Shutterstock
Shutterstock
ΠΕΛΑΓΙΑ ΧΡΙΣΤΑΚΗ

«Ποιο είναι το κατάλληλο πανωφόρι γι'αυτήν την εποχή;» -Η Πελαγία Χριστάκη απαντά


Κάθε Τρίτη, εδώ, στο bovary! Χρονια Πολλά! Ελπίζω να πέρασες καλά τις λίγες ημέρες της άδειας και να είσαι έτοιμη για την επόμενη εξόρμηση ή άδεια. Βέβαια, να σου πω ότι δεν πιστεύω πολύ στις άδειες, όχι με την έννοια της ξεκούρασης αλλά με το ότι «πάμε να ζήσουμε, βρε αδερφέ, 5 μέρες επειδή δεν ζήσαμε τις υπόλοιπες 25». Να φάμε, να πιούμε χωρίς αύριο και αύριο βλέπουμε.

Κάπως χαζό δεν είναι να μάς πιάνει η μανία αυτή για το λίγο; Θέλω να πω με το «καθημερινό» τι γίνεται; Το χαιρόμαστε ή περιμένουμε την επόμενη εκδρομή, όπως στο σχολείο; Σε άλλα νέα, σε αφήνω στην ησυχία σου με τις φιλοσοφίες μου και πάω στα πρακτικά θέματα !

  • Τι να πάρω μαζί μου σε μια ολιγοήμερη εκδρομή ώστε να είμαι στιλάτη και πώς να τα χωρέσω όλα στην βαλίτσα μου;

Το παρακάτω το έμαθα από την κολλητή μου φίλη, Μαρία, κάθε φορά που έφευγε για ταξίδι: πιο πολύ την έβλεπα να γράφει παρά να ετοιμάζει βαλίτσες. Με στυλό και χαρτί ετοίμαζε τα outfits για κάθε μέρα και πολλές φορές ήταν και 2-3 την ημέρα. Είναι σημαντικό να γράψεις το πώς θες να είσαι ντυμένη στο ταξίδι και πού θα πας.

Πού θα πας; Νησί, βουνό (σημαντικό, εδώ, μπουφάν και παπούτσια). Τι καιρό θα κάνει; Θα βγείτε σε μαγαζιά ή θα κάνετε χαλαρές βόλτες;

Shutterstock
Shutterstock

Aπαραίτητα για όλους τους προορισμούς την άνοιξη: Sneakers, jeans, φόρεμα maxi, δερμάτινο μπουφάν, σακάκι, κορμάκια ή μαγιό που μπορούν να φορεθούν ως κορμάκια, μποτάκια με λίγο τακούνι, μερικά μεταξωτά μαντήλια για χρώμα και ένα πλεκτό για παν ενδεχόμενο.

 

  • Ποιο είναι το κατάλληλο πανωφόρι γι' αυτήν την εποχή που ο καιρός είναι πότε ζεστός και πότε δροσερός σαν σκωτσέζικο ντους; 

Τα σακάκια, είμαι υπέρμαχος. Κομψά σε πολλά στυλ και υφάσματα και πιο ενδιαφέροντα από τα παρκά (φτάνει πια). Το κρεπ ύφασμα είναι δροσερό.

thestyleograph/Instagram

Εχοντας περίεργο σώμα, δεν έχω κατορθώσει να βρω συνδυασμό ρούχων για ανοιξιάτικο γάμο. Είμαι μόλις 1,50 με 60 κιλά βάρος και είμαι 45 ετών, αν και, όπως μου λένε, δείχνω μια δεκαετία μικρότερη. Το πρόβλημα λίπους εστιάζεται σε κοιλιά, στομάχι και μπράτσα. Είμαι καλεσμένη σε γάμο μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Μαίου και έχω ειλικρινά προβληματιστεί για το τι να βάλω. Εκτός αυτού, θα έχω λίγο χρόνο προετοιμασίας καθώς θα είναι εργάσιμη μέρα, συνεπώς, δεν θα έχω την πολυτέλεια του χρόνου προετοιμασίας που κάνουμε σε τέτοιες περιστάσεις. Τονίζω ότι το πιο πιθανό είναι να μην φορέσω τακούνι ψηλό. Μια ολόσωμη μαύρη φόρμα (σε ίσια - όχι εφαρμοστή γραμμή με τελείωμα στο ύψος του αστράγαλου - αυτό θα το φτιάξω εγώ, λόγω ύψους) με έντονο πράσινο σακάκι και μαύρη γόβα ταιριάζει; Και με τι κοσμήματα να το συνδυάσω; Αν επιλέξω φόρεμα, τι γραμμή και τι χρώματα να προτιμήσω;

Αν πούμε ότι θα γκρουπάρουμε αυτά που μας απασχολουν, θα ήταν το ύψος και η συγκέντρωση λίπους στην κοιλιά και τα μπράτσα. Η oλόσωμη φόρμα με σακάκι είναι μία λυση και το σακάκι θα κρύψει μπράτσα, αλλά πώς θα αναδειχθείς αν δεν βάλεις ένα μεσαίο προς ψηλό τακούνι; Επίσης, η μαύρη γόβα για Μάιο είναι «No No», θα ζεσταθείς. Ένα πεδιλάκι θα ήταν ό,τι πρέπει. Το σακάκι σε έντονο πράσινο μαζί με μαύρη φόρμα και γόβα μου φαίνονται πολύ χειμερινά. Θα έλεγα να βάλεις ένα φόρεμα που θα το πάρεις μαζί σου σε μια κρεμάστρα στο γραφείο. Θα πρότεινα τα παρακάτω με μια επιφύλαξη γιατί οι πληροφορίες για τον σωματότυπό σου είναι λίγες. Τα μανίκια θα σε κολακέψουν και η Α γραμμή θα στρέψει το ενδιαφέρον μακριά από την κοιλιά.

Φόρεμα Εliza J 

Φόρεμα, Eliza J

Στείλτε τις ερωτήσεις σας στο ihavenothingtowear.gr@gmail.com

H Πελαγία Χριστάκη είναι wardrobe curator και βρίσκεται πίσω από το I have nothing to wear 

Διαβάστε επίσης: «Ποια είναι τα basic κομμάτια αυτή την εποχή;» -Η Πελαγία Χριστάκη απαντά

Διαβάστε επίσης: Ποια παπούτσια είναι ιδανικά για το γραφείο; Η Πελαγία Χριστάκη απαντά