Ο σεφ Αντονι Μπουρντέν αποκαλύπτει τι δεν τρώει ποτέ, όταν πηγαίνει για brunch  | 0 bovary.gr
Ο σεφ Αντονι Μπουρντέν αποκαλύπτει τι δεν τρώει ποτέ, όταν πηγαίνει για brunch | 0 bovary.gr
BRUNCH FAIL

Ο σεφ Αντονι Μπουρντέν αποκαλύπτει τι δεν τρώει ποτέ, όταν πηγαίνει για brunch


Brunch, μια από τις πλέον αγαπημένες συνήθειες του Σαββατοκύριακου.

Μια αφορμή για συνάντησεις με φίλους και για γεύσεις γλυκιές και αλμυρές που μας φτιάχνουν την μέρα.

Μια συνήθεια που ήρθε από το εξωτερικό έχει βρει πλέον την δική της εκδοχή και οι επιλογές πλέον ποικίλλουν και ολοένα διευρύνονται: avocado toast, blue cheese burgers, βάφλες με κοτόπουλο, scrambled eggs με μπέικον και μανιτάρια, croque madame και croquet monsieur, bagels, pancakes με maple syrup, αυγά benedict με σολομό ή μπέικον, french toast με μπανάνα, chocolate chips, σιντριβάνια σοκολάτας, pancakes με μέλι, σοκολάτα και σιρόπι σφενδάμου, νεοϋρκέζικο cheesecake με μαρμελάδα βύσσινο, Eπιλογές που δεν έχουν τέλος. Το brunch συνεχώς αναβαθμίζεται. Βλέπουμε μπουφέδες που συνοδεύονται από μουσική και από μια υπέροχη θέα.

Ενας chef με «άποψη», ο Aντονι Μπουρντέν, ένας μάγειρας με επιτυχημένη πορεία και μεγάλη πείρα στο να διακρίνει την καλή ποιότητα στα υλικά που χρησιμοποιούνται για την παρασκευή των πιάτων αποκαλύπτει μια μεγάλη αλήθεια για τo brunch και εκφράζει με τον δικό του, αυθόρμητο τρόπο μια αλήθεια γι' αυτό.
 

Έχοντας ξεκινήσει την καριέρα του από την παρασκευή πρωινών γευμάτων και του brunch, o Αντονι Μπουρντέν αποκάλυψε τι δεν τρώει όταν ο ίδιος απολαμβάνει το brunch και γιατί. Οι τηγανιτές πατάτες που συνοδεύουν τα γεύματα τις περισσότερες φορές δεν είναι καλά μαγειρεμένες αναφέρει ο ίδιος στο Thrillist.

Ο chef αναφέρει ότι λόγω του ότι τις ετοιμάζουν σε μεγάλες ποσότητες μπορεί να μην τις ψήσουν καλά και βέβαια πολλές φορές τις ξαναζεσταίνουν με αποτέλεσμα να μην είναι τραγανές. Δεν είναι μόνο οι πατάτες που συνοδεύουν το brunch το «πρόβλημα» για το chef, αλλά γενικά οι πατάτες που συνοδεύουν τα περισσότερα γεύματα στα εστιατόρια.

Το brunch μπορεί να περιέχει αρκετές φορές επιλογές όχι τόσο υγιεινές αλλά τουλάχιστον αυτές θα πρέπει να είναι καλής ποιότητας ως προς τον τρόπο που έχουν παρασκευαστεί.