Shutterstock
Shutterstock
WRINKLE OR FINE LINE

Ρυτίδα ή λεπτή γραμμή; -Πώς θα ξεχωρίσεις τι είναι το καινούργιο αυτό σημάδι στο πρόσωπό σου


Οι γυναίκες προσέχουμε την εμφάνιση μας μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια.

Περιποίηση προσώπου, μακιγιάζ, μαλλιά, νύχια. Αλήθεια εσείς τι σχέση έχετε με τον καθρέφτη σας;

Aς το παραδεχτούμε. Οι περισσότερες -αν όχι όλες- κοιταζόμαστε πολλές φορές την ημέρα, στο σπίτι, στην δουλειά, ή ακόμα και στα κλεφτά, λίγο πριν από ένα σημαντικό ραντεβού. Και τι γίνεται όταν ξαφνικά και από το πουθενά- ίσως υπό ένα διαφορετικό φως- παρατηρείς κάτι που δεν υπήρχε πριν;

Ρυτίδες. Πολλές είναι συμφιλιωμένες με την ιδέα πως ο χρόνος αφήνει τα σημάδια του πάνω μας, για άλλες όμως είναι πραγματικός εφιάλτης.

Κοιτάζεις πιο προσεκτικά. Εκεί που άλλοτε η επιδερμίδα του προσώπου ήταν σφριγηλή και νεανική, υπάρχει τώρα μια αγνώστου ταυτότητος γραμμή που μοιάζει με ρυτίδα. Chill. Μπορεί να είναι ρυτίδα ή απλώς μια λεπτή γραμμή. Πώς θα τις ξεχωρίσεις;

Οι ειδικοί δερματολόγοι εξηγούν: «Μια γραμμή στο πρόσωπό σας δεν σημαίνει ότι είναι ρυτίδα». Θα μπορούσε να είναι μια λεπτή γραμμή, η οποία έχει συνήθως βάθος 1-2 χιλιοστά, αλλά μια ρυτίδα είναι κάτι παραπάνω από δύο χιλιοστά. Αν οι γραμμές στο πρόσωπό σας δείχνουν ζαρωμένες ή διασταυρωμένες τότε πιθανόν πρόκειται για ρυτίδα.

Ο καλύτερος τρόπος για να αντιμετωπίσετε τις λεπτές γραμμές είναι και πολύ απλός.

«Η διατήρηση του δέρματος σας ενυδατωμένου θα γεμίσει το δέρμα σας και αυτές οι γραμμές θα είναι λιγότερο ορατές» εξηγεί η Dr. Debra Jaliman.

Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι όλες οι γραμμές είναι λεπτές γραμμές. Αν για παράδειγμα σηκωθήκατε ένα πρωί με πτυχές στο πρόσωπό σας, θα μπορούσε να ευθύνεται και η μαξιλαροθήκη σας. Αντικαταστήστε τις κλασικές βαμβακερές με μεταξωτές για να αποφύγετε αυτό το φαινόμενο των sleep lines. Τώρα γνωρίζετε πως θα ξεχωρίσετε μια ρυτίδα, όμως να θυμάστε πως αν προσέχετε τον εαυτό σας δεν υπάρχει τίποτα που να χρειάζεται να σας αγχώνει. Αυτό που έχει σημασία είναι να ζείτε και αισθάνεστε καλά. Ετσι θα δείχνετε πάντα νέες και όμορφες σε κάθε ηλικία.

Διαβάστε επίσης: Ρυτίδες γύρω από τα μάτια και στο μέτωπο -Ο εύκολος τρόπος να τις αντιμετωπίσεις

Το make-up που φτιάχτηκε ειδικά για τις γυναίκες άνω των 55- «Σβήνει» θεαματικά τις ρυτίδες