Shutterstock
Shutterstock
H ZΩΗ ΜΑΣ, ΜΙΑ SELFIE

H ζωή μας, μια selfie: Άρχισε η καλοκαιρινή καταπίεση (;)


«Η πρώτη φωτογραφία με το μαγιό της». «Ποζάρει στον φακό με μπικίνι». «Δείτε τους κοιλιακούς της». «Χαμός στο Instagram με τη σέξι πόζα της και το αποκαλυπτικό ολόσωμο». Και πάει λέγοντας...

Το social media άρχισαν ήδη να κατακλύζονται από φωτογραφικά στιγμιότυπα στις παραλίες και τις πισίνες ή απο selfies στο μπαλκόνι με καλογυμνασμένες γυναίκες, περισσότερο ή λιγότερο γνωστές της εγχώριας show business.

Παρουσιάστρια η μία, τραγουδίστρια (;) η άλλη, μέλλουσα σύζυγος η τρίτη -αυτό το τελευταίο εξελίσσεται σε επικερδές επάγγελμα, πήγαν για τις πρώτες βουτιές και φυσικά αμέσως φρόντισαν να μοιραστούν το στιγμιότυπο με τους followers τους.

Ανάλογα με τους κοιλιακούς και τις «φέτες» αυξάνονται και τα like. O (άτυπος) διαγωνισμός μόλις ξεκίνησε. Κι έχουμε μπροστά μας τρεις ολόκληρους μήνες.

Αυτή είναι η καλοκαιρινή καταπίεση, και είναι διαρκής, μια που μεταλλάσσεται ανάλογα με τις εποχές.

Δεν είναι καινούργια, απλώς τώρα έχει γίνει αμείλικτη, αλύπητη.

Άξιζε να την αφήνουμε να μας πτοεί;

Ωραία και ζηλευτά τα καλογυμνασμένα κορμιά, οι τέλειες απολογίες. Είμαστε όλοι υπέρ μιας σωστής και ισορροπημένης διατροφής, χωρίς λίπη και ζάχαρη, αλλά... Αλλά το καλοκαίρι είναι εδώ και θελουμε να το απολαύσουμε. Στη θάλασσα, στον ήλιο, στις διακοπές μας. Χωρίς να αφήνουμε κανέναν να μας καταπιέζει και να μας κάνει να ντρεπόμαστε, να μας χαλάει τη διάθεση.

Αρκετά με την καθημερινότητα, τη δουλειά, την κίνηση, το μισοάδειο πορτοφόλι, τις απεργίες, τις πορείες, τις φασαρίες, την εφορία, τους πολιτικούς, τους ενοχλητικούς γείτονες...

Είχαμε έναν ολόκληρο χειμώνα να σκεφτούμε και να πράξουμε τα δέοντα. Τώρα το καλοκαίρι είναι εδώ και δεν σηκώνει αναβολή. Ούτε και η ζωή μας. Και σίγουρα αξίζει πολύ παραπάνω από μια selfie.