5+1 σειρές με τις οποίες θα κολλήσεις άσχημα αυτή τη σεζόν | 0 bovary.gr
5+1 σειρές με τις οποίες θα κολλήσεις άσχημα αυτή τη σεζόν | 0 bovary.gr
08|09|2017 11:15
SHARE
ΞΕΝΕΣ ΣΕΙΡΕΣ

5+1 σειρές με τις οποίες θα κολλήσεις άσχημα αυτή τη σεζόν


Eνας από τους κυριότερους λόγους που η λήξη της καλοκαιρινής περιόδου δεν είναι τόσο πικρή για πολλές από εμάς, είναι το γεγονός πως με το που μπει ο Σεπτέμβρης η ατμόσφαιρα ξεκινάει να μυρίζει φρέσκες και αχνιστές τηλεοπτικές πρεμιέρες του εξωτερικού που περιμένουν να δώσουν νόημα στα βράδια μας, μαζί με μία κούπα τσάι ή ένα μπολ δημητριακών.

Ένα πρόβλημα που ίσως έχεις αντιμετωπίσει περιμένοντας την επόμενη σεζόν της δικής σου αγαπημένης σειράς ή ψάχνοντας να παρακολουθήσεις κάτι καινούριο είναι πως οι ιστορίες που υπάρχουν εκεί έξω φαίνεται να έχουν σχεδόν πάντα άνδρες πρωταγωνιστές.

Σε περίπτωση λοιπόν που ψάχνεις δυναμικούς γυναικείους χαρακτήρες με τους οποίους μπορείς να ταυτιστείς, τσέκαρε αυτή την λίστα.

1. Broad City
(κωμωδία)


Η πιο εμφανής αλλαγή που μπορεί κανείς να παρατηρήσει βλέποντας το teaser της τέταρτης σεζόν είναι πως υπάρχει μία σημαντική αύξηση του budget. Εκτός από τους υπέροχους guest star (ανάμεσα στους οποίους οι Shania Twain, RuPaul, Wanda Sykes και Steve Buscemi), η γενικότερη παραγωγή του Broad City φαίνεται να έχει βελτιωθεί σε μεγάλο βαθμό από τα τρία προηγούμενα χρόνια (και μεταξύ μας καιρός ήταν).
Ένας παράγοντας που σίγουρα όμως δεν θα έχει αλλάξει είναι το τρομερό χιούμορ που διαθέτει το συγκεκριμένο series, με τις δύο πρωταγωνίστριες να ζούνε μία αλλοπρόσαλλη ζωή στην Νέα Υόρκη με πολύ σεξ, πολύ χόρτο, απρόσμενες φιλίες και όλες τις αδιεξόδους στις οποίες βρίσκεται μία τριαντάρα του σύγχρονου κόσμου. Δεν έχεις ποτέ παρακολουθήσει κάτι παρόμοιο. 

 

 

2. Alias Grace
(δράμα)

 

Ενώ έχουμε στραμμένη την προσοχή μας στο The Handmaid's Tale, το CBC σε συνεργασία με το Netflix έχει αναλάβει την μεταφορά ενός ακόμα μυθιστορήματος της Margaret Atwood, το οποίο δεν θα διαδραματίζεται σε παρόμοιο dystopian περιβάλλον φαίνεται όμως εξαιρετικά ενδιαφέρον και εθιστικό μέσα στο σκοτάδι του. 
Μέσα σε έξι επεισόδια, το Alias Grace έχει σκοπό να ξετυλίξει την αληθινή ιστορία ενός "θηλυκού δαίμονα" με το όνομα Grace Marks, η οποία έγινε γνωστή στον Καναδά το 1843 όταν δολοφόνησε το αφεντικό της. Ενώ η ίδια έδινε σημάδια υστερίας και ορκιζόταν πως δεν θυμόταν τίποτα από το γεγονός, ένας γιατρός με ειδίκευση στην ψυχολογία καλείται να ερευνήσει την περίπτωσή της. 
Η ίδια η Margaret Atwood είναι παραγωγός της σειράς και συνεργάζεται με την καταπληκτική σεναριογράφο Sarah Polley, η οποία έχει γράψει και για την ταινία Away From Her που ήταν υποψήφια για Όσκαρ. 

 

3. Victoria
(δράμα εποχής)

 

Η σειρά του βρετανικού καναλιού ITV μόλις ξεκίνησε την δεύτερη σεζόν της και έχει ήδη συγκεντρώσει πολύ καλές κριτικές, κυρίως για την πρωταγωνίστρια Jenna Coleman και την εξαιρετική της ερμηνεία ως βασίλισσα Victoria.  H σειρά καταγράφει τα ιστορικά γεγονότα από την στιγμή που αναλαμβάνει τον θρόνο της χώρας το 1837, μόλις στα 18 της χρόνια, και την ακολουθεί στα πρώτα της βήματα ως μονάρχης μιας υπερδύναμης. Αν σε γοητεύουν δράματα εποχής, με υπέροχα σκηνικά, κοστούμια, χορούς, ευγενείς και επικές ρομαντικές ιστορίες σίγουρα θα εθιστείς γρήγορα και θα περιμένεις με ανυπομονησία τα επόμενα επεισόδια του κύκλου. Φυσικά στο επίκεντρο όλων είναι η ερωτική ιστορία με τον πρίγκιπα Albert τον οποίο η βασίλισσα λάτρευε σε όλη της την ζωή και μαζί αποτέλεσαν το πιο αγαπητό βασιλικό ζευγάρι στον αγγλικό λαό. Στην δεύτερη σεζόν καλούνται να ισορροπήσουν τον έγγαμο βίο μαζί με το μεγάλωμα της πρώτης τους κόρης και την κυβέρνηση της Βρετανίας. 

 

4. Life Sentence
(νεανική)

 

Μετά το φινάλε του Pretty Little Liars, η ηθοποιός Lucy Hale θα συνεργαστεί για ακόμα μία φορά με το κανάλι CW προκειμένου να διηγηθεί την ζωή της Stella, η οποία πάσχει από μία σοβαρή ασθένεια τα τελευταία οχτώ χρόνια και νομίζοντας πως θα πεθάνει, ζει την κάθε της μέρα σαν να είναι η τελευταία. Όταν όμως οι γιατροί της αποκαλύπτουν πως έχει γίνει καλά, πρέπει να αναθεωρήσει για πολλές από τις επιλογές της και να ανακαλύψει ξανά τον κόσμο γύρω της. Πρόκειται για νεανικό dramedy επομένως θα δούμε αρκετές συγκινητικές στιγμές ανακατεμένες με άβολες σκηνές της φύσεως «συγγνώμη για όσα έκανα όταν πίστευα πως θα πεθάνω».


5. She's Gotta Have It
(κοινωνική)


Aρκετοί είναι οι σκηνοθέτες που βλέπουν τις καριέρες τους στην μεγάλη οθόνη να ξεφτίζουν και έτσι αναζητούν στέγη σε streaming platforms που τους προσφέρουν το budget και τον δημιουργικό έλεγχο που τους επιτρέπει να μείνουν στο προσκήνιο. Οι αδερφοί Wachowski, ο Woody Allen, o Baz Luhrmann και πολλοί ακόμα το έχουν επιχειρήσει χωρίς όμως να έχει φέρει σε κανέναν το επιθυμητό αποτέλεσμα καθώς οι σειρές τους έχουν αποτύχει. Φέτος το Φθινόπωρο είναι η σειρά του Spike Lee, ο οποίος ελπίζει σε κάτι καλύτερο με το remake της παλιάς τους ταινίας με τον ίδιο τίτλο, που τώρα θα αποτελέσει σειρά δέκα επεισοδίων στο Netflix. 
Το She's Gotta Have It αυτήν την φορά θα είναι έγχρωμο και όχι ασπρόμαυρο όπως η ταινία και ο ίδιος ο σκηνοθέτης υπόσχεται πως δεν θα υπάρχει σκηνή βιασμού.  Η πλοκή παρόλα αυτά παραμένει ίδια, με τον κεντρικό χαρακτήρα να είναι μία σύγχρονη γυναίκα που μένει στο Brooklyn και βγαίνει ραντεβού με τρεις πιθανούς συντρόφους. Από το trailer καταλαβαίνουμε πως ο τόνος της σειράς θα είναι τόσο sex positive προς τις γυναίκες όσο η original ταινία, γεγονός που έγραψε ιστορία όταν κυκλοφόρησε. 

 

 

6. Crazy Ex Girlfriend
(κωμωδία)


Εντάξει σύμφωνοι, ο τίτλος να ξενίζει λίγο και είναι κατανοητό να σε απωθήσει από το να δώσεις στην σειρά της ηθοποιού και σεναριογράφου Rachel Bloom την ευκαιρία που της αξίζει,όμως όταν αποφασίσεις να το κάνεις, σίγουρα δεν θα μετανιώσεις. Το Crazy Ex Girlfriend θα διανύσει φέτος την τρίτη του σεζόν και πραγματικά αποτελεί μία από τις πιο έξυπνες, καλογραμμένες, πρωτότυπες και αστείες σειρές που μπορείς να παρακολουθήσεις. Στο επίκεντρο της ιστορίας βρίσκεται ο χαρακτήρας της Rebecca Bunch, μίας μεγαλοδικηγόρου στην Νέα Υόρκη με ψυχολογικά προβλήματα η οποία την ημέρα της πολυπόθητης προαγωγής της παθαίνει κάτι σαν nervous breakdown και αποφασίζει να μετακομίσει σε μία επαρχιακή πόλη της California, ακολουθώντας τον πρώην της από την κατασκήνωση, πεπεισμένη πως είναι γραφτό να είναι μαζί του και το σύμπαν της στέλνει σημάδια. Εκεί παρασύρεται από τις ψευδείς της ελπίδες και καταστρώνει διάφορα σχέδια για να τα ξαναφτιάξουν μαζί με την νέα της κολλητή, την Paula. Όλα αυτά συνοδεύονται από δύο original μουσικά κομμάτια σε κάθε επεισόδιο και πολλές μα πολλές άβολες και ξεκαρδιστικές στιγμές. Δες το!