάλωσης τροφής για συνεχόμενες ώρες κατά τη διάρκεια της ημέρας) την βοηθά στην καύση του λίπους και μείωση του πρηξίματος.

2) Η μέρα ξεκινά με ζεστό νερό και λεμόνι:

Tο πρωινό ρόφημα της Elle Macpheson δεν είναι καφές ή τσάι. Είναι ένα αποτοξινωτικό ρόφημα, του οποίου oι ευεργετικές ιδιότητες είναι γνωστές. Το νερό και το λεμόνι αποτοξινώνουν τον οργανισμό και κάνουν ένα restart στο πεπτικό σύστημα.

3) Ενας «πράσινος χυμός» είναι ό,τι πρέπει!

Μετά το νερό με το λεμόνι, έρχεται ένας πράσινος χυμός που περιέχει θρεπτικά συστατικά που δίνουν τονωτικό boost στον οργανισμό. Η Elle Macpherson φτιάχνει έναν χυμό που περιέχει: σκόρδο, τζίντζερ, κουρκουμά, μαϊντανό, κόλιαντρο, αγγούρι, σέλινο, kale, λεμόνι, μήλο, μπρόκολο και ένα φυτικό συμπλήρωμα διατροφής.

4) Νερό, νερό, νερό:

«Πιστεύω ότι αν κάποιος ξεκινήσει να πίνει δύο με τρία λίτρα την ημέρα, θα δει μεγάλη διαφορά». Η Εlle Macpherson θεωρεί ότι το νερό είναι το μυστικό για μια νεανική επιδερμίδα. Η ίδια επιλέγει να του δίνει γεύση με λεμόνι, πιπέρι καγιέν και κουρκουμά.

AP Images
AP Images

5) Λαχανικά, μια ακόμα πηγή ενυδάτωσης: 

Η Elle Macpherson καταναλώνει συχνά ταχίνι, ψάρια, αυγά, ζυμαρικά λαχανικών (δηλαδή ζυμαρικά ζυμωμένα με φρέσκα λαχανικά) και βέβαια μεγάλες ποσότητες λαχανικών.

Ολες αυτές οι βιταμινούχες τροφές είναι φυσικό καλλυντικό για την επιδερμίδα.