Οταν ο τέως βασιλιάς (Κωνσταντίνος) είχε πάει να δει τη Βουγιουκλάκη στα γυρίσματα της «Αλίκης στο Ναυτικό»... | 0 bovary.gr
Οταν ο τέως βασιλιάς (Κωνσταντίνος) είχε πάει να δει τη Βουγιουκλάκη στα γυρίσματα της «Αλίκης στο Ναυτικό»... | 0 bovary.gr
16|03|2017 10:58
SHARE
ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ, ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Οταν ο τέως βασιλιάς (Κωνσταντίνος) είχε πάει να δει τη Βουγιουκλάκη στα γυρίσματα της «Αλίκης στο Ναυτικό»...


Σε πρόσφατη συνέντευξη του ο Μανώλης Δεστούνης μιλώντας για πράγματα που γινόντουσαν πίσω από τις κάμερες αποκάλυψε τι είχε συμβεί όταν ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος είχε πάει να δει την Αλίκη Βουγιουκλάκη σε γύρισμα.

«Δεν το κρύβω ότι είχαμε και τα τυχερά μας, με διάφορες σταρλετίτσες που ήθελαν να φανούν. Εκτός αυτού, ήμουν κι ωραίος άντρας! Κάναμε το πιο πολύ γέλιο με τον Νίκο Σταυρίδη εκτός πλατό. Σε μια ταινία που γυρίζαμε, υποτίθεται ότι τρέχαμε στον Μαραθώνιο κι έτσι περιμέναμε να γίνει ο -πραγματικός- Διεθνής Μαραθώνιος, στη μνήμη του Γρηγόρη Λαμπράκη. Ωστόσο δεν μας άφηναν να μπούμε, γιατί ήταν επίσημος αγώνας. Ο Καρανάσος, ένας από τους τεχνικούς, έκανε διάφορα και έβγαζε γέλιο. Εμεινε, λοιπόν, με το σώβρακο και το φανελάκι κι αφού έστησε την κάμερα, μπήκε στον αγώνα κι έτρεχε. Οταν τον σταμάτησαν στο Παναθηναϊκό Στάδιο, τους είπε «Σουηδός αθλητής»! Εκανε είσοδο τρέχοντας και κάπως έτσι έγινε το γύρισμα. Από τότε έχει μείνει αυτό!
Αυτός εφηύρε το... συναξάρισμα -όπως το συναξάρι που κάνει ο παπάς- κι εμείς δεν καταλαβαίναμε τι έλεγε. Αυτό το είχε κάνει επιστήμη ο Αλέκος Σακελλάριος. Κάποτε ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος είχε πάει να δει τη Βουγιουκλάκη, η οποία έκανε γυρίσματα για την ταινία «Η Αλίκη στο Ναυτικό». Στο διάλειμμα τον... περιέλαβε ο Σακελλάριος και του έλεγε ασυναρτησίες. Τον ρωτάει «καταλάβατε;» κι εκείνος απάντησε «ναι». Βλέποντας όλους να έχουν πέσει κάτω από τα γέλια, τον ξαναρώτησε ο Σακελλάριος: «Μεγαλειότατε, καταλάβατε τι σας είπα;»
 

«Οχι» απάντησε ο τέως και τότε ο θρυλικός σκηνοθέτης τού εξήγησε τι εστί... συναξάρισμα. Τότε άρχισαν όλοι να γελούν, ακόμη κι εκείνος. Μόνο η αδελφή του, η Ειρήνη, είχε ξινίσει τα μούτρα της. Η Ρένα Βλαχοπούλου, επίσης, ήταν ένας χείμαρρος γέλιου. Περνούσαμε ονειρεμένα. Μετά την «Κόμισσα της Κέρκυρας» έκανε μια παρωδία του νούμερου της Λάιζα Μινέλι στο «Καμπαρέ», την ταινία που είχε πάρει και Οσκαρ.
Η Ρένα έκανε τη Μινέλι κι εγώ τον δημοσιογράφο που προσπαθούσε να της πάρει συνέντευξη. Η γλυκιά μου κάθε βράδυ προσπαθούσε να με κάνει να γελάσω. Το '71 με τη Χούντα οι μεγάλοι ηθοποιοί «έπαιζαν» με τον κόσμο. «Ορίστε, λυσσάξατε, χούντα και χούντα. Τι πάθατε; Ωραία περνάτε, σας βλέπω όλους, φράπες είσαστε, ροδοκόκκινοι» είπε η Ρένα από τη σκηνή. Τότε πετάχτηκα και της είπα: «Κι εγώ;» Ημουν εκείνη την εποχή σαν... σανίδα, με ένα στενό κοστούμι, σαν σπλινάντερο! Γύρισε, με κοίταξε και έβαλε τα γέλια! Τότε είδα μια... λιμνούλα γύρω από το μάξι φουστάνι της. Της έκανα νόημα και μου είπε: «Κατουρήθηκα, η που...α» κι έφυγε από τη σκηνή», θυμάται ο ηθοποιός μιλώντας στην Espresso.


Ο Μανώλης Δεστούνης: