Anthropologie
Anthropologie
DECO IDEAS

8 οικονομικοί τρόποι να κάνεις το διαμέρισμά σου να μοιάζει με πολυτελές ξενοδοχείο


«Η πολυτέλεια πρέπει να είναι άνετη, αλλιώς δεν είναι πολυτέλεια» έχει πει η Coco Chanel.

Στο άκουσμα αυτής της λέξης, σε πολλές από εσάς, έρχονται στο μυαλό εικόνες που ίσως για την οικονομική σας κατάσταση να είναι άπιαστες και μακρινές, σαν κάποιο όνειρο που δεν έχει πολλές πιθανότητες να πραγματοποιηθεί.

Οι μικρές «πολυτέλειες» της ζωής δεν κοστίζουν τόσο ακριβά. Μπορείτε να τις δημιουργήσετε μόνες σας.

Με έξυπνες ιδέες, με μεράκι και δημιουργικότητα. Δεν χρειάζεται να διαθέσετε ένα μεγάλο ποσό για να χαρίσετε στο σπίτι της την αίσθηση πολυτέλειας που μπορεί να συναντήσετε σε ένα καλό ξενοδοχείο.

Υπάρχουν τρόποι να προσθέσετε μερικές luxurious πινελιές σε κάθε δωμάτιο και είναι αυτές που θα σας κάνουν να περιμένετε με ανυπομονησία την επιστροφή σας στο σπίτι μετά από μια κουραστική ημέρα.

Ακολουθούν 8 τρόποι που σας παρακινούν για μικρές αλλαγές, εδώ και τώρα. 

1) Μια χαλαρωτική κρεβατoκάμαρα: Η neutral χρωματική παλέτα είναι πάντα αυτή που δίνει την luxurious αίσθηση που θέλετε να επιτύχετε. Χαρίστε στο κρεβάτι σας το makeover που χρειάζεται και δώστε έμφαση στα κλινοσκέσπασματα που επιλέγετε αλλά και τον τρόπο που το στρώνετε. 

 

 

 

 

2) Xαρίστε στο μπάνιο την αίσθηση spa: Διακοσμήστε έναν δίσκο με αρωματικά σαπούνια, κεριά και λουλούδια. Επιλέξτε πετσέτες στο ίδιο χρώμα -το λευκό πάντα ξεχωρίζει. Απαλλάξτε το μπάνιο από κάθετί φθαρμένο (χαλάκι ή πετσέτα). 

 

3) Ένα διακριτικό άρωμα φρεσκάδας: Επιλέξτε ένα αρωματικό χώρου που σας χαλαρώνει και κάνει πιο ευχάριστη την ατμόσφαιρα. Το πολυτελή ξενοδοχεία δίνουν πάντα έμφαση σε αυτό. 

4) H είσοδος: Η είσοδος του ξενοδοχείου, ως έναν βαθμό, σας «προϊδεάζει» για την συνέχεια. Αν έχει όμορφες λεπτομέρειες, εστιάζετε σε αυτές και δημιουργείται εξαρχής μια ευχάριστη αίσθηση. Τι θα λέγατε αν δίνατε μια ευκαιρία αναβάθμισης της εισόδου του διαμερίσματός σας. Απαλλάξτε την από περιττά αντικείμενα και χαρίστε της μια ανάσα με στιλ. 

 

 

5) Ο φωτισμός: «Σωστός» φωτισμός είναι ο φωτισμός που έχει την ένταση στο βαθμό που σας εξυπηρετεί (σε πρακτικό επίπεδο) και σας ξεκουράζει. Κάθε δωμάτιο έχει διαφορετικές ανάγκες. Στα luxurious ξενοδοχεία, δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στα φωτιστικά που επιλέγονται για κάθε γωνιά του χώρου. Ο φωτισμός είναι διαφορετικός στην κρεβατοκάμαρα και διαφορετικός στο μπάνιο. 

 

 

 

 

 

6) Οργανωμένος χώρος που αναπνέει-χωρίς ακαταστασία- περιορισμένος αριθμός επίπλων σε κάθε δωμάτιο: Περιττά αντικείμενα, ακραίες χρωματικές αντιθέσεις, ακαταστασία και βρωμιά δεν χωρούν στα καλά ξενοδοχεία. Είναι στο χέρι σας να μην χωρούν και στο δικό σας σπίτι. 

7) Δώστε ξεχωριστό στιλ στην βιβλιοθήκη: Επιλέξτε με προσοχή τα αντικείμενα που θα κοσμήσουν τα ράφια της. Στολίστε την με λουλούδια, με προσωπικά αντικείμενα και βιβλία που αγαπάτε. Χαρίστε της την απλότητα που θα την αναβαθμίσει. Όπως στα καλά ξενοδοχεία. 

 

 

 

8) Mικρές «πολυτέλειες»: Ενας δίσκος με ζεστό καφέ στο κρεβάτι, αρωματικά κεριά, cosy ριχτάρια. Η αίσθηση πολυτέλεια δεν έρχεται με υπερβολές. Έρχεται μέσα από ουσιαστικές αλλαγές ή προσθήκες που κάνουν πιο άνετη και πιο ευχάριστη την καθημερινότητά μας.