shutterstock
shutterstock
ΜΠΗΚΕ ΑΝΟΙΞΗ

Πώς να κάνεις τα λουλούδια στο βάζο να διατηρηθούν περισσότερο


Είναι ένας υπέροχος τρόπος να δώσετε περισσότερο χρώμα στο χώρο σας, να φωτίσετε κάποια άτονη γωνία του σπιτιού σας, να αλλάξετε τη διάθεση σας ή έστω να αξιοποιήσετε τα βάζα που σας έκαναν δώρο στο γάμο σας.

Ναι. Η αλήθεια είναι πως το να έχετε λουλούδια στο σπίτι έχει πολλά οφέλη, τόσο διακοσμητικά, όσο και ψυχολογικά.

Φυσικά, όπως όλα τα όμορφα πράγματα, έτσι και τα λουλούδια μέσα στα βάζα δεν θα μας έκαναν τη χάρη να διαρκούν πολύ με αποτέλεσμα, μετά από 2-3 ημέρες, να έχουν ελάχιστη ομοιότητα με εκείνα τα φρέσκα και γεμάτα ζωντάνια λουλούδια που είχατε αγοράσει. Υπάρχει τρόπος να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής τους; Υπάρχει.

Την επόμενη φορά, αντί να γεμίσετε το βάζο μέσα στο οποίο θα τα τοποθετήσετε με κρύο νερό (οι περισσότεροι πιστεύουμε ότι το κρύο νερό βοηθά στο να διατηρηθούν, αλλά μάλλον πρόκειται για μύθο), δοκιμάστε να βάλετε ζεστό (όχι βραστό προφανώς, αλλά χλιαρό) νερό.
Σε αντίθεση με το κρύο νερό το οποίο επιβραδύνει την κυτταρική ανάπτυξη κάνοντας τα λουλούδια να μαραίνονται πιο γρήγορα, αυτή η θερμοκρασία ευνοεί τις βιολογικές διεργασίες των φυτών, απορροφάται πιο εύκολα από το ίδιο το φυτό κάνοντας το τελικά να μας χαρίζει τα αρώματα και την εικόνα του για περισσότερο καιρό.