Instagram/divina_ispirazione
Instagram/divina_ispirazione
ΣΧΕΔΙΑΣΤΗΣ ΚΑΙ ΙΔΡΥΤΗΣ

Πέθανε ο εμπνευστής του θρυλικού «bandage dress», Hervé Léger


Ο διάσημος σχεδιαστής μόδας Hervé Leroux, ο άνθρωπος πίσω τον αγαπημένο οίκο των διάσημων «Hervé Léger» και εμπνευστής του θρυλικού «bandage dress», πέθανε σε ηλικία 60 ετών. 

Τον θάνατo του Γάλλου σχεδιαστή ανακοίνωσε η Fédération de la Haute Couture et de la Mode, ενώ πολλά από τα μοντέλα ανήρτησαν φωτογραφίες τους στο Instagram για να τον αποχαιρετήσουν.

Xωρίς να έχει γίνει μέχρι στιγμής γνωστή η αιτία του θανάτου του, πηγή από το κοντινό του περιβάλλον σχολίασε πως ο χαμός του ήταν αναπάντεχος και πέθανε ξαφνικά.

Με μια φωτογραφία στο Instagram, η Cindy Crawford αποχαιρέτησε τον δημιουργό του θρυλικού «bandage dress», που έγινε η «στολή» όλων των supermodels της δεκαετίας του '90 .

 

Remembering the man who created the bandage dress, which held you in in all the right places. Rip #HerveLeger ❤️

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Cindy Crawford (@cindycrawford) στις Οκτ 6, 2017, 9:39πμ PDT

Τα φορέματά του, κατασκευασμένα ράβοντας μεταξύ τους μεμονωμένες λωρίδες από υλικό που εφάρμοζε στο σώμα, έγινε η απόλυτη στολή του κάθε super model.

«Η ιστορία του φορέματος είναι πολύ απλή. Πριν ξεκινήσω να φτιάχνω ρούχα ήμουν κομμωτής και μετά έφτιαχνα καπέλα. Μια μέρα στο εργοστάσιο βρήκα κάτι λωρίδες ύφασμα που προορίζονταν για τα σκουπίδια. Μου έδωσαν την ιδέα να τα πάρω και να τα βάλω το ένα δίπλα στο άλλο όπως κάνεις στα καπέλα», έχει πει ο Leroux σχετικά με τη γέννηση της ιδέας.   

Δημιουργίες του έχουν φορέσει όλα αυτά τα χρόνια μερικά από τα διασημότερα ονόματα της σόουμπιζ, όπως οι Sharone Stone, Miranda Kerr, Beyonce, Rihanna, Sofia Vergara, Kim Kardashian, Gisele Bundchen,Taylor Swift, Mariah Carey, Victoria Beckham και Meghan Fox. 

Η Dita Von Teese, μούσα του ίδιου τον αποχαιρέτησε στο Instagram. «Τον λάτρευα για το πνεύμα, την κομψότητα του, το ταλέντο του που πήγαζε από αυθεντικό πάθος που υπήρξε αδιάφορο απέναντι στην εμπορικότητα της μόδας» έγραψε στη λεζάντα της.

Getty Images / Ideal Image
Getty Images / Ideal Image

Μέχρι το 1999 ο σχεδιαστής που ξεκίνησε ως κομμωτής πριν μεταπηδήσει στον σχεδιασμό ρούχων, έφτιαχνε τα διάσημα φορέματα για λογαριασμό της Hervé Léger μέχρι το 1999, οπότε το brand αγοράστηκε από την BCBG Max Azria.

Το 2006 μετονομάστηκε σε «Hervé Léger by Max Azria». Ο Leroux έχασε τα δικαιώματα χρήσης της επωνυμίας του, οπότε αποφάσισε να το αλλάξει με τη βοήθεια του Lagerfeld.

Από το 2004 μέχρι το 2006 εργάστηκε ως creative director για την Guy Laroche και αργότερα κυκλοφόρησε μια νέα σειρά ρούχων με την επωνυμία «Leroux».