Getty
Getty
DIOR COUTURE 2018

Tα statement τατουάζ αντικατέστησαν τα κολιέ στο Couture show του οίκου Dior


Το show υψηλής ραπτικής του κορυφαίου οίκου πραγματοποιήθηκε στο Musée Rodin του Παρισιού.

Τα μοντέλα στο show του Christian Dior περπάτησαν πάνω στο runway που θύμιζε σκακιέρα, με εντυπωσιακά, σύγχρονα γλυπτά που αναπαριστούσαν ανθρώπινα μέλη και μεγάλα κλουβιά, να αιωρούνται από πάνω τους. Η διακόσμηση ενίσχυε ακόμα περισσότερο την ατμόσφαιρα του μουσείου τέχνης και έκανε την επίδειξη να δείχνει μεγαλοπρεπής και να προκαλεί δέος. Αλλά η συλλογή της Maria Grazia Chiuri, ήταν αυτή που κέρδισε όλες τις εντυπώσεις με τα αέρινα φόρεμα και τα ντελικάτα υφάσματα να συνοδεύονται από πιο σκληρές και αυστηρές, δομημένες λεπτομέρειές που διακοσμούσαν το μπούστο.

Κομμάτια από βολάν, δαντέλες, φτερά και τούλι ολοκληρώθηκαν άψογα με τις τελευταίες πινελιές να τραβούν εξίσου την προσοχή μας.

Από την μία, λεπτές σουρεαλιστικές μάσκες που έκρυβαν το μισό πρόσωπο αποκαλύπτοντας μόνο τα μάτια και προκαλούσαν το μυστήριο και σαγήνευαν.

Από την άλλη, η λεπτομέρεια που ξεχωρίσαμε, τα τατουάζ-μηνύματα που «γράφτηκαν» πάνω στο κόκαλο του ντεκολτέ των κοριτσιών που περπάτησαν στο catwalk.

Tα τατουάζ χάριζαν κάτι από punk, αλλά και goth αισθητική στην μοναδική αυτή συλλογή υψηλής ραπτικής.

GETTY
GETTY

Τα έξυπνα μηνύματα με μαύρους κεφαλαίους χαρακτήρες της γαλλικής, ήταν ένα από τα στοιχεία εκείνα που τόνισαν ακόμα περισσότερο την arty πλευρά της κολεξιόν.

Η Maria Grazia Chiuri δεν έμεινε λοιπόν μόνο στα T-shirt και τις μπλούζες με σλόγκαν, αλλά εισήγαγε για πρώτη φορά τα slogan tattoos σε Haute Couture συλλογή. Τα μηνύματα ήταν παρμένα από τα έργα του André Breton, του ιδρυτή του σουρεαλιστικού κινήματος και συγγραφέα του Σουρεαλιστικού Μανιφέστου.

«Au départ il ne s’agit pas de comprendre mais bien d’aimer», δηλαδή «στην αρχή είναι θέμα κατανόησης και αγάπης» και «L’amour est toujours deviant vous. Aimes!» που σημαίνει, «η αγάπη είναι πάντα μπροστά σας. Αγαπήστε!», είναι μόνο μερικές από τις φράσεις που έκαναν αίσθηση, απογείωσαν τον ρομαντισμό και «άγγιξαν» τα όρια του σουρεάλ, που ποτέ μα ποτέ δεν έδειχνε ξανά τόσο κομψός και σοφιστικέ!

Αναμφίβολα η συνολική εικόνα ήταν φανταστική και μας έδωσε νέα έμπνευση. Επιπλέον μετά το show ξέρουμε ποια θα είναι η επόμενη μεγάλη τάση στα τατουάζ.

Getty
Getty

Δες το show εδώ: