Shutterstock
Shutterstock
DECO TIPS

Η διακόσμηση μικρών χώρων γίνεται εύκολη υπόθεση με αυτά τα βήματα


Για εσένα που ζεις σε ένα μικρό διαμέρισμα ή ακόμα και στούντιο και δεν θες το σπίτι σου να μοιάζει με σπιρτόκουτο αλλά να δείχνει όμορφο και φυσικά να είναι λειτουργικό, υπάρχουν ορισμένα μικρά κόλπα που θα σε βοηθήσουν να το πετύχεις.

Όταν η εξοικονόμηση χώρου γίνεται σπαζοκεφαλιά και δεν ξέρεις πού πρέπει να μπει και τι για να καταφέρεις να περνάς και να κάθεσαι στην κουζίνα χωρίς να χτυπάς το κεφάλι σου στο ντουλάπι καθώς σηκώνεσαι (story of my life), τότε χρειάζεσαι τα μυστικά των ειδικών για να διακοσμήσεις το σπίτι σου με στρατηγική (ναι αυτό ακριβώς), αλλά και αισθητική.

Δεν χρειάζονται πολλά. Με μικρές αλλαγές και προσθήκες, εύκολα και οικονομικά θα δεις τη μικρή σου φωλιά να μεταμορφώνεται και να εντυπωσιάζει τους επισκέπτες, γιατί ναι, όλοι οι καλοί χωράνε (και χωρίς χτυπήματα στις γωνίες). Εμείς ανακαλύψαμε τα πιο smart & easy διακοσμητικά τρικ για να δοκιμάσεις και να αξιοποιήσεις τέλεια όλους τους χώρους σου!

1 Αποθήκευση κουζίνας

Γίνετε δημιουργικοί στην κουζίνα με πολλούς επιπλέον αποθηκευτικούς χώρους και νέες αποθηκευτικές λύσεις, όπως ράφια, ράγες, τροχήλατα ακόμα και καλάθια. Ότι δεν χωράει στα ντουλάπια σας κρεμάστε το από μια μεταλλική ράγα που θα βιδώσετε στον τοίχο.

 

2 Μικρή γκαλερί

Δημιουργήστε στον τοίχο του καθιστικού και όχι μόνο μια μικρής κλίμακας γκαλερί με τα δικά σας αγαπημένα έργα και εικόνες. Επιλέξτε μικρές κορνίζες στο ίδιο χρώμα και κρεμάστε τις σε ευθεία διάταξη. Με αυτό τον τρόπο διαχωρίζετε τον ένα χώρο από τον άλλο και τον οριοθετείτε.

 

 

3 DIY γωνιά

Εκεί που οι πολλές καρέκλες κάθε άλλο παρά εξυπηρετικές είναι, τοποθετήστε ή κατασκευάστε μόνοι σας έναν χαμηλό πάγκο, ιδανικά με αποθηκευτικό χώρο εσωτερικά. Στολίστε με ένα- δύο όμορφα μαξιλαράκια και έχετε ένα ακόμα κάθισμα για δύο.

 

 

4 Διαχωριστικά και παραβάν

Όταν η ιδιωτικότητα δεν είναι εφικτή σε έναν ενιαίο χώρο, χρησιμοποιήστε ένα κομψό διαχωριστικό ή μια βιβλιοθήκη για να διαιρέσετε το δωμάτιο.

 

 

5 Αναδιπλούμενο γραφείο

Χρειάζεστε οπωσδήποτε έναν χώρο για να δουλεύετε από το σπίτι όμως έχετε ελάχιστα τετραγωνικά. Η λύση είναι ένα μικρό αναδιπλούμενο γραφείο, που στερεώνεται στον τοίχο και κλείνει όταν η δουλειά τελειώσει. Έτσι αξιοποιείτε και την πιο μικρή γωνιά.