Η φούστα από τον οίκο Balenciaga έχει διχάσει το κοινό της μόδας | 0 bovary.gr
Η φούστα από τον οίκο Balenciaga έχει διχάσει το κοινό της μόδας | 0 bovary.gr
BALENCIAGA

Η φούστα από τον οίκο Balenciaga έχει διχάσει το κοινό της μόδας


Οι εκπλήξεις στον πλανήτη «Βalenciaga» δεν σταματούν ποτέ.

Πριν από λίγες εβδομάδες, στην κολεξιόν του οίκου για την άνοιξη του 2018, είδαμε ένα παπούτσι-αποκάλυψη που δίχασε: ο Demna Gvasalia σχεδίασε crocs σε βερσιόν flatforms.

Αλλά ας αφήσουμε τα παπούτσια και ας μιλήσουμε για φούστες και πιο συγκεκριμένα, για μια φούστα του οίκου που έκανε την εμφάνισή της στην κολεξιόν για το φθινόπωρο και τον χειμώνα του 2017.

Κοστίζει 1.795 λίρες αλλά μια μεγάλη μερίδα του διαδικτυακού κοινού υποστηρίζει ότι... δεν τα αξίζει τα λεφτά της.

«Αυτή δεν είναι φούστα, είναι πατάκι αυτοκινήτου»: το Twitter πήρε φωτιά από καυστικά σχόλια για τη δημιουργία του οίκου που ομολογουμένως πάει το στιλ σε άλλα -balenciaga- επίπεδα.

H αμφιλεγόμενη, new age, μαύρη δερμάτινη φούστα με το χαρακτηριστικό logo του οίκου να την κοσμεί παρουσιάστηκε στην πασαρέλα συνδυασμένη με ένα πιο «ήσυχο» κομμάτι, με ένα μπορντό, πλεκτό πουλόβερ ζιβάγκο.

Είναι προφανές ότι ο οίκος θέλει να δημιουργήσει ένα εντελώς αυτόνομο στιλιστικό σύμπαν: εκεί που όλα επιτρέπονται, εκεί που η φαντασία κάνει πειραματισμούς και προκαλεί, εκεί τα φαινόμενα απατούν και υπάρχει χώρος για κάτι εντελώς νέο και πρωτότυπο που δεν υπακούει σε κανόνες.

Η αισθητική αυτής της φούστας άνοιξε πολλές διαδικτυακές συζητήσεις τύπου: «Γιατί, είναι δύσκολο μια γυναίκα να δημιουργήσει μόνη της μια τέτοια φούστα με ένα πατάκι αυτοκινήτου;». To μόνο σίγουρο είναι ότι όποια κι αν τη φορέσει, δεν πρόκειται να περάσει απαρατήρητη! 

Η μόδα έτσι είναι: γεμάτη ανατροπές και εκπλήξεις. Το θέμα είναι αν η αισθητική μας τις αντέχει.