Instagram/asprinkleofhealthandbeauty
Instagram/asprinkleofhealthandbeauty
29|12|2017 09:28
SHARE
ΜΙΑ VIRAL ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΚΜΗ

Πώς αυτή η γυναίκα ξεπέρασε την ακμή της χωρίς φαρμακευτική αγωγή


Υπάρχει τελικά φυσικός τρόπος να αναμετρηθείς με την ακμή και να βγεις νικήτρια; Μάλλον ναι.  

Τι κι αν έχει περάσει δεκαετία από τότε που ήσασταν έφηβη; Η ακμή δεν εμφανίζεται μόνο σε όσους φορούν σχολική τσάντα και αποστηθίζουν Ιστορία Γενικής. Για την ακρίβεια η ακμή, δε λογαριάζει ηλικία. Ούτε κοινωνικό ή επαγγελματικό status. Μπορεί να σας «δείξει τα δόντια της» σε οποιαδήποτε στιγμή της ζωής σας, επηρεάζοντας την υγεία της επιδερμίδας σας και αφήνοντας τα σημάδια της για αρκετά χρόνια πάνω σε αυτή (ουλές, σκαψίματα κ.α.).

Στις περισσότερες περιπτώσεις θεραπεύεται με φαρμακευτική αγωγή την οποία συνταγογραφεί δερματολόγος. Συνήθως περιέχει λοσιόν και κρέμες (στην καλύτερη) ή και ρετινοειδή χάπια (στη χειρότερη). Αυτή η 22χρονη όμως κατάφερε να εξαφανίσει τα σημάδια χωρίς τίποτα από τα παραπάνω.

Η Rachel Crawley πέρασε μια περίοδο σοβαρής ακμής. Στις φωτογραφίες που μοιράζεται, μέχρι και σήμερα, μέσω του λογαριασμού της στο Instagram φαίνεται η έκταση και η ένταση του προβλήματος στο δέρμα της. Ωστόσο, η Rachel αποφάσισε να το καταπολεμήσει φυσικά. Έτσι, σε μια προσπάθεια να απαλλάγει από τα αντιαισθητικά σημάδια στο πρόσωπό της, έκανε τρεις μεγάλες αλλαγές στον τρόπο ζωής της οι οποίες, απ' ότι φαίνεται, εφεραν δραστικά αποτελέσματα! 

 

 

Αρχικά, ενώ είχε απευθυνθεί σε ειδικό ο οποίος της είχε δώσει αγωγή, τη σταμάτησε. Επόμενο βήμα ήταν να κάνει μια μεγάλη αλλαγή στον τρόπο διατροφής της. Έτσι, ξεκίνησε να τρέφεται αποκλειστικά με τροφές που περιέχουν καλά λιπαρά, είναι χαμηλά σε περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες (όπως διευκρινίζει στα ποστ της αυτή η αναλογία λειτούργησε σε εκείνη.Σε άλλες περιπτώσεις ακμής λειτουργέι ο αντίθετος συνδυασμός: Δηλαδή μια διατροφή πλούσια σε υδατάνθρακες και χαμηλή σε λιπαρά) και τα λαχανικά έγιναν η βάση της διατροφής της. Επιπλέον, αποφάσισε να περοποιείται την ταλαιπωρημένη επιδερμίδα της με πιο φυσικούς τρόπους. 

 

Σε ένα από τα ποστ της στο Ιnstagram μοιράζεται τη συνταγή από ένα σμούθι που αποκαλεί «θεραπευτικό» για την ακμή. Τα συστατικά που βάζει στο μπλέντερ για το «μαγικό», όπως το αποκαλεί, smoothie είναι τα εξής:  

Σέλερι (1 κοτσάνι)
Αγγούρι (5 ροδέλες)
Μια χούφτα σπανάκι
Μισό αβοκάντο
1 κ.γ. σπιρουλίνα σε σκόνη
1 κ.γ. acai 
3 κ.γ. σπόροι chia 
1 κ.γ. λιναρόσπορος 
Ενα μικρό κομμάτι τζίντζερ, ψιλοκομμένο
Μισό ποτήρι νερό 

 

Διαβάστε επίσης: Face Mapping -Μια αρχαία μέθοδος αποκαλύπτει το πρόβλημα υγείας ανάλογα με το πού βγάζεις σπυράκια

Διαβάστε επίσης: Ακμή: Σβήσε τα σημάδια στο πρόσωπο – 4 θαυματουργά tips
 

Η 22χρονη ισχυρίζεται ότι με τις αλλαγές που έκανε στη διατροφή της δεν είδε απλώς βελτίωση στην ακμή της, αλλά μια συνολική βελτίωση της υγείας της, πράγμα που της έδωσε το κίνητρο να μοιραστεί την ιστορία της μέσω του Instagram της στο οποίο, πλέον, μετράει περισσότερους απο 25.500 followers. 

«Δεν θέλω τα νέα κορίτσια να νιώθουν όπως ένιωθα εγώ στην αρχή. Δεν θέλω να σκέφτονται ότι πρέπει να δείχνουν με έναν συγκεκριμένο τρόπο για να είναι αποδεκτές ή όμορφες. Χρειαζόμαστε περισσότερες γυναίκες και πρότυπα που να αγκαλιάζουν τον εαυτό τους όπως δείχνουν φυσικά γιατί έτσι είναι η αληθινή ζωή. Ξέρω πόσο δύσκολο μπορεί να φαίνεται αυτό, αλλά σας παρακαλώ προσπαθήστε να αγαπήσετε και να πιστέψετε στον εαυτό σας. Είναι το μόνο που χρειάζεστε για να νιώσετε καλύτερα».

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης: Το σοκαριστικό «πριν» και «μετά» μιας 22χρονης που πέρασε βαριάς μορφής ακμή

Διαβάστε επίσης: Το υλικό που έχεις στο ντουλάπι της κουζίνας σου και διώχνει τα σπυράκια