Shutterstock
Shutterstock
09|04|2017 18:24
SHARE
ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ ΤΟ

Aυτό είναι το πιο ενοχλητικό πράγμα που μπορείς να κάνεις σε έναν bartender, σύμφωνα με τον ίδιο


Η δουλειά πίσω από ένα μπαρ, μπορεί σε κάποιους να φαίνεται διασκεδαστική. Στην πραγματικότητα, είναι μια από τις πιο αγχωτικές δουλειές στον κόσμο.

Αν προσθέσουμε και το γεγονός ότι μπορεί το μπαρ να είναι μέρος ενός εστιατορίου, τότε οι bartenders αποκτούν –το λιγότερο δυνάμεις υπερήρωα.

Ένα από τα πιο σημαντικά και δυνατά σημεία της δουλειάς, είναι να ασχολούνται με τους πελάτες, οι οποίοι δεν συνειδητοποιούν την πίεση που νιώθουν οι bartenders. Οι περισσότεροι πελάτες στο μπαρ είναι συνήθως ευχάριστοι, αλλά υπάρχουν κάποια πράγματα που κάνουν ορισμένοι και προκαλούν (τουλάχιστον) εκνευρισμό στους επαγγελματίες.

Η πρώην μπαργούμαν Βικτόρια Γουάιτ, είπε στο SHEfinds ότι ένα από τα πιο ενοχλητικά πράγματα που μπορεί ένας πελάτης να κάνει είναι να φανεί ανυπόμονος. «Είναι τόσο αγενές το γεγονός ότι οι πελάτες δεν περιμένουν τη σειρά τους», τονίζει η μπαργούμαν. «Δεν είναι οι μόνοι στο μπαρ, και εμείς είμαστε υπεύθυνοι για τα ποτά όλου του εστιατορίου. Φυσικά πρόκειται να καθυστερήσουμε λίγο όταν είμαστε πολύ απασχολημένοι, περιμένετε λοιπόν τη σειρά σας!» τονίζει.

Η Βικτόρια δεν είναι η μόνη μπαργούμαν που αισθάνεται έτσι. Σύμφωνα με το Business Insider, αυτό είναι ένα παράπονο το οποίο μοιράζονται πολλοί bartenders. Ένας άλλος bartender μιλώντας στο B.I., ανέφερε: «δεν είμαι προσωπικός σας μπάρμαν, γι 'αυτό μην μου φωνάζετε όταν παίρνω παραγγελία. Αν περάσω τη σειρά σας, να ξέρετε ότι συνέβη κατά λάθος. Ηρεμήστε και θα πάρετε το ποτό σας. Ο καθένας νομίζει ότι είναι εύκολο να αναμιγνύουμε ποτά για να φτιάξουμε κοκτέιλ σε ένα μεγάλο μπαρ  το Σαββατοκύριακο, αλλά δεν είναι».

Προσπαθήστε λοιπόν να διατηρήσετε την ηρεμία σας στο μπαρ, ειδικά αν αυτό βρίσκεται μέσα σε κάποιο εστιατόριο. Οι bartenders προσπαθούν να δουλέψουν όσο πο γρήγορα και αποτελεσματικά μπορούν, το να χτυπάτε τα χέρια ή να φωνάζετε, κάνει τη δουλειά τους πιο δύσκολη. Να είστε υπομονετικοί και να έχετε κατανόηση. Έτσι θα καταλήξετε με ένα εξαιρετικό ποτό και την καλύτερη υπηρεσία που μπορούν να σας δώσουν.