Πήγαμε στην καλτ καντίνα του Βασίλη Καλλίδη στη Λαχαναγορά -Λευκές πλαστικές καρέκλες και νοστιμότατο «βρώμικο» | 0 bovary.gr
Πήγαμε στην καλτ καντίνα του Βασίλη Καλλίδη στη Λαχαναγορά -Λευκές πλαστικές καρέκλες και νοστιμότατο «βρώμικο» | 0 bovary.gr
UBER STREET FOOD

Πήγαμε στην καλτ καντίνα του Βασίλη Καλλίδη στη Λαχαναγορά -Λευκές πλαστικές καρέκλες και νοστιμότατο «βρώμικο»


Αν ποτέ βρεθείτε κοντά στη Λαχαναγορά του Ρέντη και νιώσετε μια λιγούρα να σας διαπερνάει, τότε μη σκεφτείτε πως βρισκόσαστε στη μέση του πουθενά, αφού ακριβώς στην καρδιά αυτής της αγοράς, υπάρχει η avant-garde καντίνα, Uberness, του σεφ Βασίλη Καλλίδη.

Το σκηνικό θα σας θυμίσει με την πρώτη ματιά ένα ιντάστριαλ μαγαζί για φαγητό, όμως οι λευκές πλαστικές καρέκλες, οι δίσκοι και τα τραπεζάκια, παραπέμπουν περισσότερο σε μια τεράστια καντίνα, που φτιάχτηκε όταν πολύ απλά ενώθηκαν τρία παλιά κρεοπωλεία.

Το Uberness δεν είναι όμως απλά μια ακόμη καντίνα, που ήρθε να προστεθεί στον κατάλογο των επιλογών για φαγητό. Είναι ό,τι πιο αποθεωτικό - το λέει και το όνομα του που δεν υπάρχει στο λεξικό - μπορούσε να εμπνευστεί ο γνωστός σεφ από τις καντίνες της Εθνικής οδού, τις λαϊκές αγορές και τις μεταμεσονύκτιες λιγούρες, για να δημιουργήσει το μέρος που θα γίνει στέκι, όσων λατρεύουν το street food, τα μπιφτέκια, τα hot dogs, την πανσέτα, το φαλάφελ το τηγανητό κοτόπουλο και τις πατάτες βουτηγμένες στη μαγιονέζα ( όλα παίρνουν uber στη βαθμολογία) , όσων δηλαδή απολαμβάνουν να καταναλώνουν θερμιδικές βόμβες χωρίς τύψεις κι ενοχές, ακόμα κι αν γνωρίζουν πως πρόκειται να παχύνουν!

 

 

 

 

Η κουζίνα του βρίσκεται σε κοινή θέα, για να μπορείτε να παρακολουθείτε με τα ίδια σας τα μάτια την προετοιμασία του φαγητού, ενώ αυτό που  θα σας ιντριγκάρει ακόμα περισσότερο για μια επίσκεψη - μια για να γίνει η αρχή - στην cult καντίνα του Βασίλη Καλλίδη είναι το γεγονός, πως πρόκειται για ένα pop up store, δηλαδή για ένα κατάστημα με περιορισμένο χρόνο ζωής -ορίστηκε στις 365 ημέρες -που μετράει αντίστροφα το ψηφιακό ρολόι μέχρι να...μηδενίσει.

Το πρωτότυπο εγχείρημα λειτουργεί με τη λογική του self service και οι θαμώνες συγκεντρώνονται εκεί από Τετάρτη μέχρι και Κυριακή στη 01:00, που κατεβάζει ρολά. 

 

Η γαστρονομική πρόταση αλλόκοτη, εντυπωσιακή ταυτόχρονα μέσα στην ιδιαίτερότητα και την απλότητά της, προκαλεί όλους όσους παρακολουθούν τις ενημερώσεις του Ινσταγκραμ να περάσουν μια βόλτα από ένα μέρος, που άλλοτε δεν θα επισκέπτονταν ποτέ, ανάμεσα σε νταλίκες που έχουν παρκάρει στους φαρδείς δρόμους της Λαχαναγοράς.

Οσο για τη σχέση ποιότητας και τιμής, στο Uberness τα υλικά είναι ολόφρεσκα εγγυημένα, ενώ το πιο ακριβό που θα εντοπίσετε στο κατάλογο, είναι το XXXL κρουασάν, που σερβίρεται με ένα μαχαίρι - από αυτά τα κίτρινα της γιαγιάς - στη μέση και οι παρέες το μοιράζονται πάντα. 

Το επιδόρπιο αυτό έχει γέμιση σοκολάτας, είναι τηγανιτό και θυμίζει γευστικά το παραδοσιακό τσουρέκι, όμως πασπαλίζεται με μπόλικη ζάχαρη, κανέλα και περιχύνεται με πραλίνα, ένας συνδυασμός που το κάνει δημοφιλές και ανάρπαστο!

Αν αγαπάτε κι εσείς το φαγητό του δρόμου, για να το πούμε σωστά street food, τον David Chang κι έχετε διάθεση για uber γευστικές αταξίες, τότε ξέρετε πού πρέπει να πάτε!