Shutterstock
Shutterstock
16|12|2017 19:00
SHARE
MIA ΣΠΑΝΙΑ ΣΥΛΛΟΓΗ

Πώς ένας άνθρωπος κατάφερε να πουλήσει στη Levi's 50.000 παντελόνια του


Τα φοράμε όλη μέρα κάθε μέρα και είναι η βάση για τα περισσότερα look.

Όποιο κι αν είναι το στιλ σου, το denim είναι σίγουρα και το δικό σου λατρεμένο ύφασμα. Aνεση, κομψότητα και στιλ είναι όλα όσα προσφέρει και το κάνουν αναντικατάστατο στην γυναικεία, αλλά και στην ανδρική γκαρνταρόμπα.

Από την άλλη, το να διαλέξεις το τέλειο τζιν παντελόνι, -που σε κολακεύει και φυσικά ταιριάζει στον στιλ σου- είναι πολύ δύσκολη υπόθεση, μιας και ξέρεις πριν ακόμα το αγοράσεις ότι θα γίνει το δεύτερο δέρμα σου. O fashionable χαρακτήρας των τζιν αυξάνεται ακόμα περισσότερο όταν είναι vintage και ελαφρώς φθαρμένα. Πόσο μάλλον όταν έχουν ραμμένη πάνω τους την γνωστή κόκκινη ετικέτα με το λογότυπο της Levi’s.

Κάπως έτσι πρέπει να σκεφτόταν και ο Jeff Fuller από τη Νέα Υόρκη, ένας συλλέκτης vintage παντελονιών Levi’s ο οποίος είχε συγκεντρώσει 50.000 τέτοια παντελόνια.

Αυτά που γνωρίζουμε για αυτόν είναι ελάχιστα αφού ο ίδιος θέλει να κρατήσει χαμηλό προφίλ. Στο παρελθόν δούλευε ως τεχνολόγος, μέχρι που άνοιξε το δικό του vintage κατάστημα στη Σάντα Μόνικα, όπου και γεννήθηκε η αγάπη του αυτή για τα τζιν αυτά. Και παρά το γεγονός ότι έκλεισε το κατάστημά του στα μέσα των 90s, συνέχισε να μαζεύει αυθεντικά, made in USA, τζιν από τα 70s, 80s και 90s.

Shutterstock
Shutterstock

50.000 ζευγάρια μετά, σε μια έκθεση στο Λας Βέγκας, ο Jeff Fuller αποφάσισε να μιλήσει στον πρόεδρο του διάσημου brand, ο οποίος ενθουσιάστηκε με την τεράστια συλλογή, που εμφανίστηκε σαν θησαυρός.

Ο Jeff Fuller δεν γνώριζε την αξία της συλλογής.

Διατηρούσε όλα τα κομμάτια άψογα αποθηκευμένα και μετά από μερικούς μήνες που χρειάστηκε η ομάδα της Levi’s για να τα ελέγξει όλα, ένα προς ένα, -για να επαληθεύσει αν βρίσκονται σε καλή κατάσταση, την αυθεντικότητα και χώρα κατασκευής τους-  αγοράστηκε η εντυπωσιακή συλλογή του Jeff.

Δεν γνωρίζουμε πόσα χρήματα εισέπραξε ο συλλέκτης, αλλά υποθέτουμε ότι το ποσό δεν θα ήταν διόλου ευκαταφρόνητο καθώς η εταιρεία ήθελε διακαώς να αποκτήσει τη μεγάλη συλλογή vintage τζιν.