H Mάσα Φασούλα έγραψε βιβλίο με αφορμή την περιπέτεια υγείας του γιου της | 0 bovary.gr
H Mάσα Φασούλα έγραψε βιβλίο με αφορμή την περιπέτεια υγείας του γιου της | 0 bovary.gr
12|06|2017 17:38
SHARE
Η ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΥΓΕΙΑΣ ΕΓΙΝΕ ΠΑΡΑΜΥΘΙ

H Mάσα Φασούλα έγραψε βιβλίο με αφορμή την περιπέτεια υγείας του γιου της


Για την απόφαση της οικογένειά της να ζήσει για αρκετά χρόνια στο εξωτερικό, για τα παιδιά της και τον σύζυγό της μίλησε σε πρόσφατη συνεντευξή της στο περιοδικό People, η Μάσα Φασούλα. Η σύζυγος του Παναγιώτη Φασούλα κατάφερε να υλοποιήσει ένα μεγάλο της όνειρο: να γράψει ένα παραμύθι που εμπνεύστηκε από μια πολύ δύσκολη στιγμή της οικογένειάς της.

Ενα παραμύθι που στέλνει ένα μήνυμα αισιοδοξίας σε γονείς και παιδιά, θέλοντας να υπενθυμίσει ότι μόνο μέσα από δυσκολίες γινόμαστε δυνατότεροι.
H ίδια εξομολογείται στη συνέντευξή της στο περιοδικό ότι ήταν φθινόπωρο του 2004, όταν επίμονοι πόνοι στο πόδι του 4χρονου τότε γιου της, Γιάννη, οδήγησαν σε μια σειρά εξετάσεων και λάθος διαγνώσεων.

 

Μετά από 3 μήνες διαπιστώθηκε ότι ο μικρός Γιάννης πάσχει από σοβαρή απειλητική ασθένεια. «Ήταν ένα δύσκολο περιστατικό. Κάποια στιγμή νιώσαμε πως δεν μπορούσαν να το αντιμετωπίσουν εδώ, μάλιστα έγινε κάποια λάθος θεραπεία που επίσπευσε την απόφασή μας να φύγουμε για την Αμερική, προκειμένου ο Γιάννης να βρεθεί σε εξειδικευμένο νοσοκομείο στο Μέμφις (...) Παρόλο που εκεί βρεθήκαμε για λόγους υγείας, όσο περίεργο κι αν ακούγεται, περάσαμε πολύ όμορφα. Τα παιδιά έχουν τις καλύτερες αναμνήσεις από τα χρόνια στην Αμερική. Ακόμα και το ίδιο το νοσοκομείο, αν το έβλεπες, θα έλεγες “τι ωραίο, να πάω μια βόλτα το παιδί μου”. Είχε ζωγραφιές στους τοίχους, παντού παιχνίδια, παντού εθελοντές. Έλεγα στον Γιάννη “θα πάμε στο νοσοκομείο” και πανηγύριζε.(...) Θα μπορούσα να πω “να μην έχει συμβεί αυτό σε μας”, όμως συνέβη. Και το περάσαμε με τον καλύτερο τρόπο που θα μπορούσαμε. Το αποτέλεσμα δεν νομίζω πως είναι τυχαίο. Γι’ αυτό και το βιβλίο, ενώ το εμπνεύστηκα εκείνον τον καιρό που αντιμετωπίζαμε δυσκολίες, έχει μια πολύ χαρούμενη διάθεση. Ήταν μια ιδέα που ξεκίνησε αυθόρμητα από τις καταστάσεις που ζούσαμε, όχι κάποια ανάγκη να εξωτερικεύσω συναισθήματα, και περνά ένα πολύ αισιόδοξο μήνυμα» εξηγεί.

Το βιβλίο, που κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Ελληνοεκδοτική, λέγεται Dreamland, Η Μεγάλη Περιπέτεια.