shutterstock
shutterstock
ΤΟ ΤΕΛΕΙΟ ΣΟΡΤΣ

Αυτό είναι το σορτς που ταιριάζει σε όλους τους σωματότυπους


Κατέχει πρώτη θέση στην καρδιά μας και στις καλοκαιρινές ενδυματολογικές προτιμήσεις και όχι άδικα. Το σορτς είναι ιδανικό για τις ζεστές ημέρες ενώ παράλληλα, χαρίζει μια αίσθηση χαλαρότητας, ανεμελιάς, αλλά και κομψότητας. Αρκεί να το φορέσετε σωστά.

Τι εννοούμε όταν λέμε «σωστά»; Στην πραγματικότητα, δεν υπάρχουν περιορισμοί. Μπορείτε να φορέσετε οποιοδήποτε τύπο σορτς, όπως εσείς το έχετε φανταστεί πάνω σας και, όπως λέγαμε κι εδώ, μπορείτε άνετα να το υποστηρίξετε σε κάθε περίπτωση.

Η αλήθεια, όμως, είναι ότι για κάθε σωματότυπο, υπάρχει και το ιδανικό σχέδιο σορτς. Είναι αυτό που, όχι μόνο «κάθεται» πιο ωραία στο σώμα σας, αλλά το κολακεύει και το αναδεικνύει περισσότερο από κάθε άλλο. Με άλλα λόγια, είναι το perfect match. Εξάλλου,το να γνωρίζετε τι σας πηγαίνει, μόνο πιο εύκολη μπορεί να σας κάνει τη ζωή.

Ποιο είναι λοιπόν το σχέδιο απογειώνει την κάθε σιλουέτα; Πάμε να δούμε.

 

Σωματότυπος «σωλήνας» (μέση και γοφοί έχουν το ίδιο πλάτος): Δοκιμάστε ένα χαλαρό σορτς, με πιέτες.

Σκοπός είναι να «σπάσετε» την ευθεία σας γραμμή και να δημιουργήσετε το εφέ καμπύλης. Αυτό μπορείτε να το πετύχετε με ένα σορτς με πιέτες, οι οποίες δίνουν όγκο. Προτιμήστε, μάλιστα, κάποιο σε κοντό μήκος που θα αναδείξει τα ψηλόλιγνα πόδια σας.


 

Σωματότυπος «κλεψύδρα» (στενή μέση, τονισμένοι γοφοί): Φορέστε ένα σορτς ψηλόμεσο, χαλαρό στους μηρούς και με λάστιχο στη μέση.

 

 


Εδώ αυτό που θέλετε είναι να αναδείξετε αυτό που έχετε. Ο τρόπος και το ύψος στο οποίο δένει αυτό το σορτς, είναι ιδανικό για να τονίσετε την αδύνατη μέση σας. Όσο για το μήκος, αυτό το αφήνουμε στη δική σας διακριτική ευχέρεια, αλλά όσο πιο χαλαρό, τόσο πιο όμορφο. Επιπλέον, ό,τι μπλούζα κι αν διαλέξετε, σας συστήνουμε να τη φορέσετε από μέσα για ακόμα πιο stylish αποτέλεσμα. 

 

 

Σωματότυπος «μήλο» (πλούσιο στήθος και άνω κορμός, μεγάλη περιφέρεια): Επιλέξτε σορτς σε στιλ boyfriend. 

 

Ένα σορτς σε στιλ boyfriend, σαν κάνει αμέσως να φαίνεστε αμέσως πιο στενή, πιο  «μονοκόμματη» και απομακρύνει το βλέμμα από την περιοχή της κοιλιάς (όπου, σε αυτό τον σωματότυπο, συνήθως, συγκεντρώνεται το περισσότερο λίπος) και θα κρύψει τη μεγάλη περιφέρεια.

 

Σωματότυπος «αχλάδι» (έντονοι γοφοί, πιο φαρδείς από τους ώμους και το στήθος): Πείτε «ναι» στα σταθερά, αλλά άνετα σορτς. 

Αυτό το σχέδιο θυμίζει μίνι φούστα και αναδεικνύει το σώμα σας γιατί είναι ψηλόμεσο, με σταθερό ύφασμα και φαρδύ στους μηρούς και στους γοφούς. Για άλλη μια φορά, είναι όλα θέμα ισορροπίας: Διαλέγοντας ένα σορτς πιο ογκώδες από το «μέγεθός» σας, αμέσως φαίνεστε πιο μικροκαμωμένη. 

 


 

Μικροκαμωμένη: Επενδύστε σε ένα κοντό σορτς. 

 

 

Με άλλα λόγια, πιο πάνω από τη μέση του μηρού. Στην περίπτωση σας, όσο πιο κοντό είναι το μήκος του σορτς, τόσο πιο ψηλό θα φαίνεται το πόδι σας. Προτιμήσετε ένα χαλαρό σχέδιο (και όχι κολλητό). Είναι πιο άνετο και πιο classy. 

 

Πολύ ψηλή: Ντυθείτε με βερμούδα.

 

 

Γιατί αν δεν υποστηρίξετε εσείς τη βερμούδα, τότε ποια; Χάρη στο ύψος (και τα ψηλά σας πόδια), μια βερμούδα σε ευθεία γραμμή μπορεί να απογειώσει το στιλ και την εικόνα σας.