Instagram/mikholmgren_inspiring_others
Instagram/mikholmgren_inspiring_others
ΣΥΝΔΡΟΜΟ DOWN

Αν υπάρχει μια υποψήφια καλλιστείων για την οποία αξίζει να μάθεις είναι η 22χρονη Mikayla


«Η πρώτη γυναίκα με σύνδρομο Down που πήρε μέρος στα καλλιστεία Miss Minnesota USA», γράφει -πλέον-στο προφίλ της στο Instagram η Mikayla Holmgren. 

Χρωστάμε ένα μεγάλο «ευχαριστώ» στις γυναίκες που τολμούν να προβάλλουν τον εαυτό τους εκεί έξω παρόλο που δεν συμφωνούν με τα στερεοτυπικά πρότυπα ομορφιάς καταρρίπτοντας έτσι τις άκαμπτες και επιφανειακές παγιωμένες αντιλήψεις περί ομορφιάς. Κάπως έτσι ανοίγουν τα «σύνορα» για γυναίκες ανεξαρτήτως ηλικίας, status, εμφάνισης και αυτό ακριβώς έκανε και η Mikayla Holmgren με την απόφαση της να διαγωνισθεί σε διαγωνισμό ομορφιάς. 

Ισως να θυμάστε την Mάντλιν Στιούαρτ, το κορίτσι με Σύνδρομο Down που έκανε το όνειρό της πραγματικότητα και έγινε μοντέλο, κερδίζοντας μια θέση σε runway της Εβδομάδας Μόδας, αλλά και ως μοντέλο σε καμπάνιες ρούχων. Τώρα, άλλη μια γυναίκα με σύνδρομο Down έρχεται να γράψει τη δική της ιστορία. Μια ιστορία που, μέχρι στιγμής, για τους περισσότερους, μπορεί να αποτελούσε ουτοπικό σενάριο.  

Η Mikayla Holmgren από το Stillwater της Μινεσότα πήρε μέρος στα καλλιστεία της Μινεσότα που είναι κομμάτι του Διαγωνισμού Ομορφιάς Miss USA. Ως μία από τις υποψήφιες για τον τίτλο «Miss Minessota», η 22χρονη περπάτησε στην πασαρέλα και καταχειροκροτήθηκε από το κοινό το οποίο σηκώθηκε όρθιο για να την τιμήσει. Μπορεί να μην έφυγε ως εστεμμένη, αλλά πήρε το βραβείο Spirit of Miss USA και το Director's Award και με τη συμμετοχή της στο διαγωνισμό έγινε η πρώτη γυναίκα με σύνδρομο Down που έχει λάβει μέρος σε καλλιστεία. 

 

 

«Κάνεις τους ανθρώπους να γελούν κάθε φορά που μιλάς, χαίρεσαι, χαμογελάς και χορεύεις. Αναβαθμίζεις τον τίτλο της Miss USA και το πνεύμα του θεσμού με το να είσαι αληθινή και να βάζεις πρώτα τους άλλους και ύστερα τον εαυτό σου», είπε η οργανωτής των καλλιστείων Denise Wallace Heitkamp καθώς βράβευε την Mikayla η οποία ήταν φανερά συγκινημένη. «Δεν είσαι εγωπαθής, αλλά ταπεινή και έχεις την ικανότητα να ξεπερνάς εμπόδια έχοντας το χαμόγελο στο πρόσωπό σου και ενθουσιασμό στην καρδιά», συμπλήρωσε. 

Διαβάστε επίσης: «Θέλω να μάθει ο κόσμος τι έκανα» -Η πρώτη φοιτήτρια στην Ελλάδα με σύνδρομο down.

Η Mikayla, η οποία είναι φοιτήτρια στο Πανεπιστήμιο του Bethel, φόρεσε ένα εντυπωσιακό μπλε, μακρύ φόρεμα. Οπως διαβάζουμε σε δημοσίευμα της Daily Mail, η σχέση της με τη σκηνή ξεκίνησε από μικρή ηλικία αφού χορεύει από τότε που ήταν 6 ετών και σήμερα, μεταξύ άλλων, είναι χορεύτρια και χορογράφος. Πώς προέκυψε η συμμετοχή της στα καλλιστεία και έγινε ο λόγος που, αυτή τη στιγμή, εσείς διαβάζετε για εκείνη; 

 

 

Το 2015 συμμετείχε στο θεσμό Minnesota Miss Amazing, έναν διαγωνισμό ομορφιάς για γυναίκες με αναπηρία. Από εκεί τράβηξε το ενδιαφέρον των οργανωτών του διαγωνισμού Miss Minessota οι οποίοι θέλησαν να τη συμπεριλάβουν και στα καλλιστεία. 

 

 

Αν και το στέμμα της Miss Minnesota πήγε σε μια άλλη υποψήφια, την Kalie Wright, η Mikayla σκοπεύει να συνεχίσει, με τη δυναμική της στάση ζωής της, να εμπνέει άλλες γυναίκες. Εξάλλου αυτό δηλώνει και με το όνομα που έχει στο λογαριασμό της στο Instagram, μέσω του οποίου μοιράστηκε στιγμές από τη συμμετοχή της στα καλλιστεία.

 

 

Σε αυτό το σημείο αξίζει να πούμε ότι φέτος, είναι η δεύτερη χρονιά στη σειρά που τα καλλιστεία της Μινεσότα αναδεικνύουν τη διαφορετικότητα. Πέρυσι μία από τις φιναλίστ που έφτασαν μέχρι τον ημιτελικό ήταν η Halima Aden, η οποία ήταν πρώτη γυναίκα που συμμετείχε σε διαγωνισμό ομορφιάς φορώντας hijab και burkini κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού.