Μπακαλιάρος με σκορδαλιά. Ενα πιάτο που πολλοί, πατροπαράδοτα τιμούν ανήμερα της 25ης Μαρτίου.
Ο καιρός σήμερα είναι υπέροχος και αν δεν θέλετε να μείνετε στο σπίτι και να τον φτιάξετε μόνοι σας επιστρατεύοντας τηγάνι για το ψάρι και γουδί για τη σκορδαλιά, υπάρχουν στο κέντρο της πόλης στέκια που τιμούν με μεράκι τις παραδοσιακές γεύσεις και φημίζονται για το μερακλίδικο μπακαλιάρο τους!
1) Τα μπακαλιαράκια του Δαμίγου
Στην οδό Κυδαθηναίων στην Πλάκα, βρίσκεται η ταβέρνα του Δαμίγου, γνωστή και ως «Τα Μπακαλιαράκια».
Γι' αυτούς που έχουν γνώσεις για την παλιά Αθήνα, τα «Μπακαλιάρακια του Δαμίγου» δεν χρειάζονται συστάσεις. Η επιχείρηση άνοιξε το 1865 και η σταθερή διαδρομή της στο χρόνο, είναι η αδιάψευστη απόδειξη της επιτυχία της. Από το κατώφλι του ονομαστού υπογείου έχουν περάσει προσωπικότητες της πολιτικής, κοινωνικής και καλλιτεχνικής Αθήνας. Τα μπακαλιαράκια σκορδαλιά είναι η σπεσιαλιτέ της!
Κυδαθηναίων 41, Πλάκα
Ορίζοντες Λυκαβηττού
Στους Ορίζοντες βλέπεις... πιάτο την Αθήνα! Πεντανόστιμος μπακαλιάρος και άλλα νηστίσιμα πιάτα σας περιμένουν εκεί. Οι Ορίζοντες συνδυάζουν τις μεσογειακές γευστικές παραδόσεις και μια αίσθηση μοντερνισμού. Εκμεταλλευτείτε τον ηλιόλουστο καιρό για να βρεθείτε στο Λυκαβηττό και σε μια από τις πιο όμορφες βεράντες της Αθήνας.
Αριστίππου 1, Αθήνα -Λυκαβηττός