Credits: Vantage magazine - Έλενα Παρασκευά
Credits: Vantage magazine - Έλενα Παρασκευά
ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ

Η Αφροδίτη με την Κέιτ Μίντλετον και την Αννα Γουίντουρ -Η Κύπρια σχεδιάστρια Afroditi Hera στο Μπάκιγχαμ


Το παλάτι του Μπάκιγχαμ άνοιξε τις περίτεχνες πόρτες του σε διάσημους σχεδιαστές για μια έκθεση μόδας την οποία διοργάνωσε η Κέιτ Μίντλετον μαζί με την Κόμισσα του Ουέσσεξ, Σοφία.  

H εκθεση της Commonwealth Fashion Exchange υπό την αιγίδα της Βασίλισσας Ελισάβετ περιλάμβανε 30 δημιουργίες από 30 ξεχωριστούς σχεδιαστές από 53 χώρες της Κοινοπολιτείας, οι οποίοι χρησιμοποίησαν τη μόδα ως μέσο έκφρασης με σκοπό να φανεί η μεγάλη δυναμική της.  

Το μήνυμα της ιδιαίτερης αυτής έκθεσης είναι πως η μόδα είναι ένα νήμα που συνδέει όλους και πιο σημαντικά αντιπροσωπεύει την κουλτούρα κάθε τόπου. 

Ετσι κάθε σχεδιαστής δημιούργησε ένα ρούχο που να έχει στοιχεία από δύο χώρες. 

Ανάμεσα στους καλεσμένους ήταν η Naomi Campbell, η Stella McCartney και η σιδηρά κυρίας της Vogue Anna Wintour. 

Η Δούκισσα του Κέιμπριτζ, που είναι στον έβδομο μήνα της εγκυμοσύνης της, υποδέχτηκε τους σχεδιαστές και τους λαμπερούς καλεσμένους φορώντας μια δημιουργία του οίκου Erdem, ενώ η Σοφία επέλεξε ένα φόρεμα του οίκου Burberry.

Apimages
Apimages

Ανάμεσα στους σχεδιαστές που παρουσίασαν ένα ρούχο για την εκδήλωση αυτή ήταν και μια Κύπρια ταλαντούχα σχεδιάστρια, η Αφροδίτη Χατζηρακλέους, γνωστή στον χώρο της μόδας ως Afroditi Hera.

«Ηταν μεγάλη εμπειρία για μενα και εξαιρετική τιμή να εκπροσωπήσω την Κύπρο σε αυτό το event» σημειώνει αποκλειστικά στη BOVARY. 

«Ενιωσα σαν να ζούσα σε παραμύθι στην αρχή. Ηταν φοβερό το συναίσθημα. Αρχικά ξαφνιάστηκα για το πώς με βρήκαν και φυσικά αποδέχτηκα με χαρά την πρόσκληση. Χρειάστηκαν δύο μήνες για να δημιουργήσω το ρούχο και η διαδικασία δεν ήταν απλή. Επρεπε να στείλω τα προσχέδια και να ανταλλάξω πολλά e-mails μέχρι να ολοκληρωθεί το πρότζεκτ» συμπληρώνει. 

Δείτε εδώ το ρούχο που δημιούργησε:

Ιδού και η πρόσκληση που έλαβε:

«Η βραδιά ήταν μαγική και πολύ οργανωμένη. Δεν μας άφησαν να έχουμε μαζί μας το κινητό τηλέφωνο και όσες φωτογραφίες ανέβασα στο Instagram μας της έδωσαν οι υπεύθυνοι την επόμενη ημέρα. Μίλησα με την Κόμισσα του Ουέσσεξ, Σοφία και την Anna Wintour. Ενιωσα μεγάλη τιμή που συνομίλησα και με τις δύο κυρίες» σημειώνει.

Εδώ την βλέπουμε δίπλα στη διευθύντρια της Vogue, Anna Wintour

Τα 30 ρούχα των σχεδιαστών παρουσιάστηκαν σε τέσσερις αίθουσες του παλατιού και το ρούχο της Afroditi Hera βρισκόταν στην πρώτη αίθουσα, δίπλα σε αυτό της Stella McCartney.

«Η πρόσκληση ήταν αναπάντεχη, αλλά ταυτόχρονα πολύ σημαντική για το βιογραφικό μου και το brand μου. Mέσα από αυτή τη λαμπερή εκδήλωση μπόρεσαν ακόμα περισσότεροι σημαντικοί άνθρωποι να μάθουν για τη δουλειά μου» δηλώνει. 

«Η Κύπρος συνδέθηκε με το Kiribati, από τον οργανισμό Ecoage  για αυτό το συγκεκριμένο έργο, ένα μικρό νησί στα Fiji islands. Ο Hamish Bowles ήταν ο άνθρωπος που επιμελήθηκε όλο το στήσιμο της έκθεσης» μας εξηγεί. 

«Μια μέρα πριν από το event μας εξήγησαν πώς πρέπει να συμπεριφερθούμε απέναντι στις οικοδέσποινες (Κέιτ και Σοφία), οι οποίες παρεπιπτόντως ήταν πολύ φιλικές και προσγειωμένες. Μας εξήγησαν ότι δεν χρειάζεται να κάνουμε υπόκλιση και πως το μόνο που ήταν αναγκαίο είναι να είμαστε ευγενικές» συμπληρώνει. 

Instagram/afroditihera
Instagram/afroditihera
Instagram/afroditihera
Instagram/afroditihera

Αξίζει να σημειωθεί πως τα ρούχα της Κύπριας σχεδιάστριας φιλοξενούνται σε ένα από τα πιο γνωστά εμπορικά καταστήματα της Νέας Υόρκης, το Bergdorf Goodman, στο κατάστημα της Linda Fargo. 

Δείτε εδώ τις δύο κυρίες να ποζάρουν μαζί:

Επίσης τα ρούχα της φιλοξενούνται στο γνωστό κατάστημα «L'Eclaireur» του Παρισιού. Στην Αθήνα μπορεί κανείς να βρει τα ρούχα της Afroditi Hera στα καταστήματα της Enny di Monaco.

http://afroditihera.com/collections

Διαβάστε επίσης: Μια Ιταλίδα fashion editor κατακτά τις βιτρίνες της Νέας Υόρκης