Ορθούλα Παπαδάκου, Φωτογραφία: NDP photo agency
Ορθούλα Παπαδάκου, Φωτογραφία: NDP photo agency
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Συγκλονίζει η Ορθούλα Παπαδάκου για τη μάχη της με τη σκλήρυνση κατά πλάκας: «Δεν έβρισκαν τι είχα και μου έφεραν ψυχολόγο»


Τη μάχη της με την σκλήρυνση κατά πλάκας περιέγραψε στην Ελεονώρα Μελέτη το βράδυ της Τετάρτης η Ορθούλα Παπαδάκου, λίγο «Μετά τα Μεσάνυχτα».

Η Ορθούλα Παπαδάκου συγκλόνισε με όσα είπε για την χρόνια αυτοάνοση ασθένειά της. 

«Η διάγνωσή μου έγινε το 2011. Ταλαιπωρήθηκα αρκετά, πάρα πολύ. Στην αρχή μου ήταν πάρα πολύ δύσκολο. Κατ' αρχήν τους πήρε περίπου δυο μήνες να καταλάβουν τι έχω. Στα καλά καθούμενα άρχισε να τρέμει το χέρι μου και λέω “κάτι γίνεται”. Τότε έκανα πάρα πολύ έντονη γυμναστική. Υστερα, είχα μουδιάσματα και πήγα στο νοσοκομείο. Μπαινόβγαινα στο νοσοκομείο, δεν έβρισκαν τι είχα και στο τέλος μου έφεραν ψυχολόγο και μου είπαν ότι είμαι τρελή και ότι είναι ψυχολογικό», είπε μεταξύ άλλων.

H πρώην παίκτρια του Survivor και γυμνάστρια συνέχισε, μιλώντας για τις κρίσεις και τα συμπτώματα που άρχιζε να εμφανίζει ειδικά το πρώτο διάστημα: «Θυμάμαι τότε ήμουν τόσο ψυχολογικά χάλια που δεν ήξερα τι είχε συμβεί. Έλεγα «έχω καρδιά; Θα τη βγάλω μέχρι αύριο;», «δεν είμαι καλά ψυχολογικά, θέλω βοήθεια τι γίνεται;» Δεν με πίστευαν οι άνθρωποί μου που παθαίνω αυτά που παθαίνω» είπε.

Για αρκετό καιρό οι γιατροί προχωρούσαν σε λάθος διαγνώσεις, λέγοντάς της μάλιστα πως ίσως έχει πάθει μικρά εγκεφαλικά.

Η ίδια εξομολογήθηκε τέλος πως τον πρώτο καιρό αισθανόταν ντροπή να μιλήσει ανοιχτά για το πρόβλημα υγείας της. Μάλιστα περιέγραψε περιστατικά στα οποία πάθαινε συχνές κρίσεις ή τις δύσκολες ημέρες που αναγκαζόταν να είναι καθηλωμένη στο κρεβάτι.

Δείτε το βίντεο:

Διαβάστε επίσης: Σκλήρυνση Κατά Πλάκας -Η νόσος με τα ύπουλα συμπτώματα που «χτυπά» τους 30ρηδες