Βασίλης Κεκάτος Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης
Ο Βασίλης Κεκάτος σκηνοθετεί τα spots του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης
18|10|2019 15:14
SHARE
ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Ο βραβευμένος στις Κάννες Βασίλης Κεκάτος σκηνοθετεί τα spots του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης


Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης φέτος κλείνει 60 χρόνια πορείας και το γιορτάζει με τον καλύτερο τρόπο! Η διεθνής διοργάνωση ανέθεσε στον βραβευμένο με Χρυσό Φοίνικα Βασίλη Κεκάτο τη σκηνοθεσία των φετινών spots.

Ο ταλαντούχος Έλληνας σκηνοθέτης Βασίλης Κεκάτος, που διακρίθηκε στις Κάννες για τη μικρού μήκους ταινία του «Η Απόσταση Ανάμεσα στον Ουρανό κι Εμάς», εύχεται χρόνια πολλά στο ΦΚΘ, σκηνοθετώντας τρία σύντομα video -των οποίων υπογράφει και το σενάριο.

«Σκεπτόμενος πως όταν γιορτάζει ένα φεστιβάλ γιορτάζει και η πόλη του, ο μόνος τρόπος που μπόρεσα να προσεγγίσω την πόλη της Θεσσαλονίκης ήταν η ευαισθησία» σημειώνει ο σκηνοθέτης, όπως διαβάζουμε στο επίσημο site του φεστιβάλ. Ο ίδιος προσθέτει «Αναγνωρίζω τη Θεσσαλονίκη σε πολλά ακόμη πρόσωπα και σώματα, κάθε φορά όμως αυτό που θα επέλεγα να κάνω θα ήταν να την κοιτάξω με ζεστασιά και να της ευχηθώ χρόνια πολλά, μέσα από όλους αυτούς τους χαρακτήρες και τις φωνές που το σινεμά μου δίνει τη δυνατότητα να κατοικήσω, έστω και για μερικές στιγμές».

Στα συγκινητικά videos βλέπουμε τους πρωταγωνιστές να δέχονται και να δίνουν ευχές στους αγαπημένους τους. Με έντονο το ανθρωποκεντρικό στοιχείο, ο Κεκάτος στέλνει ξεκάθαρα κοινωνικά μηνύματα, πάντα όμως με έναν διακριτικό τρόπο, με σεβασμό σε όλες τις κοινωνικές ομάδες, ανεξαρτήτως φύλου, καταγωγής και σεξουαλικού προσανατολισμού.

Αποδεικνύοντας για ακόμα μια φορά το συνεχώς εξελισσόμενο ταλέντο του, ο ίδιος βάζει τη δική του σφραγίδα, σ’ ένα από τα σημαντικότερα κινηματογραφικά events στην Ελλάδα -αλλά και διεθνώς.

Περισσότερα για τον Βασίλη Κεκάτο

Γεννημένος το 1991 στην Κεφαλλονιά, ήξερε από πολύ νωρίς τι ήθελε να ακολουθήσει τη ζωή του. Χωρίς να αγνοήσει το έντονο καλλιτεχνικό κάλεσμα, γράφτηκε στη Σχολή Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Brunel του Λονδίνου, από όπου αποφοίτησε αριστούχος το 2013. Έναν χρόνο αργότερα κυκλοφόρησε η πρώτη ταινία μικρού μήκους του, με τίτλο «Ανάδρομος». Ο ίδιος διακρίθηκε στο Φεστιβάλ του Sundance το 2016, ενώ με το «Zero Star Hotel» κέρδισε και υποτροφία από το Sundance Insitute.

Με τη «Σιγή των ψαριών όταν πεθαίνουν» συμμετείχε στα διεθνή φεστιβάλ του Λοκάρνο, του Sundance και το Palm Springs.

Ορόσημο στην καριέρα του σίγουρα θεωρείται κατά γενική ομολογία το «Η Απόσταση Ανάμεσα στον Ουρανό κι Εμάς», το οποίος -εκτός από τη βράβευση στις Κάννες- έχει συμμετάσχει σε πολλές ακόμα διεθνείς δράσεις. Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε ότι ο Βασίλης Κεκάτος ετοιμάζει το σενάριο της πρώτης μεγάλου μήκους ταινίας του.





SHARE