INSPIRATION & IDEAS

10 μυστικά διακόσμησης που μπορείς να αντιγράψεις από τα ξενοδοχεία


Είτε ταξιδεύετε συχνά για αναψυχή και επαγγελματικούς λόγους είτε σας αρέσει να αναζητάτε τα πιο εντυπωσιακά ξενοδοχεία ανά τον κόσμο, τότε σίγουρα θα έχετε «πέσει» επάνω στα μπουτίκ ξενοδοχεία, που προσφέρουν μια πολύ φιλόξενη ατμόσφαιρα, ενώ έχουν τόσο ιδιαίτερους χώρους, αν και μπορεί να είναι μικρά.

Οι συγκεκριμένες εγκαταστάσεις έχουν ορισμένα βασικά χαρακτηριστικά που τα διαφοροποιούν από τα υπόλοιπα ξενοδοχεία. Διαθέτουν ένα σχετικά μικρό αριθμό δωματίων, περίπου 50 στον αριθμό, τα οποία έχουν ένα συγκεκριμένο κόνσεπτ το καθένα, είναι περιποιημένα μέχρι και την τελευταία τους λεπτομέρεια και έχουν μοναδικό στιλ με έπιπλα αντίκες ή έργα τέχνης.

Η άνεση και η οικειότητα τους προκύπτει από το γεγονός, ότι στις συγκεκριμένες μονάδες στόχος των ξενοδόχων είναι η άμεση επαφή με τον πελάτη και η εξυπηρέτηση του, με κορυφαία αρχή την ποιότητα.

Θα μπορούσε κανείς να πει, πως ο όρος αυτός είναι συνώνυμος της πολυτέλειας και της κομψότητας και πια, τα μπουτίκ ξενοδοχεία έχουν γίνει τρεντ στους λάτρεις των ταξιδιών, ενώ παράλληλα η πνευματικότητα στη διακόσμηση έχει λειτουργήσει ως πηγή έμπνευσης για πολλούς από τους interior designers.

Παρακάτω μπορείτε να βρείτε δέκα ευφάνταστες ιδέες διακόσμησης και ανανέωσης του χώρου σας, έτσι όπως τις συναντήσαμε σε κορυφαία lux ξενοδοχεία.


 

Υφασμα στους τοίχους

Μια πρωτότυπη ιδέα που εφαρμόζεται σε όλα τα ξενοδοχεία Firmdale από τον συνιδιοκτήτη τους, ο οποίος λατρεύει να «ντύνει» τους τοίχους με υφασμάτινες ταπετσαρίες, τόσο στην κρεβατοκάμαρα, όσο και στο σαλόνι ή και το μπαρ. Το ύφασμα προσδίδει άνεση και «ζεστασιά» στο χώρο, κάτι που δύσκολα θα επιτευχθεί με ένα απλό χρώμα στον τοίχο. Σε ένα από τα ξενοδοχεία στο Λονδίνο, συγκεκριμένα στο Ham Yard, βλέπουμε μια από τις πιο εντυπωσιακές επιλογές του, με γκρι μάλλινο ύφασμα στον τοίχο του υπνοδωματίου, του οποίου τη μονοτονία «σπάει» με έντονο print σε σκούρα κόκκινη απόχρωση. 


Glam καρέκλες

Στο Chalet Pelerin οι διακοσμητές επέλεξαν μαλλί προβάτου και γούνα για τις ξύλινες καρέκλες της τραπεζαρίας, ένα στοιχείο που ταιριάζει απόλυτα με την αύρα των Αλπεων, όπου βρίσκεται εγκατεστημένο. Η ίδια glam πινελιά μπορεί να προστεθεί σε οποιοδήποτε καναπέ ή σε οποιαδήποτε καρέκλα σας.

Η φύση μέσα στο χώρο

Ενα από τα πιο αγαπητά «θέματα» στη διακόσμηση των lux ξενοδοχείων είναι τα στοιχεία της φύσης, όπως ενσωματώνονται στους χώρους τους. Αυτή είναι μια πολύ έξυπνη τεχνική, που κάνει ένα χώρο φιλόξενο, ενώ του χαρίζει αέρα εξοχής, ακόμα κι αν βρίσκεται στην καρδιά ενός πολύβουου κέντρου.

Drama design

Ο πιο εύκολος και πιο οικονομικός τρόπος για να ανανεώσετε ένα χώρο στο σπίτι σας είναι να αλλάξετε το χρώμα στους τοίχους, ειδικά με την προσθήκη σκούρων αποχρώσεων, όπως το μπλε, το πράσινο και το γκρι. Τα σκούρα υπνοδωμάτια δημιουργούν την κατάλληλη ατμόσφαιρα για κοκούνιγκ, ενώ στο καθιστικό γίνονται ο ιδανικός καμβάς για τα διακοσμητικά σας αξεσουάρ που έχουν ζωηρό χρώμα ή για έργα τέχνης.

Αναπαυτικές καρέκλες

Τι πιο όμορφο σε ένα ταξίδι, από το να κάθεστε γύρω από ένα μεγάλο τραπέζι με συγγενείς και φίλους, να πίνετε ένα καλό κρασί και να απολαμβάνετε παραδοσιακές τοπικές γεύσεις; Κάτι τέτοιο δεν θα σας θυμίσει με τίποτα το κλασικό καθημερινό σας γεύμα ή δείπνο στο σπίτι, όπου όλα τελούνται βιαστικά. Ωστόσο, μπορείτε να «κλέψετε» αυτή την ιδέα και να φτιάξετε στον προσωπικό σας χώρο μια πολύ άνετη και σικάτη τραπεζαρία, γύρω από την οποία θα περνάτε στιγμές χαλάρωσης. Αντί για ξύλινες καρέκλες, επιλέξτε μεγάλες και επιβλητικές, βελούδινες πολυθρόνες γύρω από μια στρογγυλή τραπεζαρία. 

Λάμψη στο μπάνιο

Ενα μπάνιο δεν πρέπει να είναι ουδέτερο, επειδή το μόνο που εξυπηρετεί είναι βασικές σας ανάγκες. Αντιθέτως, τα ξενοδοχεία γνωρίζουν καλά τη σημασία αυτού του πολύ προσωπικού χώρου, που αν τον φροντίσετε και στο σπίτι σας, μπορεί να λάβει την εικόνα ενός μικρού σπα. Στο Borgo Santo Pietro στην Τοσκάνη βλέπουμε απρόσμενα στοιχεία στη διακόσμηση, όπως ένα βίντατζ πολυέλαιο, βελούδινες κουρτίνες και πινελιές τέχνης που το κάνουν φιλόξενο, ενώ του προσδίδουν την αίγλη που του αρμόζει. Χρησιμοποιείστε ιδιαίτερους σκαλιστούς καθρέφτες, εντυπωσιακά φωτιστικά και κάποια βίντατζ αξεσουάρ. 

Πομπώδης διάδρομος

Αν θέλετε να αναβαθμίσετε το διάδρομο του σπιτιού σας και να τον κάνετε να μοιάζει μεγαλύτερος από ότι είναι, επιλέξτε μια ταπετσαρία που «κόβει την ανάσα», όπως αυτή που δημιουργεί το εφέ μαρμάρου στον τοίχο.

Πλακάκια – Εργα τέχνης

Στην αγορά θα βρείτε μια μεγάλη ποικιλία από πλακάκια για το μπάνιο σας και μάλιστα τα μοτίβα είναι τόσα πολλά και διαφορετικά, ορισμένα από τα οποία μοιάζουν με πραγματικά έργα τέχνης, με το χώρο να γίνεται ακόμα πιο γοητευτικός και εντυπωσιακός.

Ξύλινα πατώματα – Ψαροκόκαλο

Τα ξύλινα πατώματα είναι ένα από τα μυστικά ενός κόζι και hommy χώρου, αλλά συνήθως περνούν απαρατήρητα γιατί είναι αδιάφορα στο μάτι. Αν θέλετε να κάνετε τη διαφορά και πριν σκεφτείτε να τα αντικαταστήσετε, επιλέξτε το μοτίβο «ψαροκόκαλο», που είναι ένα έξυπνο twist και σας απαλλάσσει από την ανάγκη να στρώσετε χαλιά.

Μαύρο χρώμα

Το πιο συνηθισμένο χρώμα στις πόρτες των σπιτιών είναι το λευκό ή και το καφέ, γιατί όμως να μην δώσετε στο χώρο σας ένα πιο ψαγμένο και σοφιστικέ ύφος, επιλέγοντας το glossy μαύρο για αυτές; Διακοσμήστε και με άλλα μαύρα αξεσουάρ όπως ένα αμπαζούρ για να κάνετε τον απόλυτο συνδυασμό.