shutterstock
shutterstock
CAKE, WINE OR BOTH?

Γευστικές απολαύσεις -Κέικ σοκολάτας, red velvet, cheese cake, lemon pie, με τι είδος κρασιού ταιριάζουν


Οι γλυκές απολαύσεις δεν είναι απαραίτητο να υπάρχουν μόνο σε εορταστικές περιστάσεις.

Ξέρετε άραγε ποιος είναι ο κατάλληλος συνδυασμός για να κάνετε ένα μικρό δωράκι στον εαυτό σας μετά από μία κουραστική ημέρα στη δουλειά; Ή για να απολαύσετε μερικές «γλυκές» στιγμές με τον αγαπημένο σας; Η απάντηση είναι αυτή: Κέικ και κρασί. Μαζί!

Με μία πρώτη σκέψη, πιθανώς να πείτε πως αυτά τα δύο δεν ταιριάζουν και τόσο. Όταν τα δοκιμάσετε όμως, θα καταλάβετε πόσο απολαυστικός μπορεί να αποδειχθεί αυτός ο συνδυασμός. Το μυστικό είναι να συνοδεύετε το κέικ σας με ένα κρασί που θα καταφέρει να κάνει τη γεύση της επικάλυψης ακόμη πιο έντονη και λαχταριστή. Ακολουθούν οι καλύτερες προτάσεις για να απογειώσετε το επιδόρπιό σας!

  • Red Velvet κέικ με Pinot Noir

Το Red Velvet, κέικ «σήμα κατατεθέν» όλων των γυναικών παγκοσμίως, είναι από μόνο του μία σκέτη απόλαυση. Η λεία υφή του και η απίθανη γεύση από την κρέμα τυριού, κάνει το red velvet ασυναγώνιστο. Όμως η επίγευση κερασιού και μούρου που κρύβει ένα Pinot Noir είναι αυτή που θα απογειώσει τα σοκολατένια στοιχεία του κομματιού σας!

  • Funfetti κέικ με Αφρώδες Ροζέ

Ναι, μόλις βρήκατε τον καλύτερο συνδυασμό για το επόμενο πάρτι γενεθλίων σας (ή απλώς το πώς θα περάσετε πιο ευχάριστα σε ένα παιδικό πάρτι που αναγκαστικά πρέπει να παρευρεθείτε...) Η «ζωηρή», πολύχρωμη εμφάνιση ενός funfetti κέικ μπορεί να αναζωογονήσει τον ουρανίσκο και τις αισθήσεις σας με τη συνοδεία ενός αφρώδους κρασιού. Οι φυσαλίδες θα κάνουν τη γευστική σας εμπειρία μοναδική.

  • Λευκό «Γαμήλιο» Κέικ βανίλιας με Λευκό Κρασί

Το κλειδί είναι να επιλέγετε πάντα ποικιλίες ξηρού λευκού κρασιού -τα οποία αφήνουν μία ελαφρώς γλυκιά αίσθηση-, καθώς έτσι θα αναδειχθεί καλύτερα η γεύση του κέικ βανίλια.

  • Τσίζκεικ με Λευκό Κρασί

Υπάρχει κάτι πιο απολαυστικό από ένα ολόφρεσκο κομμάτι τσίζκεικ; Κρασιά με οξύτητα, όπως το Sauternes, θα κατευνάσουν την αίσθηση από τα λιπαρά που περιέχει το τσίζκεικ και θα σας προσφέρουν μία αναζωογονητική γευστική εμπειρία.

  • Κέικ Σοκολάτας με Κόκκινο Κρασί

Το κόκκινο κρασί και ειδικά ποικιλίες όπως το Cabernet, μπορούν να κλέψουν την παράσταση. Ο συνδυασμός του κέικ με επικάλυψη σοκολάτας και ενός ποτηριού κόκκινο κρασί θα είναι ισάξιος με το να προσφέρετε στον ουρανίσκο σας «μία ημέρα σε σπα». 

  • Lemon Pie με Prosecco

Όπως και η lemon pie, το Prosecco είναι αρκετά ελαφρύ. Οι λεπτές γεύσεις πορτοκαλιού και εσπεριδοειδών, όπως και οι φυσαλίδες που περιέχει το κρασί, θα εντείνουν τη γεύση λεμονιού του κομματιού σας και θα αναδείξουν βαθύτερα τη γεύση του κρασιού σας.

Φωτογραφίες: Shutterstock