Η σπάνια φωτογραφία της Αλκηστις Πρωτοψάλτη -Ποζάρει στον φακό πριν 57 χρόνια | 0 bovary.gr
Η σπάνια φωτογραφία της Αλκηστις Πρωτοψάλτη -Ποζάρει στον φακό πριν 57 χρόνια | 0 bovary.gr
ΣΤΟΝ ΦΑΚΟ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΤΗΣ

Η σπάνια φωτογραφία της Αλκηστις Πρωτοψάλτη -Ποζάρει στον φακό πριν 57 χρόνια


Μια σπάνια φωτογραφία των παιδικών της χρόνων μοιράστηκε η Αλκηστις Πρωτοψάλτη στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram.

Μια φωτογραφία σε αποκριάτικο κλίμα τραβηγμένη από τον πατέρα της το 1960, την δείχνει σε ηλικία 6 ετών (η ερμηνεύτρια είναι γεννημένη στις 18 Οκτωβρίου του 1954). Η Αλκηστις Πρωτοψάλτη έγραψε χαρακτηριστικά ως λεζάντα στην φωτογραφία που δημοσίευσε: «Αβερώφειο σχολείο. Αποκριάτικη γιορτή 1960. Το κλικ από τον πατέρα μου».
 

Σε συνέντευξή της στην Real Life, η ίδια έχει μιλήσει για τον πατέρα της και την μετανάστευση που γνώρισε η οικογένειά της: «Τη µετανάστευση την έχει γνωρίσει και η οικογένειά µου, όταν επί Νάσερ έφυγαν όλοι οι ξένοι από την Αίγυπτο. Ο πατέρας µου δεν άντεξε και πέθανε από τον καηµό του. Είναι πολύ σκληρό το ξερίζωµα. Αυτό που ζούµε όµως τώρα ξεπερνά τα όρια της φαντασίας. Είναι ένα απάνθρωπο θρίλερ, είναι ένα θανάσιµο τραύµα στο σώµα του πολιτισµού. Εάν δεν σταµατήσει ο πόλεµος στη Συρία, δεν πρόκειται να σταµατήσουν και οι εικόνες που βλέπουµε καθηµερινά. Παιδιά, µητέρες, οικογένειες, άνθρωποι θα συνεχίσουν να έρχονται, να πνίγονται, να χάνονται, ξεπερνώντας κάθε προηγούµενο κύµα προσφύγων και µεταναστών. Είναι µια τεράστια ανθρωπιστική κρίση, ένα απάνθρωπο φαινόµενο και πρέπει να αντιληφθούν οι Ευρωπαίοι εταίροι µας ότι δεν είναι δυνατόν η Ελλάδα να αντιµετωπίσει µόνη της όλο αυτό το πρόβληµα, όπως πρέπει και οι µεγάλες δυνάµεις, για παράδειγµα οι ΗΠΑ και η Ρωσία, να αντιληφθούν ότι έχουµε µπροστά µας πλέον ένα τεράστιο πρόβληµα της ανθρωπότητας! Χαίροµαι που έχει ξεκινήσει ένα κίνηµα για να απονεµηθεί το Νόµπελ Ειρήνης στους Έλληνες νησιώτες, στους ανώνυµους ήρωες του Αιγαίου, που µε τον αλτρουισµό τους, τη γενναία τους ψυχή, το φιλότιµο και την ανθρωπιά τους έδωσαν µαθήµατα ζωής παγκόσµια».

Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν είναι η πρώτη φορά που η ίδια δημοσιεύει φωτογραφικές στιγμές από το παρελθόν της μέσω Instagram

 

 

Tbt: #Paris ... Photo shooting 1990. Στο Παρίσι για φωτογράφηση.

A post shared by Alkistis Protopsalti -Greece (@alkistisprotopsalti) on Sep 8, 2016 at 8:35am PDT