Γιατί η Ιβάνκα Τραμπ είναι η Πρώτη Κυρία της Αμερικής  | 0 bovary.gr
Γιατί η Ιβάνκα Τραμπ είναι η Πρώτη Κυρία της Αμερικής | 0 bovary.gr
14|11|2016 18:45
SHARE
ΙΒΑΝΚΑ ΤΡΑΜΠ

Γιατί η Ιβάνκα Τραμπ είναι η Πρώτη Κυρία της Αμερικής


Η μεγαλύτερη κόρη του Ντόναλντ Τραμπ, η πανέμορφη Ιβάνκα - πρότυπο μητέρας, συζύγου και επιχειρηματία, σύμφωνα με την κοινή γνώμη- θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στον Λευκό Οίκο, όπως πολλοί πιστεύουν.

Μάλιστα δεν είναι λίγοι εκείνοι που θεωρούν πως η συγκρατημένη και μετριοπαθής Ιβάνκα, βόηθησε σημαντικά στην εκλογή τους πατέρα της και θεωρούν πως εκείνη είναι ουσιαστικά η Πρώτη Κυρία κι όχι η σέξι, αλλά αμφιλεγόμενη Μελάνια. Η 34χρονη Ιβάνκα ενσαρκώνει απόλυτα την ιδανική εικόνα του αμερικανικού ονείρου: επιτυχημένη επαγγελματίας και ευτυχισμένη οικογενειάρχης , είναι η αδυναμία του Τραμπ, όπως ο ίδιος έχει πει, κι έχει αναλάβει μεγάλες ευθύνες στις οικογενειακές επιχειρήσεις. Η ίδια όμως διατηρεί και δικές της εταιρείες με παπούτσια, ρούχα και τσάντες που φέρουν το όνομά της.

Σε δημόσια εμφάνισή της στήριξε τα δικαιώματα των γυναικών και τόνισε πως οι αμερικανικές οικογένειες χρειάζονται ανακούφιση, πως οι γυναίκες πρέπει να πληρώνονται το ίδιο με τους άντρες και πως πρέπει να θεσμοθετηθούν κανονισμοί που θα βοηθήσουν τις εργαζόμενες μητέρες. Σε αντίθεση με τα όσα έλεγε ο πατέρας της, οι δηλώσεις της φαίνεται πως ηρέμησαν τα πνεύματα σε μια κρίσιμη στιγμή της προεκλογικής εκστρατείας.

Το γεγονός ότι εμφανίζεται πάντα συγκρατημένη και μετριοπαθής, αποφεύγοντας τις εξάρσεις και τους υψηλούς τόνους, προδίδει στο κύρος της κι βόηθησε, σύμφωνα με τους ειδικούς, στην τελική νίκη του μπαμπά της.

Ποια είναι η Ιβάνκα;

Γεννήθηκε το 1981 και είναι καρπός του πρώτου γάμου του Τραμπ με την αθλήτρια και μοντέλο Ιβάκα Τραμπ. Η Ιβάνκα πέρασε τα πρώτα χρόνια της ζωής της στο Μανχάταν και αργότερα σπούδασε στο Chaplin School, όπου είχε φοιτήσει και η Τζάκι Κέννεντι. Στη συνέχεια πήγε στο Κονέκτικατ, και συγκεκριμένα στο Choate Rosemary Hall, μαθητής του οποίου ήταν και ο Τζον Κέννετι. Ήταν πολύ κοινωνική, εξπέρ στις δημόσιες σχέσεις, και γρήγορα έγινε αγαπητή σε όλους τους κύκλους που κινούταν.

Ο Τραμπ, αναγνωρίζοντας τα προσόντα της, της έδωσε αρμοδιότητες που δεν είχε ποτέ καμιά από τις συζύγους του. Διαχειρίζεται τις υποθέσεις του, μαζί με τους δυο αδερφούς της, με επιτυχία και θριαμβεύει στον επιχειρηματικό στίβο.

Πολλά έντυπα θεωρούν ότι η Ιβάνκα είναι αυτή που θα κληθεί να εκτελέσει στην ουσία τα χρέη της Πρώτης Κυρίαςς , αφού η Μελάνια δεν είναι ακριβώς αυτό που λέμε «γεννημένη» για τον Λευκό Οίκο.

Επίσης ένα δυνατό στοιχείο της κόρης του Τραμπ είναι το γεγονός ότι έχει ασπαστεί τον ιουδαϊσμό. Μεγάλωσε φυσικά ως πρεσβυτεριανή, αλλά το 2009 προσχώρησε στην εβραϊκή πίστη εξαιτίας του συζύγου της , του Jared Kushner. Tο ζευγάρι έχει αποκτήσει τρία παιδιά: την Arabella Rose, πέντε ετών, τον τρίχρονο Joseph Frederick Kushner και τον μόλις πέντε μηνών Theodore James. Μάλιστα η Ιβάνκα έχει δηλώσει στη «Vogue» ότι η οικογένειά της τηρεί τις παραδόσεις και το Σάββατο απέχει από οποιαδήποτε εργασία: κλείνει τα κινητά της και απλώς κάνει βόλτες, παίζοντας με τα παιδιά της. Θεωρεί δε ότι η απόφασή της να προσχωρήσει στον ιουδαϊσμό ήταν πολύ σημαντική για τη ζωή της.

Ο Τραμπ χρησιμοποίησε τις θρησκευτικές πεποιθήσεις της κόρης του κατά την προεκλογική του εκστρατεία, λέγοντας ότι «αγαπάει πολύ το Ισραήλ και χαίρεται που η κόρη του, ο γαμπρός του και τα εγγόνια του είναι Εβραίοι». Αναμφίβολα, ο νέος πρόεδρος ακούει και σέβεται την γνώμη της κόρης του, όπως πολλοί άνθρωποι του στενού του περιβάλλοντος αναφέρουν. Δεν είναι λίγοι αυτοί που ισχυρίζονται ότι η Ιβάνκα μπορεί να τον επηρεάσει βαθιά, ακόμα και να του αλλάξει τις ιδιαίτερες απόψεις του.

Πάντως δεν δίστασε να χαρακτηρίσει τις δηλώσεις του μπαμπά της σε σχέση με τις γυναίκες «ανάρμοστες και προσβλητικές», γεγονός που οδήγησε τον Τραμπ να ζητήσει συγγνώμη δημόσια τόσο από την οικογένειά του όσο και από την Αμερική, πράγμα το οποίο χαροποίησε την Ιβάνκα.

Η ίδια πικραίνεται με τα όσα γράφονται για την οικογένειά της, ιδίως όταν ξέρει πως είναι ψέματα, και λέει συχνά πως οι άνθρωποι δεν ξέρουν ποιος πραγματικά είναι ο πατέρας της.

Αν και ο Τραμπ θα ήθελε να την συμπεριλάβει στην ομάδα του, εκείνη φαίνεται πως προτιμάει να συνεχίσει την επιχειρηματική της δραστηριότητα. Άλλωστε ο ίδιος είχε πει ότι αν εκλεγεί θα παραδώσει τα ηνία του κολοσσού του στα παιδιά του και εκείνος θα αφοσιωθεί στην πατρίδα του. Βεβαία πολλοί θεωρούν ότι αυτό θα προκαλέσει πολλές αντιδράσεις, καθώς θεωρούν ότι οι αποφάσεις του θα συνδέονται με την προάσπιση των προσωπικών του συμφερόντων.

Σίγουρα πάντως η Ιβάνκα κάποιο ρόλο θα παίξει στην πολιτική διαδρομή του πατέρα της. Καταρχάς, μάλλον θα τον πείσει να ασχοληθεί με τις εργαζόμενες μητέρες και την άδεια μητρότητας, ένα θέμα που την καίει , αφού πολλές φορές έχει αναφερθεί σε αυτό. Φαίνεται ότι με την δράση της θα κίνήσει «νήματα» και θα κατευθύνει κοινωνικοπολιτικές καταστάσεις. Γι'αυτό ίσως την αποκαλούν από τώρα «Πρώτη Κυρίας». Ο χρόνος θα δείξει.