ATHLEISURE

Athleisure, η απόλυτη τάση -Συνδύασε τα αθλητικά σου με τα πάντα, φόρα τα όλη μέρα με στιλ


Αthleisure. Είδαμε να είναι μια από τις κυρίαρχες τάσεις του 2016 και θα την δούμε και το 2017. «Ζήτω η άνεση» θα μπορούσε να είναι το μότο που την χαρακτηρίζει.

Η πλήρη απενοχοποίηση των αθλητικών ενδυμάτων και υποδημάτων. Δεν φοριούνται μόνο για το γυμναστήριο ή μέσα στο σπίτι. Φοριούνται με στιλ από το πρωί μέχρι και το βράδυ, ακόμα και σε κάποια εμφάνιση πιο επίσημη. Τα ρούχα πρέπει να αγκαλιάζουν με άνεση το σώμα. Αν αυτός ο κανόνας διέπει τη μόδα, τότε και η μόδα οφείλει να αναδείξει αυτή την ανάγκη.

Το sportswear γίνεται κομμάτι εντυπωσιακών εμφανίσεων και το βλέπουμε να είναι επιλογή των σταρ του εξωτερικού.

Τα αθλητικά ρούχα αποδεικνύουν για ακόμα μια φορά ότι δεν είναι απλά μια επιλογή για να διευκολύνει την γυμναστική, αλλά ένας εντελώς διαφορετικός τρόπος να βλέπεις τη μόδα.

Τα όριά της ολοένα διευρύνονται, δεν μένει στατική. Υoga pants, φόρμες, κολάν, sneakers συνδυάζονται με stylish τρόπο και αναβαθμίζονται. Οι φόρμες συνδυάζονται με ψηλοτάκουνα και τα sneakers με πιο επίσημη ενδυμασία.

Με ένα φόρεμα ή ακόμα και με ένα κοστούμι. Η τάση αυτή αντικατοπτρίζει την ανάγκη για μια στροφή σε πιο υγιεινές συνήθειες. Η φόρμα φοριέται σωστά από το πρωί.

Μπορείς να κάνεις με αυτή τη γυμναστική σου αλλά λίγο μετά, αν την συνδυάσεις με ένα άλλο κομμάτι μπορείς να την φορέσεις και στην έξοδό σου. Η βιομηχανία της μόδας προσαρμόστηκε αμέσως στις ανάγκες των γυναικών και πια οι επιλογές είναι διευρυμένες. H απλότητα έγινε σημαία, η άνεση το ζητούμενο. H ετυμολογία αυτής της λέξης δεν είναι τυχαία.

Athletic και leisure είναι οι λέξεις που συνθέτουν το νόημά της. Δηλαδή η ανάγκη για πιο υγιεινό τρόπο ζωής σε συνδυασμό με συνήθειες πιο χαλαρές του ελεύθερου χρόνου μας.

Τρόποι να την υιοθετήσεις – Τι να αποφύγεις:

1) Mix and match: Μην φοβηθείς να κάνεις πιο προχωρημένους συνδυασμούς. Πχ. Να φορέσεις μια μακριά φούστα με ένα αθλητικό παπούτσι, ή μια φόρμα με booties.

2) Leggings: Ενα από τα βασικά κομμάτια του athleisure. Αν θες να φορέσεις κολάν μπορείς να συνδυάσεις με κάτι πιο φαρδύ από πάνω πχ. Ένα μακρύ πουλόβερ. Αν θέλεις πχ να κάνεις μια εμφάνιση στο γραφείο, μην φορέσεις ένα απλό T -Shirt ή ένα crop top.

3) Τακούνια με φόρμα: Ο συνδυασμός αυτός θέλει ιδιαίτερη προσοχή. Αν η φόρμα έχει το στιλ παντελονιού σαφώς μπορεί να συνοδευτεί από ένα τέτοιο παπούτσι αλλά αν η φόρμα είναι στενή και παραπέμπει μόνο σε γυμναστική, καλό θα ήταν να το αποφύγεις.

4) Καθαριότητα, ο βασικός κανόνας: Τα ρούχα γυμναστικής εννοείται ότι θα πρέπει να είναι προσεγμένα κάθε φορά που τα φοράς. Δεν νοείται να φοράς στη βόλτα μια λερωμένη φόρμα από την άθληση.

5) Απλότητα: Πολλά ρούχα γυμναστικής χαρακτηρίζονται από έντονα χρώματα. Ωστόσο η κομψότητα στο athleisure βρίσκεται κυρίως στη μονοχρωμία και στις ουδέτερες και σκούρες αποχρώσεις.

6) Οχι στα εντυπωσιακά κοσμήματα: Καλό θα ήταν να αποφύγεις να φορέσεις τα ακριβά και εντυπωσιακά σου κοσμήματα με τις φόρμες σου. Ο συνδυασμός αυτός δεν θεωρείται κομψός.

Ιδέες για να υιοθετήσεις την τάση αυτή τη χρονιά