ΠΟΤΕ ΜΕ ΑΥΤΗ

Γιατί ο Ντόναλντ Τραμπ δεν φοράει ποτέ τη βέρα του δημόσια


Δεν τον έχουμε δει ποτέ με βέρα σε δημόσια εμφάνιση.

Ο Ντόναλντ Τραμπ στον πρώτο του γάμο με την Ιβάνα Τραμπ (παντρεύτηκαν τον Απρίλιο του 1977 όταν εκείνη ήταν 28 ετών, ο γάμος τους κράτησε 14 χρόνια και μαζί απέκτησαν 3 παιδιά) και στον δεύτερο γάμο με την Μάρλα Μάντες (απέκτησαν μαζί μια κόρη, την Τίφανι, ο γάμος τους κράτησε 6 χρόνια και το διαζύγιο κόστισε περίπου 2 εκατομμύρια δολάρια) σπάνια έκανε εμφανίσεις φορώντας το κλασικό σύμβολο που υποδηλώνει γαμήλια δέσμευση, τη βέρα του. Στο τρίτο του γάμο με τη Μελάνια Τραμπ, ο Ντόναλντ Τραμπ δεν έχει κάνει δημόσια εμφάνιση με βέρα.

Ποιος είναι ο λόγος;

Οι New York Times αναφέρoυν ότι πολλοί άνδρες υψηλής κοινωνικής θέσης, δεν φορούν τις γαμήλιες βέρες για να εκφράσουν «διαθεσιμότητα» - που οι σύζυγοί τους μπορεί να μην γνωρίζουν-.

Αν είσαι διάσημο πρόσωπο, είναι φυσικό, το ευρύ κοινό να γνωρίζει αν είσαι παντρεμένος ή όχι.

Η ψυχοθεραπεύτρια Tζέιν Σέιφερ υποστηρίζει ότι οι άνδρες που έχουν διαλέξει να μην φορούν την βέρα τους θέλουν να εκφράσουν μια «θέση».

«Είναι ίσως ένα σύμβολο διαθεσιμότητας για απιστία, ακόμα και στο υποσυνείδητό τους, μια ανικανότητα για ολοκληρωτική δέσμευση και μια επιθυμία για ελευθερία» αναφέρει χαρακτηριστικά στο New York Τimes.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ούτε ο Πρίγκιπας Γουίλιαμ, ούτε ο Τζέι Ζι, ούτε ο Γουίλ Σμιθ φορούν βέρα. Μάλιστα είναι σύνηθες στην Βρετανία, οι άνδρες με υψηλή κοινωνική θέση να μην φορούν βέρα.

Οπως σημειώνουν οι New York Times, οι εκπρόσωποι του Τραμπ δεν έχουν κάνει κάποιο σχόλιο για την επιλογή του να μην φορά βέρα – αλλά φαίνεται ότι αυτό έχει αρχίζει να γίνει τάση και στις ΗΠΑ.