AP Photo/Jacques Brinon
AP Photo/Jacques Brinon
OH LA LA

Όταν η κόρη μου είναι συμμαθήτρια με τον...εραστή μου


Σήμερα τα βλέπουμε αλλιώς τα πράγματα: Εκείνος έχει κλείσει τα σαράντα και είναι πρόεδρος της Γαλλίας. Εκείνη παραμένει μια γοητευτική, πλην ώριμη γυναίκα, πάνω από εξήντα πέντε. Ναι έχουν ζήσει έναν μεγάλο έρωτα, μια βαθειά αγάπη... Ναι έχουν περάσει από χίλια κύματα για να είναι μαζί. Κόντρα σε όλους και σε όλα, κόντρα στις οικογένειες, στους γονείς και στα αδέλφια τους... 

Η ιστορία του Εμανουέλ Μακρόν και της Μπριζίτ σίγουρα ανήκει στις μεγάλες. Και η ευτυχής κατάληξη της σχέσης τους επιβεβαιώνει ότι άξιζε τον κόπο.

Πάμε όμως λίγο πίσω, γυρνώντας τον χρόνο τότε που ο σημερινός Γάλλος πρόεδρος ήταν έφηβος και πήγαινε, ας πούμε, Α΄Λυκείου. Κι είχε για συμμαθήτρια την κόρη της καθηγήτριάς του, ετών σαράντα.  

«Μαμά υπάρχει ένα τρελό αγόρι στην τάξη μας που ξέρει τα πάντα για τα πάντα....», είπε η κόρη της Μπριζίτ στη μαμά της, εννοώντας τον Εμανουέλ... Θα πρέπει να ήταν δύσκολη η στιγμή για την μετέπειτα κυρία Μακρόν. Κι ακόμα πιο δύσκολη για την κόρη της...

Ας σοβαρευτούμε λίγο. Ξυπνάς ένα πρωί και μαθαίνεις ότι ο γιος σου είναι ερωτευμένος με την δασκάλα του. ΟΚ, θα σκεφτείς. Αναμενόμενο. Εχεις δει και την ταινία «Η σαραντάρα και ο πρωτάρης», είναι και γυναίκα σύγχρονη, χωρίς ταμπού, με ανοιχτό μυαλό, οπότε κάνεις πως δεν καταλαβαίνεις -γνωστή μέθοδος που συνήθως αποδίδει.

Ελα όμως που μαθαίνεις ότι αυτός ο «έρωτας» του γιου σου βρήκε ανταπόκριση. Κι ότι η δασκάλα είναι τσιμπημένη μαζί του... 

Ωπα, αυτό δεν είναι τόσο απλό. Το μυαλό σου τρέχει με χίλια. Εχεις ξεχάσει τις ταινίες και τα ρομάντζα, τους έρωτες και τα πάθη, και βλέπεις μπροστά σου κάτι που παραπέμπει στο μη φυσιολογικό. 

«Δεν μπορώ να σας υποσχεθώ τίποτα», ήταν η απάντηση της Μπριζίτ στους γονείς τους 15χρονου Εμμανουέλ, όταν της ζήτησαν να απομακρυνθεί από τον γιο τους. 

Αυτές είναι κάποιες σκέψεις, με αφορμή ένα ντοκιμαντέρ για την Μπριζίτ Τρονιέ ....