5 ταινίες από γυναίκες σκηνοθέτιδες που αξίζει να δεις το 2018 | 0 bovary.gr
5 ταινίες από γυναίκες σκηνοθέτιδες που αξίζει να δεις το 2018 | 0 bovary.gr
WOMEN’S FILMS

5 ταινίες από γυναίκες σκηνοθέτιδες που αξίζει να δεις το 2018


Στα φετινά κινηματογραφικά βραβεία, δεν γινόταν να μην προσέξει κανείς την έλλειψη γυναικείων υποψηφιοτήτων - φέρνοντας στο επίκεντρο για άλλη μια φορά το χάσμα των φύλων στο Holywood.

Όμως αυτό δεν μας σταματά από το να επευφημήσουμε τα εξαιρετικά φιλμ που σκηνοθετήθηκαν φέτος από τις ταλαντούχες γυναικείες παρουσίες του χώρου. Ορίστε τι δεν πρέπει να χάσετε.

Lady Bird

Η δραμεντί (κομεντί και δράμα) της Γκρέτα Γκέργουιγκ, με πρωταγωνίστρια την Σαόιρζ Ρόναν, ήταν το καυτό θέμα της φετινής κινηματογραφικής σεζόν και το φετινό must-see. Ένα πρωτότυπο και έξυπνο σενάριο για μια νεαρή κοπέλα (Σαόιρζ Ρόναν) που φτάνει στην εποχή της ενηλικίωσης, απέσπασε διθυραμβικές κριτικές. Παρά την προσοχή που έλαβε, τις 5 υποψηφιότητες για Όσκαρ και τα δύο Golden Globes, η Γκρέτα Γκέργουιγκ παραβλέφθηκε στην υποψηφιότητα Καλύτερης Σκηνοθεσίας. 

Στα σινεμά από τον Φεβρουάριο του 2018

Mudbound

Εάν ακόμα δεν έχετε δει το καθηλωτικό δράμα της Ντι Ρις, βάλτε το ως προτεραιότητα σας. Γυρισμένο στο Μισισίπι της Αμερικής αμέσως μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, η ταινία διαδραματίζεται γύρω από δύο οικογένειες: τους γαιοκτήμονες Μακάλεν και τους Τζάκσον, εργάτες στα κτήματα της οικογένειας.

Δείτε το στο Netflix

Wrinkle in Time 

Βασισμένο στο κλασσικό ομώνυμο μυθιστόρημα της Μαντλίν Λ'Ενγκλ, αφορά την ιστορία της 13χρονης Μεγκ και το ταξίδι της στο σύμπαν, ψάχνοντας τον αστροφυσικό πατέρα της, που κρατάται αιχμάλωτος από μια άμορφη σκοτεινή παρουσία. Το ατού της ταινίας είναι τα τεράστια ονόματα που πρωταγωνιστούν – Όπρα Γουίνφρει και Ρις Γουίδερσπουν. 

Στα σινεμά από τον Μάρτιο του 2018

Mary Queen of Scots

Μια δραματοποίηση των γεγονότων που έζησε η Βασίλισσα της Σκωτίας Ελίζαμπεθ η πρώτη στην μάχη της για την εξουσία με τον Σκοτσέζο ξάδελφο της. Μεταξύ των πρωταγωνιστών η Μάργκοτ Ρόμπι και η Σαόιρζ Ρόναν στον ομώνυμο ρόλο. 

Στα σινεμά το 2018

The Darkest Minds

Αφότου μια ασθένεια σκοτώσει το 98% των παιδιών της Αμερικής, οι εναπομείναντες επιζώντες αποκτούν υπερδυνάμεις και τοποθετούνται σε στρατόπεδα συγκέντρωσης. 

Στα σινεμά το 2018