shutterstock.com
shutterstock.com
ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗΣ

Μικρό σπίτι: 8 τρόποι για να εκμεταλλευτείτε κάθε εκατοστό του μικρού σας χώρου


Πολλοί από εσάς μπορεί να ζείτε σε ένα μικρό σπίτι και το μέγεθος του σίγουρα δεν ικανοποιεί όλες σας τις ανάγκες, αφού ένας μικρός  χώρος που πρέπει να συμπεριλάβει όλα εκείνα που εσείς θεωρείτε χρήσιμα, είναι δύσκολο να διακοσμηθεί.

Πριν μετανιώσετε για την επιλογή σας και μπείτε στη διαδικασία αναζήτησης μιας νέας στέγης, εμείς σας τονίζουμε τη σημασία της διακόσμησης, μιας και αυτή δίνει άπειρες δυνατότητες στη διαμόρφωση ενός χώρου, ακόμα και του μικρότερου και το μόνο που χρειάζεται είναι ο τρόπος, παρά ο κόπος.

Με τις παρακάτω συμβουλές θα μπορέσετε να εκμεταλλευτείτε στο έπακρο κάθε τετραγωνικό του μικρού σας σπιτιού και να ζήσετε ακόμα πιο άνετα.

  • Επενδύστε σε έπιπλα που μπορούν να αλλάξουν και να διαμορφωθούν ανάλογα με τις ανάγκες σας. Για παράδειγμα αν περιμένετε συχνά καλεσμένους στο σπίτι ή μέλη της οικογένειας σας, τότε αξίζει να αγοράσετε μια τραπεζαρία που επεκτείνεται ή έναν καναπέ που γίνεται κρεβάτι.

 

 

A photo posted by @ronam_1_6 on Dec 11, 2016 at 1:42am PST

  • Παίξτε με το φωτισμό που είναι ένα από τα βασικά μυστικά στη διακόσμηση που δημιουργούν το εφέ ενός μεγαλύτερου χώρου. Για να χαρίσετε βάθος τοποθετήστε καθρέφτη στο σημείο εκείνο, που όταν το φως πέφτει επάνω του, θα γίνεται αντανάκλαση.

  • Μη διστάσετε να χρησιμοποιήσετε περισσότερους από έναν καθρέφτες και μάλιστα στο τέλος ενός στενού διαδρόμου μέσα στο σπίτι, για να δημιουργήστε την ψευδαίσθηση ενός άνετου χώρου. Μπορείτε να τοποθετήσετε κι έναν ολόσωμο καθρέφτη για να το πετύχετε.

  • Μην το παρακάνετε ποτέ με τα διακοσμητικά στοιχεία και τα αξεσουάρ για το σπίτι, αλλά αγοράστε μόνο αυτά που κρίνετε πραγματικά απαραίτητα για την εξυπηρέτηση σας.
  • Επενδύστε σε έπιπλα που έχουν κρυφούς χώρους αποθήκευσης και μπορεί να φανούν ιδιαίτερα χρήσιμα και λειτουργικά, εκτός από εντυπωσιακά.

  • Αν έχετε το δικό σας κήπο, προτιμήστε πλούσια και ογκώδη φυτά που κλέβουν την παράσταση.
  • Απομακρύνεται τα μισοτελειωμένα ή άχρηστα προϊόντα ειδικά αυτά από το μπάνιο σας ή κρύψτε τα μέσα σε λειτουργικά διακοσμητικά έπιπλα.
  • Διατηρήστε το χώρο σας τακτοποιημένο και συμμαζεμένο, ώστε να δημιουργήσετε ζώνες στις οποίες δεν θα μπορείτε να τοποθετείτε αντικείμενα που δεν σχετίζονται με τη συγκεκριμένη ζώνη.