Colonia Centenary Edition, ένα άρωμα κόσμημα | 0 bovary.gr
Colonia Centenary Edition, ένα άρωμα κόσμημα | 0 bovary.gr
28|09|2016 17:12
SHARE
AΡΩΜΑ ΚΟΣΜΗΜΑ

Colonia Centenary Edition, ένα άρωμα κόσμημα


Τι μπορείς να κάνεις για να γιορτάσεις τα εκατό χρόνια ιστορίας και παράδοσης στην αρωματοποιία, το αυτονόητο, να δημιουργήσεις 100 αριθμημένα μπουκάλια αρώματος που να αντικατοπτρίζουν τα εκατό χρόνια ύπαρξης της μάρκας.

Ναι αλλά αρκεί αυτό για να κάνει την διαφορά, να αποδώσει την ατμόσφαιρα, να αποτυπώσει την ιστορία, να ερμηνεύσει το πνεύμα της Acqua di Parma; Αν πρόκειται για την Colonia Edizione Centenario μια εξαιρετική και αποκλειστική περιορισμένη έκδοση της Colonia σχεδιασμένη για την Acqua di Parma από την Damiani, τη φημισμένη Ιταλική μάρκα πολυτελών κοσμημάτων, τότε μάλλον ναι.

Ο οίκος σχεδίασε και παρήγαγε ένα εκπληκτικό αντικείμενο από καθαρό ασήμι 925ο/οο, το οποίο ντύνει εξ ολοκλήρου το μοναδικό Art Déco μπουκάλι της Colonia. Ένα αυθεντικό κόσμημα που το σχέδιό του είναι εμπνευσμένο από τον διάκοσμο του Τεάτρο Ρέτζιο στην Πάρμα και από την εξέχουσα ιστορία της πολυτελούς αρωματοποιίας. Στη δεκαετία του 1920, το άρωμα ήταν σύμβολο εξαιρετικής εκλέπτυνσης και η πολυτελής έκφραση του στιλ και της προσωπικότητας. Οι αριστοκράτες συνήθιζαν να φυλάσσουν τα αγαπημένα τους αρώματα σε υπέροχες θήκες μπουκαλιών από ασήμι και άλλα πολύτιμα μέταλλα, φτιαγμένες από Ιταλούς τεχνίτες κοσμηματοποιούς. Θεωρούνταν αντικείμενα τέχνης που φροντίζονταν με προσοχή και περνούσαν από γενιά σε γενιά, όπως ακριβώς και τα αληθινά κοσμήματα. Η Colonia Centenary Edition ανήκει στην παράδοση αυτή, η οποία αναβιώνει χάρη στην εκλεπτυσμένη τέχνη της Damiani, που απέδωσε τον κόσμο της Colonia και της Acqua di Parma με αυθεντική δεξιοτεχνία. Η καθαρότητα του γυαλιού αντικατοπτρίζεται μέσα από τα κομψά πλεγμένα μεταξύ τους σπειροειδή μεταλλικά διακοσμητικά στοιχεία. Κάθε κομμάτι αυτής της περιορισμένης έκδοσης είναι φτιαγμένο με την παραδοσιακή τεχνική των έμπειρων αργυροχόων του οίκου.

Η Damiani επέλεξε καθαρό ασήμι 925ο/οο, ένα από τα ευγενέστερα και πολυτιμότερα δείγματα του μετάλλου αυτού και η ίδια χύτευσε το ασήμι. Οι ράβδοι ασημιού υποβάλλονται σε μια χρονοβόρο διαδικασία σφυρηλάτησης για να παραχθεί ένα λεπτό φύλλο, το οποίο στη συνέχεια κόβεται με leizer για να γίνουν οι διατρήσεις. Τα καλλωπιστικά και διακοσμητικά στοιχεία σκαλίζονται με μεγάλη λεπτομέρεια. Στη συνέχεια, το ανοιχτό ασημένιο φύλλο, διακοσμημένο με φινέτσα, τυλίγεται με το χέρι γύρω από ένα κώνο στις ίδιες διαστάσεις με το μπουκάλι της Colonia, όπως ακριβώς και ένα tailor made suit. Πρόκειται για ένα λεπτό στάδιο κατά το οποίο ο αρχιτεχνίτης ασημοχόος αφιερώνει πολύ από τον χρόνο και την προσήλωσή του, δουλεύοντας με αργές, ακριβείς κινήσεις. Το τελικό στάδιο είναι η δημιουργία μιας εντελώς αόρατης ραφής, χαρακτηριστικής των δημιουργιών της υψηλής κοσμηματοποιίας. H σημασία στην λεπτομέρεια αναδεικνύεται και από την προσηλωμένη τεχνική με την οποία το καπάκι  συγκολλάται στο σώμα της θήκης του μπουκαλιού. Ο βασιλικός θυρεός, σύμβολο της κληρονομιάς της Acqua di Parma και του δουκικού οικόσημου της Πάρμας, την εποχή της Μαρίας Λουίζας, της προσωπικότητας η οποία προήγαγε, όσο κανείς άλλος, τις τέχνες και τον πολιτισμό της, σκαλίζεται αριστοτεχνικά στο κέντρο του κομματιού.

H ιστορία της Acqua di Parma είναι συνυφασμένη με το ιταλικό lifestyle, το πάθος για την ομορφιά, τη σημασία στη λεπτομέρεια και τη σύγχρονη ερμηνεία της πολυτέλειας. Εδραιώθηκε στην αγορά με το γνωστό άρωμα Colonia το οποίο με την πάροδο των ετών σταδιακά πλαισιώνει με νέα brands, ανδρικά και γυναικεία. Στο portfolio της μάρκαςανήκει και η σειρά Home Fragrance με τα αρωματικά κεριά και αρωματικά χώρου για το σπίτι, η Home Collection και η Tournee Collections- Business and Weekend Collection με τα δερμάτινα είδη που διατίθενται σε συγκεκριμένες χώρες ανά τον κόσμο. Τα προιόντα Acqua di Parma διατίθενται αποκλειστικά στα καταστήματα Attica ( City Link, Golden Hall).