De Sxara: Το νέο κρεατοφαγικό στέκι της Κηφισιάς μάς άνοιξε την όρεξη | 0 bovary.gr
De Sxara: Το νέο κρεατοφαγικό στέκι της Κηφισιάς μάς άνοιξε την όρεξη | 0 bovary.gr
03|02|2018 15:02
SHARE
DE SXARA

De Sxara: Το νέο κρεατοφαγικό στέκι της Κηφισιάς μάς άνοιξε την όρεξη


Η νέα άφιξη στον γαστρονομικό χάρτη της Κηφισιάς ακούει στο όνομα De Sxara.

Στη ουσία πρόκειται για το «αδελφάκι» του επιτυχηµένου all day meeting point ZAMBRI, που γνωρίζουν καλά οι κάτοικοι των βορείων προαστίων. Την κουζίνα επιμελείται κι εδώ ο πάντα δημιουργικός Σταύρος Σκαρπινάκης, που υπόσχεται θαύματα.

Τις εντυπώσεις κλέβει σαφώς η οροφή με τους περίτεχνους θόλους από σχοινιά αλλά και το ανοιχτό κελάρι. Ο κοσμοπολίτικος αέρας συναντάει τη χαλαρή ατμόσφαιρα ενός μαγαζιού παρέας, από αυτά που κάνουμε εύκολα στέκια μας.

Φυσικά, εδώ, την τιμητική του έχει το κρέας, ενώ το πλέον χαρακτηριστικό του μαγαζιού είναι ότι τα περισσότερα πιάτα ετοιμάζονται σε μια ειδική σχάρα που μπορεί να προσδώσει μέχρι και γεύση καπνιστού στην πρώτη ύλη.

Το καρβελάκι γεμιστό με μια ελαφρώς πικάντικη σάλτσα ντομάτας, τυριά και αυγό μελάτο είναι ό,τι πρέπει για να ξεκινήσετε τη γεύμα σας.

Συνεχίστε με κάποιο από τα ορεκτικά- ξεχωρίζει αναμφίβολα το αλμυρό παγωτό χωνάκι που έρχεται σε σφολιάτα παγωτού με γέμιση από τσένταρ, ριγκατόνι, τσιπς πατάτας και κιμά, ενώ πολύ καλό είναι και το ταλαγάνι στη σχάρα με γλυκό του κουταλιού κυδώνι, αλλά και τα beef roll με τσένταρ και καπνιστό μπέικον. 

Από κρύα πιάτα μπορείτε να δοκιμάσετε την μαμαδίστικη πατατοσαλάτα με την μαγιονέζα, αλλά και την πρέντζα που είναι ένα αιγοπρόβειο τυρί από την Κεφαλονιά σε μορφή αλοιφής.                                        

Στα κυρίως πιάτα θα βρείτε κρέατα όλων των ειδών: λαχταριστό  κοντοσούβλι, σπαλομπριζόλα 33 μηνών ωρίμανσης, T-Bone που ψήνεται μπροστά στα μάτια σας, Rib Eye, γιαπωνέζικο Wagyu, που θεωρείται από πολλούς το καλύτερο κρέας στον κόσμο, αρνίσια καρέ γαλλικής κοπής,  Tenderloin Tomahawk Black Angus από τις ΗΠΑ, είναι μόνο μερικές από τις επιλογές που μπορείτε να τις συνοδεύσετε με  τον συγκλονιστικό πύργο πατάτας από φρέσκα τσιπς με διάφορα τυριά, μπέϊκον και κρέμα παρμεζάνας, η μια πατάτα γεμιστή με απάκι κοτόπουλο, τυριά και μυρωδικά.

Πάντως όπως και να ‘ χει, πρέπει οπωσδήποτε να αφήσετε χώρο για να απολαύσετε ένα φοβερό τσουρέκι με γέμιση πραλίνας που έρχεται με επικάλυψη ζεστής σοκολάτας γάλακτος. Πολύ καλός, όμως, είναι και ο πολίτικος μπακλαβάς με παγωτό καϊμάκι.

Επιπλέον, από τις 12 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα, η κουζίνα του De Sxara σερβίρει κλασικό μαγειρευτό φαγητό - καθημερινά  έχετε ένα επιλέξετε ανάμεσα σε δέκα διαφορετικά πιάτα που εναλλάσσονται- όπως αυτά που φτιάχνει η μαμά μας, με συνταγές απ' όλη την Ελλάδα και πρώτες ύλες από μικρούς παραγωγούς. Tέλος, στην κάβα του θα βρείτε πάνω από πενήντα ετικέτες κρασιού, κυρίως απ' τον ελληνικό αμπελώνα, αλλά κα μια εξωτερική cocktail list, που θα  ικανοποιήσει και τους πιο απαιτητικούς. Στα συν του μαγαζιού είναι ότι υπάρχει ιδιωτικός χώρος στάθμευσης, ενώ πολύ σύντομα όπως μαθαίνουμε θα υπάρξει και υπηρεσία delivery.

             

 Αγίου Τρύφωνος 15, Κηφισιά, 210 8080647       

TAGS