Instagram/Balenciaga
Instagram/Balenciaga
PANTASHOES

Pantashoes: Ο οίκος Balenciaga μας συστήνει τη νέα μεγάλη τάση του χειμώνα


Το τελευταίο show του οίκου Balenciaga για τη συλλογή Φθινόπωρο/Χειμώνας '17 είχε πολύ χρώμα, ογκώδεις φόρμες και ένα εντελώς καινούριο fashion item που συνδυάζει παντελόνι και παπούτσι σε ένα. 

Ξέρουμε ότι καταμεσής του θέρους και εν αναμονή των διακοπών του Αυγούστου, το τελευταίο που σας ενδιαφέρει, ίσως, να μάθετε είναι τι θα φοράτε με το που αρχίσουν τα πρώτα κρύα (ήδη βλέπω κατσαρόλες να φεύγουν πάνω στο κεφάλι μου), αλλά εμείς οφείλουμε να ενημερώσουμε. 

Ίσως να θυμάστε την επιτυχία που είχαν οι μπότες πάνω από το γόνατο τον χειμώνα που μας πέρασε. Ίσως να τις τιμήσατε κιόλας, τόσο σε καθημερινά, όσο και σε πιο βραδινά σύνολα. Ε λοιπόν η σχεδιάστρια του οίκου Balenciaga, Demna Gvasalia (Πόσο ονειρικό όνομα -μα δε θυμίζει ηρωίδα από τα μυθιστορήματα του Τόλκιν;), πήρε την ιδέα και την πήγε ένα βήμα παραπέρα. Και εγένετο τα pantashoes!  

 

 

Instagram/Balenciaga
Instagram/Balenciaga

Σωστά καταλάβατε. Πρόκειται για κολάν και μπότα (ή γόβα) μαζί. Εξού και το όνομα «pantashoes (pants- shoes)» ή «bants (boot-pants)» όπως τα έχει ονομάσει η δαιμόνια Demna.

Αυτό το υβριδικό fashion item που συνδυάζει παντελόνι και παπούτσι σε ένα είναι φτιαγμένο από χοντρό ελαστικό ύφασμα και ήδη φιγουράρει στο balenciaga.com (όχι για πώληση, αλλά για κράτηση προς το παρόν).

Τα pantashoes συνόδευσαν σχεδόν κάθε outfit του fashion show του οίκου Balenciaga, Φθινόπωρο/Χειμώνας '17, το οποίο ήταν μια ωδή στην τολμηρή μόδα της δεκαετίας του '80.   

Instagram/Balenciaga
Instagram/Balenciaga

H νέα αυτή πρόταση αποπνέει μια αναπάντεχη αρμονία στο μάτι. Επειδή μάλιστα δίνει μια συνέχεια στο πόδι (αφού δεν το «κόβει» πουθενά), το κάνει αμέσως-αμέσως να φαίνεται ενιαίο και άρα πιο ψηλόλιγνο. 

Instagram/Balenciaga
Instagram/Balenciaga

Σε αυτό το σημείο να πω ότι προσωπικά έχω ήδη φορέσει την τάση, όταν μια μέρα στο σπίτι δοκίμασα να βάλω το καλσόν πάνω από τις γόβες. «Ιδιαίτερο», σκέφτηκα. Αν όμως έβλεπα μπροστά, θα είχα καταλάβει ότι σύντομα θα κυκλοφορούμε όλες έτσι. 

Σε περίπτωση που είστε κάτι παραπάνω από έτοιμη γι' αυτό το παπούτσι να σας πούμε ότι θα σας κοστίσει 2.100 δολάρια, αλλά φήμες λένε ότι αλυσίδες καταστημάτων όπως τα Mango ή τα Zara ήδη έχουν έτοιμα τα καλούπια για να λανσάρουν τις δικές τους εκδοχές. Για να δούμε.