Shutterstock
Shutterstock
ΒΕΑUTY ΦΑΟΥΛ

Το λάθος που κάνεις κι εσύ όταν καθαρίζεις το πρόσωπό σου με υγρά μαντηλάκια


Σε ημέρες με γεμάτο πρόγραμμα και πολλές υποχρεώσεις να τρέχουν, τα μαντηλάκια καθαρισμού είναι ό,τι πρέπει για την φροντίδα της επιδερμίδας.

Όταν είστε εν κινήσει ή είστε πάρα πολύ κουρασμένες για να ακολουθήσετε μια ολοκληρωμένη ρουτίνα καθαρισμού, τα υγρά μαντηλάκια προσώπου είναι ιδανικά για να καθαρίσετε εύκολα και γρήγορα το πρόσωπο σας.

Πολλοί είναι εκείνοι που τα κατηγορούν, ωστόσο φαίνεται πως πολλές είναι και οι γυναίκες που τα προτιμούν για την πρακτικότητα και την ευκολία στη χρήση τους.

Οι ειδικοί εξηγούν πως υπάρχει σωστός και λάθος τρόπος να χρησιμοποιήσετε τα μαντηλάκια ντεμακιγιάζ και καθαρισμού και είμαστε όλες αυτιά.

«Για εκείνες που συνηθίζουν να φορούν ελαφρύ προς μεσαίο make up τα μαντηλάκια είναι αρκετά για να καθαρίσουν την επιδερμίδα», λέει η Shari Marchbein, δερματολόγος στη Νέα Υόρκη.

Το κλειδί είναι να χρησιμοποιήσετε όσα περισσότερα μαντηλάκια χρειάζεται μέχρι να μην μείνει κανένα ίχνος μακιγιάζ, λέει η Erin Gilbert, επίσης πιστοποιημένη δερματολόγος στη Νέα Υόρκη.

Αν φοράτε πιο βαρύ foundation, τα μαντηλάκια από μόνα τους μπορεί να μην είναι αρκετά για να ολοκληρώσετε τη δουλειά.

Οι δερματολόγοι συνιστούν να τα χρησιμοποιείτε για να αφαιρέσετε την μεγαλύτερη ποσότητα του μακιγιάζ και στην συνέχεια να ολοκληρώνετε με ένα καθαριστικό προσώπου.

Ξέρουμε καλά πως αν τα υπολείμματα μακιγιάζ παραμένουν στο δέρμα κατά την διάρκειά της νύχτας, μπορούν να φράξουν τους πόρους και να οδηγήσουν σε breakouts.

Και οι δύο δερματολόγοι συμφωνούν ότι το μεγαλύτερο λάθος που κάνουν οι γυναίκες είναι πως δεν χρησιμοποιούν αρκετά μαντηλάκια για να αφαιρέσουν εντελώς το μακιγιάζ ακόμα και από περιοχές όπως η γραμμή των μαλλιών.

Η σωστή τεχνική είναι σημαντική για ένα τέλεια καθαρό πρόσωπο ακόμα και με μαντηλάκια.

Ξεκινήστε από το κέντρο του προσώπου και μετακινηθείτε προς τα έξω φροντίζοντας να καθαρίσετε ακόμα και την γραμμή των μαλλιών και το κάτω μέρος του σαγονιού.

Ακόμα, το μακιγιάζ των ματιών είναι αρκετά δύσκολο να αφαιρεθεί εξ ολοκλήρου με μια κίνηση (πολύ θα το θέλαμε). Μπορεί να χρειαστείτε ένα ή και δύο μαντηλάκια μόνο για τα μάτια, φροντίζοντας πάντα να κάνετε όσο πιο απαλές και ευγενικές κινήσεις. Αν τρίψετε πιο δυνατά τα μάτια σας μπορεί να βλάψετε τις βλεφαρίδες σας.

Συμπέρασμα; Τα μαντηλάκια είναι πολύ πρακτικά δεν ενδείκνυνται όμως για καθημερινή χρήση από μόνα τους. Αν πάλι τα προτιμάτε όταν αισθάνεστε κουρασμένες ή τεμπελιάζετε, τουλάχιστον μην κάνετε τσιγκουνιές και χρησιμοποιήστε περισσότερα μέχρι να απομακρύνετε και το τελευταίο ίχνος μακιγιάζ.

Διαβάστε επίσης: Το λάθος που κάνεις, κάθε πρωί, όταν πλένεις το πρόσωπό σου και αφαιρείς τη λάμψη

Το σημείο του γυναικείου σώματος που γερνά γρηγορότερα και από το πρόσωπο