Instagram/elliejellyb3an
Instagram/elliejellyb3an
31|10|2017 11:24
SHARE
GLASS SKIN

Η γυναίκα που έχει γίνει viral για τη «γυάλινη» επιδερμίδα της αποκαλύπτει τα βήματα


Η γυναίκα με το σχεδόν «γυάλινο» δέρμα σαρώνει τα social media. 

Οι Ασιάτισσες φαίνεται να έχουν βρει μυστικά και μεθόδους ομορφιάς που, εδώ στη Δύση, ακόμα παραμένουν εντελώς άγνωστες. Η αλήθεια είναι πως οι περισσότερες έχουν καταπληκτικό δέρμα προσώπου. Σίγουρα, έχουν φροντίσει και τα γονίδια γι' αυτό, αλλά και οι ίδιες, και ειδικά οι Κορεάτισσες, παίρνουν στα σοβαρά την περιποίηση της επιδερμίδας τους δίνοντας έμφαση στο τελικό αποτέλεσμα.

Δεν είναι τυχαίο που κορεάτικες μέθοδοι ομορφιάς, τους τελευταίους μήνες, σαρώνουν στο ίντερνετ. Ένα τελευταίο trend που εξαπλώνεται σαν επιδημία στα social media, είναι και το «Glass skin». Πρόκειται για το δέρμα που είναι τόσο καθαρό, λείο και φωτεινό που αγγίζει τα όρια του αλαβάστρινου. Και υπάρχει μία Ασιάτισσα η οποία το έχει πετύχει. Πραγματικά όμως.  

Η Ellie Choi, μια make up artist, με έδρα το Λος Άντζελες, εδώ και λίγες ημέρες απασχολεί κάθε γυναικείο σάιτ ομορφιάς χάρη στο απαστράπτον δέρμα της. Όχι άδικα. Έχει ένα δέρμα τόσο αλαβάστρινο που μπορεί να συγκριθεί με αυτό μιας πορσελάνινης κούκλας. Δεν είναι ότι απλώς είναι καθαρό από τυχόν σπυράκια ή σημάδια. Δεν έχει καν μαύρα στίγματα. Λαμπερό, καθαρό, αγνό σαν νεογέννητου μωρού με μια υφή που είναι δύσκολο να πετύχεις ακόμα κι αν φοράς το ακριβότερο make-up στον κόσμο. Η βασίλισσα του glass skin αποκάλυψε τα βήματα που ακολουθεί για να πετύχει το συγκεκριμένο εντυπωσιακό αποτέλεσμα και τα ποστ της συγκεντρώνουν περισσότερα από 20.000 likes. 

 

 

Στα σχετικά tweets που έχει κάνει τα οποία έχουν καταλάβει και τα υπόλοιπα social media, η Choi λέει ότι έχει μεικτό δέρμα. Για την ακρίβεια, το περιγράφει ως «λιπαρό στη Ζώνη Τ και ξηρό γύρω από τα ζυγωματικά». Για να πετύχει το πορσελάνινο, αψεγάδιαστο και χωρίς ίχνος λιπαρότητας ή ξηρότητας δέρμα, δεν έχει κάποια τρομερά ξεχωριστή ρουτίνα. Το μυστικό της είναι ότι παραμένει πιστή σε αυτή ενώ ίσως, βοηθούν και τα προϊόντα  που χρησιμοποιεί.

Ξεκινάει από το πιο βασικό: τον καθαρισμό. Όπως αποκαλύπτει, κάθε βράδυ, αφαιρεί το μακιγιάζ της με μαντηλάκια καθαρισμού Neutrogena (Makeup Remover Cleansing Wipes). Αυτή είναι η πρώτη μόνο κίνηση. Στη συνέχεια, πλένει το πρόσωπό της με δύο διαφορετικά σαπούνια καθαρισμού. Προτείνει (ως πιο οικονομική επιλογή) Cetaphil's Daily Facial Cleanser (κοστίζει περίπου 7 δολάρια) ενώ λατρεύει το καθαριστικό της Kiehl's, Ultra Facial Cleanser (κοστίζει περίπου 19,50 δολάρια). Πρόκειται για δύο καθαριστικά που, όπως ισχυρίζεται, σβήνουν και το τελευταίο ίχνος μακιγιάζ. 

 

 

Μετά τον βαθύ καθαρισμό, σειρά έχει η τονωτική λοσιόν. «Χρησιμοποιώ την τονωτική λοσιόν της Clinique (Clarifying Lotion 3) για να αφαιρέσω την περιττή λιπαρότητα από το δέρμα μου», εξηγεί. Πολλοί προσπερνούν το τελευταίο βήμα καθαρισμού πιστεύοντας ότι αφυδατώνει το δέρμα. Στην πραγματικότητα, οι νέες φόρμουλες το ενυδατώνουν και το θρέφουν. 

Τέλος, απλώνει ενυδατική κρέμα. Τα δύο της αγαπημένα προϊόντα  ενυδάτωσης είναι η ενυδατική κρέμα της Cetaphil και η κρέμα Wonjin Effects's Water Bomb Cream, η οποία είναι ιδανική για λιπαρά δέρματα. 

Επιπλέον, μέρα-παραμέρα, φροντίζει να κάνει ήπια απολέπιση στο δέρμα της, αφού, όπως δηλώνει, αυτό βοηθά το δέρμα να έχει μια υγιής, φυσική λάμψη ενώ μια φορά την εβδομάδα, σίγουρα θα αφιερώσει κάποια λεπτά για να κάνει μάσκα. 

Το τελευταίο, αλλά σημαντικό της τιπ; Οι διατροφικές επιλογές. «Το να τρώω τηγανιτά ή λιπαρά φαγητά επηρεάζει το δέρμα μου», γράφει. «Φροντίστε να πίνετε τόνους νερό καθημερινά και να καταναλώνετε ακόμα περισσότερα φρούτα και λαχανικά!».

Διάβασε επίσης 5 μυστικά των γυναικών από την Κορέα για τέλειο πρόσωπο