Shutterstock
Shutterstock
24|09|2017 15:45
SHARE
ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΟ ΧΩΡΟ

Subway tile: Το πλακάκι που μπορεί να μεταμορφώσει κάθε δωμάτιο του σπιτιού


Καμία λεπτομέρεια δεν είναι ασήμαντη όταν μιλάμε για τη διακόσμηση του σπιτιού.

Είναι αυτή που μπορεί να παίξει τον πιο καθοριστικό ρόλο.

Μια από αυτές τις σημαντικές -για την συνολική εικόνα του σπιτιού μας- λεπτομέρειες είναι τα πλακάκια που θα επιλέξουμε για να «ντύσουμε» τόσο το δάπεδο όσο και τους τοίχους του μπάνιου, της κουζίνας και άλλων χώρων του σπιτιού μας.

Τα σκανδιναβικά πλακάκια που επιλέγουν αρκετοί interior designers ονομάζονται subway tiles και μπορούν να μεταμορφώσουν κάθε χώρο του σπιτιού με την ιδιαίτερη αισθητική τους.

Tα subway tiles δεν κάνουν φέτος την εμφάνισή τους στο χώρο της διακόσμησης. Τα ορθογώνια πλακάκια χρησιμοποιούνται εδώ και πολλές δεκαετίες σε μπάνιο, κουζίνα ή τραπεζαρία και ο τρόπος με τον οποίο θα διαταχθούν στον τοιχο ποικίλλει (μπορούν να τοποθετηθούν είτε οριζόντια είτε κάθετα).

Δεν είναι μόνο λευκά. Τα συναντάμε και σε άλλους τόνους που μπορούν να δημιουργήσουν ένα ενδιαφέρον αισθητικό αποτέλεσμα. Αυτό το πλακάκι μπορεί να αποτελέσει ένα στοιχείο που με τρόπο οικονομικό μπορεί να αλλάξει εντελώς το backsplash της κουζίνας (το backsplash είναι το κάλυμμα στον τοίχο της κουζίνας που βρίσκεται ανάμεσα στα πάνω και κάτω ντουλάπια, ακριβώς πίσω από το νεροχύτη).

 Subway tile μπορούμε να τοποθετήσουμε γύρω από τη βρύση του μπάνιου αλλά και πάνω από το τζάκι μας. Το εν λόγω πλακάκι έχει διάρκεια στο χρόνο: είναι ανθεκτικό και μπορεί να καθαριστεί πολύ εύκολα.

Δείτε πώς μπορούμε να «ντύσουμε» με αυτό τους χώρους του σπιτιού: