Από τη Μύκονο στο Νέο Ψυχικό: Το «Wolves of Kitchen» θα γίνει το νέο κρεατοφαγικό στέκι της πόλης | 0 bovary.gr
Από τη Μύκονο στο Νέο Ψυχικό: Το «Wolves of Kitchen» θα γίνει το νέο κρεατοφαγικό στέκι της πόλης | 0 bovary.gr
24|01|2018 14:55
SHARE
WOLVES OF KITCHEN

Από τη Μύκονο στο Νέο Ψυχικό: Το «Wolves of Kitchen» θα γίνει το νέο κρεατοφαγικό στέκι της πόλης


Το Wolves of Kitchen του Άλσι Σινανάι που γνωρίσαμε από τον Ορνό της Μυκόνου, έρχεται και στο Νέο Ψυχικό και φιλοδοξεί να γίνει το νέο κρεατοφαγικό στέκι της πόλης. 

Ο Άλσι, που εκτός από ιδιοκτήτης, επιμελείται και την κουζίνα, έχει περάσει και από το Mr. Pug ως Head Chef, το Athens Ledra Hotel, το Oozora, αλλά και το Elias Koukoutsi, όποτε έχει επαφή με κουζίνες από όλα τα μέρη του κόσμου.

Παράλληλα, δίνει συμβουλές και μέσω των social media σχετικά με τις πρώτες ύλες για όλους τους επίδοξους σεφ: όπως για παράδειγμα, ότι το μοσχάρι για να έχει καλύτερη γεύση και υφή πρέπει να σιτέψει για τουλάχιστον δυο εβδομάδες, ώστε να δίνει πιο τρυφερό και νόστιμο αποτέλεσμα.

Το κατάστημα της Μυκόνου βασιζόταν σε εισαγόμενα κρέατα από τον Δρακούλη και είχε μια περιορισμένη λίστα από άλλες επιλογές. Στην αθηναϊκή εκδοχή, το μενού διαφοροποιείται αισθητά, δίνει πλέον έμφαση στο ελληνικό κρέας, ενώ προτείνει και ορισμένα άλλα πιάτα.

Το Wolves of Kitchen στεγάζεται στους παλιούς «Διόσκουρους» κι έχει ανακαινιστεί από τον αρχιτέκτονα Δημήτρη Παυλή. 

Η βιομηχανική αισθητική συνδυάζεται άψογα με το ακατέργαστο ξύλο, δημιουργώντας μια χαλαρή ατμόσφαιρα.

Η υπέροχη κουζίνα του μαγαζιού είναι ανοιχτή, οπότε μπορείτε να παρακολουθήσετε τη διαδικασία ψησίματος, να δείτε το καπνιστήριο κρεάτων, ή το ψυγείο σιτέματος, που σίγουρα θα σας βάλουν σε πειρασμό πριν καν πάρετε τον κατάλογο στα χέρια σας.

Ξεκινήστε το γεύμα σας με ορεκτικά: ξεχωρίζει το μοσχαρίσιο ταρτάρ με λεμόνι και ελιές, αλλά και τα μοσχαρίσια φιλετάκια μισοψημένα πάνω σε μπάλες ρυζιού με λιωμένη γραβιέρα.

Για τους χορτοφάγους, τα τηγανιτά χόρτα με γλυκιά πάπρικα και ανθό αλατιού, τα βραστά καρότα με λάδι τρούφας και τυροβολιά, ή  η ψητή μελιτζάνα με σάλτσα από πιπεριά Φλωρίνης, φρέσκα μυρωδικά και μυκονιάτικο τυρί είναι εξαιρετικές επιλογές.

Περνώντας στον βασικό κατάλογο έχουμε και λέμε: ελληνικές σπαλομπριζόλες, τραγανό σιτεμένο κοτόπουλο, flank steak, tagliata steak, ιβηρική presa, αλλά και το αμερικάνικο rib-eye έχουν την τιμητική τους.

Ρίξτε μια ματιά στην κατηγορία «θρυλικές μπριζόλες», όπως πρωταγωνιστούν οι διάσημες Porterhouse και Tomahawk, οι  T-Bone και οι New York.

Φυσικά δεν θα μπορούσε να λείπει και το παραδοσιακό burger, που εδώ όμως  εμπλουτίζεται με σάλτσα γιαουρτιού από πιπεριά Φλωρίνης και αγγουράκι πίκλα σε ξύδι ρυζιού. 

Όλα τα πιάτα μπορείτε να τα συνοδέψετε με πατάτες, πουρέ με τριμμένο αυγό, μανιτάρια στη θράκα με φρέσκο θυμάρι, βούτυρο και σκόρδο. To απόλυτο must είναι ο πουρές καρότου με καπνιστή πάπρικα και τηγανητό κρεμμύδι.

Το Wolves of Kitchen, όμως, αντλεί έμπνευση από το Dry & Raw by Drakoulis και προτείνει και μερικές εξαιρετικές πάστες: αξίζει να δοκιμάσετε μια εκπληκτική καρμπονάρα με «σπιτικά» καπνισμένη παντσέτα, μπολονέζ με σιτεμένο μοσχάρι, αλλά και το κριθαρότο με αρνί μπούτι στη θράκα.

Μια χορτοφαγική επιλογή είναι χυλωμένο πιλάφι με μανιτάρια και τριμμένη παρμεζάνα.

Τέλος, αν και εδώ μιλάμε για τον παράδεισο της κρεατοφαγίας, υπάρχει καθημερινά κι ένα φρεσκότατο ψάρι ημέρας, που θα σας το ψήσουν με τον δικό τους μοναδικό τρόπο.

Στο τέλος, για επιδόρπιο έχετε να επιλέξετε ανάμεσα σε κέικ σοκολάτας στον ατμό με μαρμελάδα πορτοκάλι, μπανόφι με κρέμα σοκολάτας και μπισκότα κανέλας, crème brulee δαμασκηνό με ρόδι χωρίς όμως αυγό, ζεστή μηλόπιτα με κρέµα βανίλιας, cheesecake σοκολάτας με crumble κανέλας και μαρμελάδα ντομάτας, ή κέικ αμυγδάλου με  μαρμελάδα πορτοκάλι και παγωτό βανίλια.

Στην κάβα θα βρείτε ελληνικά κρασιά αλλά και διεθνείς ετικέτες, μια πολύ καλή λίστα από κοκτέιλς, όπου ξεχωρίζει το Wolves is on fire με ουίσκι από το Βορρά, παλαιωμένο ρούμι από την Αγία Λουκία, δροσερό λάιμ, κόκκινο γκρέιπφρουτ κανέλα, γλυκό καυτερό τσίλι και αρωματικά bitters.   

Ο κατάλογος συμπληρώνεται από εξαιρετικά premiums. Το κατάστημα σερβίρει πρωινό και brunch όπου πρωταγωνιστούν μοναδικές συνταγές με βάση το αυγό.

Την προσοχή μας κερδίζουν τα ψητά αυγά στη θράκα με τσορίθο, ντομάτα και σπανάκι, τα scrambled, βραστά-καπνιστά, ποσέ, τηγανητά, παρέα με σιτεμένο μοσχάρι, ντομάτα και πατάτες, αλλά και το μοσχαρίσιο  κρέας που έχει καπνιστεί επί δώδεκα ώρες και σερβίρεται με πατάτες, σχοινόπρασο με γαρνιρισμένο τυρί και τηγανητό αυγό στην κορυφή.

Η απόλαυση κορυφώνεται  με pancakes, αλλά και μια πρωτότυπη συνταγή με μπανάνες στη θράκα για να ξεκινήσετε τη μέρα σας δυναμικά.  

Δημητρίου Βασιλείου 16, Νέο Ψυχικό, 210 6713997

Διαβάστε ακόμα: Αλσι Σινανάι: Ο Ελληνας σεφ της νέας γενιάς, που τεμαχίζει το κρέας με πριόνι