Kέιτ Μίντλετον, πρίγκιπας Χάρι, πρίγκιπας Γουίλιαμ/ Φωτογραφία: AP Images
Kέιτ Μίντλετον, πρίγκιπας Χάρι, πρίγκιπας Γουίλιαμ/ Φωτογραφία: AP Images
ROYAL FIT

11 πράγματα που κάνουν τα μέλη των βασιλικών οικογενειών για να έχουν καλύτερη υγεία


Υπάρχει κάτι που ενώνει όλους τους ανθρώπους σε όλα τα μήκη και πλάτη της Γης: η επιθυμία και η ανάγκη για καλή υγεία.

Για πολλούς, η καθημερινότητα είναι ένας αγώνας δρόμου που απαιτεί υψηλές επιδόσεις. Ολα τρέχουν γύρω τους με απίστευτη ταχύτητα και οι απαιτητικές υποχρεώσεις τους, τούς πιέζουν σε βαθμό που ξεχνούν τον ίδιο τους τον εαυτό. Δεν υπάρχει χρόνος για ποιοτική ξεκούραση, οι διατροφικές επιλογές δεν έχουν πρόγραμμα, ο χρόνος εργασίας ροκανίζει τον προσωπικό τους χρόνο για δραστηριότητες που προσφέρουν ευχαρίστηση και το σώμα τους βρίσκεται σε διαρκή αδράνεια.

Υπάρχει, όμως, και η άλλη πλευρά: εκείνοι που θέτουν σε πρώτη προτεραιότητα την υγεία τους και την φροντίδα του σώματος και του πνεύματός τους. Τρέφονται και κοιμούνται ποιοτικά, κάνουν διαρκώς θετικές σκέψεις, βρίσκουν χρόνο για άθληση και ψυχαγωγία και βάζουν «φρένο» στις υποχρεώσεις.

Αναμφίβολα, τα μέλη των βασιλικών οικογενειών ανήκουν στην δεύτερη κατηγορία. Αν η υγεία μας είναι το άθροισμα των καθημερινών μας επιλογών, τότε οι royals επενδύουν σε αυτές.

Ποιες συνήθειες των royals συμβάλλουν στην καλή τους υγεία;

Μέγκαν Μαρκλ και πρίγκιπας Χάρι/ AP Images
Μέγκαν Μαρκλ και πρίγκιπας Χάρι/ AP Images

1) Γιόγκα: Η Μέγκαν Μάρκλ σε παλαιότερη συνέντευξή της στο περιοδικό «Best Health» είχε αναφερθεί στα οφέλη της γιόγκα στα σώμα της.

Μυήθηκε για πρώτη φορά στον κόσμο της γιόγκα στα 7 της χρόνια.

 

AP Images
AP Images

2) Ωμές τροφές: Σύμφωνα με την Daily Mail, η Κέιτ Μίντλετον δείχνει ιδιαίτερη αδυναμίες στις ωμές τροφές -σσ. τα βρετανικά μέσα αναφέρουν ότι η ωμοφαγία είναι ένα διατροφικό μονοπάτι που ακολουθεί ιδίως όταν θέλει να χάσει βάρος μετά την εγκυμοσύνη. Αγαπημένες επιλογές της είναι το σεβίτσε, το γκότζι μπέρι, η σαλάτα με καρπούζι και το ταμπουλέ.

3) Ψάρι, το πολύτιμο: Το διατροφολόγιο της βασίλισσας Λετίθια περιέχει το ψάρι σε μεγάλο βαθμό (σσ. έχει ιδιαίτερη αδυναμία στον σολομό). Οι διατροφικές της επιλογές της έχουν ενδιαφέρον: φρούτα του δάσους, πράσινα λαχανικά (και έξτρα παρθένο ελαιόλαδο) είναι μερικές από αυτές.

4) Αυγά: Η βασιλική οικογένεια της Αγγλίας έχει ιδιαίτερη αδυναμία στα αυγά.

Αυγά σερβίρονται στο πρωινό αλλά και στο απογευματινό γεύμα της οικογένειας, σύμφωνα με δημοσίευμα του Guardian.

5) Ελαφριά γεύματα: Σε συνέντευξή του στο CNN, το 2017, o πρώην σεφ της βασίλισσας Ελισάβετ, Darren McGrady, ανέφερε ότι η ίδια έχει ιδιαίτερη αδυναμία στις πρωτεΐνες που συνοδεύονται από ψητά λαχανικά και σαλάτες.

Bασίλισσα Ελισάβετ και βασίλισσα Λετίθια/ ΑP Images
Bασίλισσα Ελισάβετ και βασίλισσα Λετίθια/ ΑP Images

6) Σοκολάτα: Η βασίλισσα Ελισάβετ αγαπά την μαύρη σοκολάτα και αυτή η μικρή της «παρασπονδία» την βοηθά να μην νιώθει στέρηση, στο κατά τα άλλα πολύ προσεγμένο διατροφολόγιό της.

7) No smoking!: O πρίγκιπας Χάρι ήταν για χρόνια καπνιστής: η συνήθειά του έγινε παρελθόν μέτα από παρότρυνση της Μέγκαν Μαρκλ.

Μέγκαν Μαρκλ, Πρίγκιπας Χάρι/ AP Images
Μέγκαν Μαρκλ, Πρίγκιπας Χάρι/ AP Images

8) Υδατάνθρακες με μέτρο: Ο πρίγκιπας Γουίλιαμ κατάφερε να χάσει αρκετά κιλά μειώνοντας την πρόσληψη υδατανθράκων. Τροφές με πρωτεΐνες, λαχανικά και φρούτα μπορούν να συμβάλλουν στην αποτελεσματική απώλεια βάρους, ακόμα και σε σύντομο χρονικό διάστημα.

9) Λίγα λεπτά καθημερινής, πρωινής άσκησης αρκούν: Σύμφωνα με την Telegraph, o πρίγκιπας Γουίλιαμ ακολουθεί ένα ολιγόλεπτο πρόγραμμα γυμναστικής αμέσως μετά το πρωινό του ξύπνημα. Διαρκεί 11 λεπτά και περιλαμβάνει 5 ασκήσεις για ενδυνάμωση των μυών (χωρίς όργανα γυμναστικής).

10) Πρωτεΐνες για πρωινό: Η βασίλισσα Λετίθια επιλέγει μια ομελέτα με τρία αυγά για πρωινό. Η κατανάλωση πρωτεινών το πρωί δημιουργεί αίσθημα κορεσμού που κρατά για ώρες.

11) Aλκοόλ με μέτρο για μια ισορροπημένη διατροφή: Σύμφωνα με το Daily News, ο πρίγκιπας Χάρι περιόρισε κατά πολύ το αλκοόλ που συνήθιζε να κατανάλωνει. Αυτό τον βοήθησε να έχει μεγαλύτερη ευεξία.