shutterstock.com
shutterstock.com
HOME HACKS

Σαλάτα στο βάζο: Είναι μόδα, βολεύει κιόλας


Η κατανάλωση φρέσκων λαχανικών με τη μορφή σαλάτας είναι μια από τις πιο καλές συνήθειες της υγιεινής διατροφής, για να βρείτε και πάλι τη γραμμή σας.

Μάλιστα, μια πλούσια σαλάτα μπορεί να αντικαταστήσει επάξια ένα ολοκληρωμένο γεύμα κι έτσι δεν χρειάζεται να είναι το συνοδευτικό κανενός άλλου πιάτου, αφού σας χορταίνει και σας γεμίζει ενέργεια.

Το θετικό με αυτήν την προσθήκη στο διαιτολόγιο, είναι ότι πρόκειται για ένα γεύμα ελαφρύ, που μπορείτε να το απολαύσετε τόσο σε κάποιο εστιατόριο, όσο και να το φτιάξετε στο σπίτι.

Ωστόσο, επειδή ακριβώς προσπαθείτε μέσα από αυτές να προσλαμβάνετε όλο και περισσότερα θρεπτικά συστατικά, η προετοιμασία τους απαιτεί μια μεγάλη ποικιλία λαχανικών, που το καθένα ξεχωριστά χρειάζεται την περιποίηση του πριν την κατανάλωση: να πλυθεί και να τεμαχιστεί.

Η διαδικασία διαρκεί κάθε φορά αρκετά κι επειδή ο χρόνος είναι χρήμα, εμείς σας προτείνουμε το πιο εύκολο τρικ, για να έχετε έτοιμη και φρέσκια τη σαλάτα σας καθημερινά!

  • Θα χρειαστείτε μικρά καθαρά βάζα, όλα να κλείνουν με το αντίστοιχο καπάκι τους.
  • Προσθέστε αρχικά το light ντρέσινγκ της σαλάτας σας στο βάζο.
  • Ρίξτε τα κομμένα λαχανικά, όπως για παράδειγμα τις πιπεριές , τη ντομάτα ή το αγγούρι.
  • Συνεχίστε με τα φυλλώδη πράσινα λαχανικά, όπως το μαρούλι ή το σπανάκι. Αυτά θα πρέπει να καταλαμβάνουν το ήμισυ του βάζου.
  • Ολοκληρώστε με τόπινγκ από ανάλατους ξηρούς καρπούς ή αβοκάντο.
  • Ανακινείστε το βάζο πριν την κατανάλωση.

Αν θέλετε να δοκίμασετε νόστιμες σαλάτες στο βάζο και κυκλοφορείτε στην Αθήνα, δεν έχετε παρά να περάσετε από το «Vagelitsa's στην οδό Πινδάρου 15 στο Κολωνάκι. 

Τα Salad Jars έρχονται για πρώτη φορά και στην Ελλάδα αποκλειστικά από το Vagelitsa’s. Προσφέρει απλό μενού επιλογών και πανεύκολο τρόπο παραγγελίας. Απλώς αναποδογυρίστε, ανακατέψτε και απολαύστε!