Instagram @pernilleteisbaek
Instagram @pernilleteisbaek
PERNILLE’S HOME

8 ιδέες μίνιμαλ διακόσμησης από την πιο διάσημη Σκανδιναβή fashion blogger


Οι fashion bloggers είναι ένα ακόμα φαινόμενο του διαδικτύου: είναι πια κομμάτι του ιντερνετικού κόσμου και του κόσμου της μόδας. 

Μία από τις πιο διάσημες και επιτυχημένες fashion bloggers είναι η Δανή Pernille Teisbaek. Η στιλίστρια, επιχειρηματίας και fashion blogger, διαθέτει χιλιάδες followers στο Instagram, αξιοζήλευτο στιλ και ένα ακόμα πιο εντυπωσιακό σπίτι.

Πρόσφατα, η ιέρεια της μίνιμαλ κομψότητας, μοιράστηκε φωτογραφίες από το εσωτερικό του σπιτιού της και από την γκαρνταρόμπα της και μας κέντρισε το ενδιαφέρον. 

 Η Pernille προσκάλεσε πρόσφατα το RUM Interior Design στο σπίτι της στην Κοπεγχάγη και οι φωτογραφίες είναι μία ακόμα απόδειξη ότι έχει άψογο γούστο.

Η ίδια αποκαλεί το προσωπικό της στιλ «κλασικό με ένα twist».

Kαι στο σπίτι της κυριαρχεί η ίδια αισθητική: η απλότητα και ο μοντέρνος αέρας που αποπνέει σε κερδίζει με την πρώτη ματιά. Κλασικές πινελιές όπως ξύλινα δάπεδα zig-zag, ψηλά ταβάνια και αριστοκρατικές ροζέτες συνδυάζονται με υπερσύγχρονα έργα τέχνης και έπιπλα που είναι εν μέρει funky και εν μέρει μινιμαλιστικά.

«Μου αρέσει πολύ το δανέζικο design. Έχω συλλέξει μερικές καρέκλες με τα χρόνια» δηλώνει σε βίντεο για το Mango. «Μερικές φορές είναι διασκεδαστικό να «σπάμε» τους κανόνες και να φέρνουμε ένα στοιχείο που δεν το περιμένει κανείς».

Κάθε χώρος του σπιτιού της μας δίνει περισσότερες από μία ιδέες διακόσμησης.

Εμείς τις καταγράψαμε για να διακοσμήσετε κι εσείς τους χώρους σας με στιλ και άποψη.

1. Ακόμα και το πιο μίνιμαλ και σύγχρονο καθιστικό χρειάζεται μια ζωηρή πινελιά έντονου χρώματος. Ένα βοηθητικό έπιπλο, πουφ ή μαξιλάρες σε μια έντονη απόχρωση θα «σπάσουν» την μονοτονία.

Instagram @pernilleteisbaek
Instagram @pernilleteisbaek

2. Ο χώρος του μπαρ αποπνέει πολυτέλεια. Πείτε ναι σε ένα μεταλλικό τροχήλατο μπαρ σε χρυσαφένια ή copper απόχρωση ή παίξτε με έξυπνα διακοσμητικά και κρυστάλλινα ποτήρια.

3. Επενδύστε σε μια μεγάλη, διαχρονική τραπεζαρία. Προτιμήστε φυσικά υλικά όπως το δέρμα και το ξύλο για ένα σοφιστικέ χώρο.

4. Εκμεταλλευτείτε κάθε σημείο: Ακόμα και ο χώρος κάτω από την σκάλα μπορεί να λέει τον δικό του, ξεχωριστό χαρακτήρα. Ένα ράφι ή ένα άνετο κάθισμα μπορούν να δημιουργήσουν το τέλειο σημείο για διάβασμα.

 

5. Κeep it simple: Aν θέλετε να υιοθετήσετε το μίνιμαλ στιλ στον χώρο σας, το μυστικό είναι στις καθαρές γραμμές και την απλότητα. Το λευκό φυσικά πρωταγωνιστεί σε τοίχους και έπιπλα.

 

6. Δημιουργήστε το δικό σας artwork: Αν ένας άδειος τοίχος σας φαίνεται πολύ βαρετός, διακοσμήστε τον με μία σειρά από κορνίζες ή αφίσες στο ίδιο στιλ και κοντινές αποχρώσεις.

Αγαπημένες φωτογραφίες, εικόνες από περιοδικά, δίσκους και βιβλία ταιριάζουν τέλεια.

Instagram @pernilleteisbaek
Instagram @pernilleteisbaek

7. Συνδυάστε κλασικά κομμάτια με μοντέρνα: Ο πιο εύκολος τρόπος είναι μια design πολυθρόνα με ανατρεπτικό σχέδιο και υλικά.

Instagram @pernilleteisbaek
Instagram @pernilleteisbaek

8. «Αποκαλύψτε» την μπανιέρα: Τα πιο μοντέρνα σπίτια έχουν την μπανιέρα σε κοινή θέα. Αυτό φυσικά απαιτεί ο χώρος να είναι μεγάλος. Το αποτέλεσμα πάντως δείχνει luxurious.

Instagram @pernilleteisbaek
Instagram @pernilleteisbaek