Προς το καλύτερο καμπάνια
#prostokalytero / Φωτογραφία: Παπαστράτος
18|10|2019 17:30
SHARE
#PROSTOKALYTERO

#prostokalytero: Μια ταινία του Μιχάλη Μπέκου για όλους όσοι ξεπερνούν τον εαυτό τους


83 δευτερόλεπτα αρκούν για να αλλάξουν την ζωή σου #prostokalytero: τόσο διαρκεί το νέο σποτ της Παπαστράτος που θέλει να σου θυμίσει ότι η δύναμη που ψάχνεις για να επιτύχεις τους στόχους σου και να εξελιχθείς είναι ήδη στα χέρια σου.

Στο σποτ πρωταγωνιστούν οι ήρωες μιας καθημερινότητας όπου όλα είναι δυνατά: αρκεί να αφήσουμε την προσπάθεια, την πίστη στο όνειρο και την αντοχή να έχουν τον πρώτο λόγο.

«Mην κάνεις το καλύτερο που μπορείς. Κάνε αυτό που δεν μπορείς. Κάνε αυτό που δεν πίστεψε κανείς. Kάνε αυτό που δεν πίστεψε κανείς ότι μπορείς. Κάνε τα δύσκολα, τα τολμηρά, αυτά που θα αλλάξουν τα πάντα. Αυτά που θα αλλάξουν εσένα»: ο Μιχάλης Μπέκος, σκηνοθέτης του σποτ της Παπαστράτος, οραματίστηκε έναν κόσμο που αλλάζει προς το καλύτερο, αντλώντας έμπνευση από μια ομάδα ανθρώπων που στοχεύει ψηλά και πετυχαίνει τους στόχους της με επιμονή, θέληση και διαρκή αγώνα. Οι άνθρωποι της Παπαστράτος σε καλούν να ζήσεις το παρόν με όλη σου την καρδιά -αυτό θα καθορίσει το μέλλον σου.

«Η μαγεία αυτής της ταινίας είναι ότι σου μιλάει για απλά πράγματα. Δηλαδή σε προτρέπει να βγεις έξω, να ρουφήξεις οξυγόνο, να ζωντανέψεις το σώμα σου, πολύ απλά να σηκωθείς από τον καναπέ σου!» δηλώνει ο σκηνοθέτης…

Πες μας λίγα λόγια για την ταινία

Για εμένα αυτή η ταινία ήταν μια πρόκληση, γιατί έχει μέσα την έννοια «προς το καλύτερο». Όταν ένας σκηνοθέτης αναλαμβάνει να αναδείξει μία τέτοια έννοια, λέει «οκ, αν θέλω να κάνω μια ταινία που να μιλάει για την πορεία προς το καλύτερο, πρέπει να κάνω την καλύτερη ταινία». Αυτή η ταινία μού άρεσε γιατί είχα την ευκαιρία να γνωρίσω τους ανθρώπους της Παπαστράτος, μιας εταιρείας για την οποία άκουγα συνεχώς, πολλά και καλά λόγια.

Με αυτή την μικρή γνωριμία κατάλαβα ότι αυτά τα λόγια δεν ήταν τυχαία. Μέσα στο περιβάλλον της Παπαστράτος ο καθένας αναγνωρίζει τη δύναμή του και η εταιρεία ακούει και αναγνωρίζει τη φωνή του. Η συνεργασία αυτή με βοήθησε να καταλάβω ότι οι εταιρείες που πάνε τόσο καλά και πετυχαίνουν πολλά, το οφείλουν στους ανθρώπους τους, αυτοί είναι ο θησαυρός τους.

-Τι αποτέλεσε έμπνευση για εσένα σχετικά με την κινηματογράφηση;

Αυτό που αποτέλεσε για εμένα έμπνευση είναι το σενάριο. Έχω βρει τον εαυτό μου όσον αναφορά στην κινηματογράφηση, είναι ο τρόπος να μιλήσω και να εκτεθώ. Για εμένα έμπνευση είναι το δικό μου προς το καλύτερο. Νιώθω πως οι άνθρωποι είμαστε σαν ένα δέντρο που όσο ψάχνεις τον εαυτό σου, οι ρίζες μπαίνουν όλο και πιο βαθιά, να βρουν καθαρό νερό και να βγάλουν καρπούς. Και αυτούς τους καρπούς δεν πρέπει να τους κρατάμε μόνα για εμάς. Πρέπει να τους μοιραζόμαστε με όλους.

Για να κατακτήσεις το οτιδήποτε, πρώτα πρέπει να κατακτήσεις τον εαυτό σου

Τι σημαίνει για εσένα προς το καλύτερο;

Για εμένα το προς το καλύτερο είναι η συνεχής εξέλιξη ενός ανθρώπου στα θέλω του, στην ηθική του, την πίστη στον εαυτό του.

Θεωρείς ότι θα λειτουργήσει εμπνευστικά και για τους άλλους ανθρώπους;

Ελπίζω ότι θα υπάρξουν άνθρωποι που μέσα από αυτή την ταινία θα προβληματιστούν και θα αναζητήσουν τι είναι αυτό που μπορεί να εξελίξει κ εκείνους, προς το καλύτερο. Στην εποχή μας έχουμε μεγάλη ανάγκη από έμπνευση.

To #prostokalytero τελικά είναι ένα νέο κίνημα;

Το προς το καλύτερο δε θεωρώ πως είναι νέο κίνημα. Το προς το καλύτερο ξεκίνησε από τότε που δημιουργήθηκε η ανθρωπότητα. Αυτό που είναι νέο ουσιαστικά είναι η μοναδικότητα κάποιων εταιρειών να βάζουν τους ανθρώπους στο επίκεντρο της φιλοσοφίας τους, να επενδύουν για να δημιουργούνται ταινίες, προς το καλύτερο! Να προσπαθούν να χτίσουν την φιλοσοφία «προς το καλύτερο», μια φιλοσοφία που μας ωθεί να ζούμε και τα πιο απλά πράγματα, στην πιο υπέροχη μορφή τους. Για να καταφέρεις και το πιο απλό πράγμα, πρέπει να αναγνωρίσεις την αξία σου και να την κάνεις υπεραξία.

Για να κατακτήσεις το οτιδήποτε, πρώτα πρέπει να κατακτήσεις τον εαυτό σου.

Μπορείτε να δείτε το νέο σποτ της Παπαστράτος και να μάθετε περισσότερα για τις δράσεις της εδώ www.prostokalytero.gr





SHARE