Συχνά μπορεί να έχετε παρατηρήσει, ότι τα τρόφιμα που αγοράζετε από το σουπερμάρκετ και ιδιαίτερα τα φρούτα και τα λαχανικά, έχουν την τάση να χαλάνε πιο γρήγορα από ότι θα περιμένατε με αποτέλεσμα, να τα πετάτε, πριν καν τα καταναλώσετε.
Το γεγονός αυτό όχι μόνο επιβαρύνει την τσέπη σας, αφού αναγκάζεστε να ξοδέψετε διπλάσια ή και τριπλάσια χρηματικά ποσά για να γεμίσετε και πάλι τα ράφια του ψυγείου, αλλά χαλάει και τα μαγειρικά σας σχέδια, λίγο πριν έρθουν οι καλεσμένοι σας.
Επιπλέον, το γεγονός, ότι ένα τρόφιμο μπορεί να χαλάσει γρηγορότερα από όσο φανταζόσασταν, ελοχεύει τον κίνδυνο κατανάλωσης του χωρίς να το καταλάβετε και κάτι τέτοιο θα μπορούσε να προκαλέσει προβλήματα με το πεπτικό σύστημα ή ακόμα χειρότερα δηλητηρίαση.
Αν θέλετε να γλιτώσετε από όλα τα παραπάνω, υπάρχει λύση ή καλύτερα υπάρχουν λύσεις που έχουν να κάνουν με την αποθήκευση τους.
- Σαλάτα
Η υπερβολική υγρασία μπορεί να κάνει τα φρέσκα τρόφιμα να μαλακώσουν πολύ γρηγορότερα. Αν βάλετε όμως χαρτοπετσέτες μέσα στη σακούλα με την κομμένη σαλάτα, αυτές θα απορροφήσουν την υγρασία και τα λαχανικά θα μείνουν φρέσκα για περισσότερες ημέρες.
- Πατάτες
Οι πατάτες έχουν κι αυτές την τάση να μουχλιάζουν μετά από λίγο καιρό. Ο καλύτερος τρόπος για να το αποτρέψετε αυτό είναι να βάλετε ανάμεσα τους (μέσα στη σακούλα που τις διατηρείτε) ένα μήλο.